Dodaj do ulubionych

okrągły stół

05.02.09, 10:04
Czy ktoś wie gdzie można znaleźć choć fragment nagranej relacji z
obrad okrągłego stołu. Tak ważny moment w naszej historii, tak
obszernie komentowany. A ja chciałbym usłyszeć choć parę
bezpośrednich wypowiedzi uczestników w trakcie obrad.
Znajduję tylko fotografie. Czyżby zebrali się tylko po to aby zrobić
pamiątkowe zdjęcie ?.
Wiadomym jest, że wszystko było filmowane.
Słuchałem dziś wywiadu z Bujakiem i Cioskiem , których wypowiedzi co
do przebiegu obrad nie były zgodne.
Obserwuj wątek
    • jasfinks Re: okrągły stół 08.02.09, 14:01
      Moim zdaniem Okrągły Stół był wypadkową działających wówczas sił w Polsce - czerwonej mafii, jej agentów, prawdziwej opozycji, Kościoła jak również czynników zewnętrznych - Jana Pawła II, prezydenta Stanów Zjednoczonych Reagana i Gorbaczowa z jego pierestrojką...
      W każdym razie upadek komuchów był przesądzony i trwała już tylko gra o to jak to przebiegnie. Przecież nasi czerwoni zdrajcy wysługujący się swoim ruskim sponsorom, kosztem własnego narodu, mogli skończyć(i chyba powinni) tak jak np Żiwkow(więzienie) czy Ceauşescu(rozstrzelanie).A dzięki Okrągłemu Stołowi i ugodzie w Magdalence mają się nadal dobrze i nawet niektórzy nazywają ich ludźmi honoru i chcą im stawiać pomniki...

polskatimes.pl/opinie/wywiady/83779,antoni-dudek-oddawali-wladze-bo-nie-mieli-innego-wyjscia,id,t.html#material
    • jasfinks Re: okrągły stół 08.02.09, 14:16
      "Wałęsa za to nie ma żadnych oporów. Kwaśniewski podaje mu rękę i mówi: "Panie przewodniczący, gratuluję sukcesu! Liczę na dobrą współpracę". Wałęsa: "Będziemy razem ciągnąć". Kwaśniewski: "Razem, razem. Mam nadzieję, że w dobrym kierunku".":

www.dziennik.pl/polityka/article313116/Zobacz_nieznane_nagrania_z_Okraglego_Stolu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka