Dodaj do ulubionych

Dobry dentysta

28.05.09, 15:07
Witam!
Kogo możecie mi polecić? Jakie są ceny- leczenie kanałowe, znieczulenie, biała
plomba itd.?
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Dobry dentysta 28.05.09, 16:12
      najlepszy, z najlepszym sprzetem, jednak niezbyt tani ale za jakosc
      sie placi.Nie sztuka wydac malo a za miesiac znow naprawiac
      www.easydent.pl
      • jagoda491 Re: Dobry dentysta 28.05.09, 17:54
        Polecam panią Staszyńaską z punktowca naprzeciwko Biedronki. Jest
        super jako człowiek i jako fachowiec.
    • rostalski.l Re: Dobry dentysta 28.05.09, 18:21
      Ja polecam Państwa Kobusińskich. Jak na razie od 2 lat jestem zadowolony.

www.kobusinscy.pl/
      • kaszka-manna Re: Dobry dentysta 28.05.09, 19:20
        A znacie może przybliżony cennik? Chodzi mi zwłaszcza o te białe plomy...
        • mooreland Re: Dobry dentysta 28.05.09, 20:17
          Moge Ci tylko podac dokladna co do grosza cene tybki zawierajacej
          mase do robienia takich bialych plomb. Producentem jest firma
          Johnson&Johnson a tyba na okolo 30 plomb kosztuje 114,30 zl. Do
          dostania w sklepach z zaopatrzeniem stomatologicznym.
          • kaszka-manna Re: Dobry dentysta 28.05.09, 22:40
            To widzę, że niezłe pieniążki są z moich zębów wink
        • rostalski.l Re: Dobry dentysta 28.05.09, 21:12
          Zadzwoń i zapytaj.
          • kaszka-manna Re: Dobry dentysta 28.05.09, 22:41
            No właśnie, wolałam wiedzieć od kogoś na forum, przez telefon u jednej z
            tutejszych dentystek dowiedziałam się, ze plomba biała kosztuje 50 pln, niestety
            już na żywo cena wyniosła 90 pln... Wiadomo co refunduje NFZ ?
            • heymdall Re: Dobry dentysta 28.05.09, 23:08
              plomba biała ?? jaki materiał masz na myśli ?? kompozyt czy glassionomer ??
              with regards: mooreland za bardzo trafił w temat - co ma materiał do wypełnienia
              (cena za tubę do kosztu wykonania?) .. jeżeli tak, to proszę: można samemu
              zrobić .. polecam zwłaszcza materiały światłoutwardzalne i kupno odpowiedniej
              latarki, która można długo utrzymać w ustach wink
              nie płaci się za wypełnienie - zgodnie z wytycznymi NFZ płaci się za każda
              powierzchnię ubytku - tzn., że np, jeżeli masz ubytek w bruździe na 1
              powierzchni zgryzowej, to płaci się około 50 zł (wg cennika to chyba 40 zł - ale
              różnie z tym bywa) .. ubytek typu MO, OD to już 2 powierzchnie i cena może wahać
              się od 80 do 100 zł .. wykonanie wypełnienia z materiałów estetycznych metodą
              warstwową (GI odtwarzający zębinę + kompozyt lub sam kompozyt stosowany jako
              odtworzenie szkliwa warstwowe) kosztuje ponad 250 zł ( a można też żądać więcej)
              .. jeżeli chodzi o refundację z NFZ, to użycie materiału GI (glassionomer) było
              dotychczasowo wykonywane bezpłatnie - GI jest o tyle dobry, że przynajmniej
              odtwarza w jakimś stopniu kolor zęba - jest jednak bardziej ścieralny i podatny
              w pierwszej dobie na wilgoć (dlatego o ile przedkładamy efekt nad estetykę
              lepiej wykonać wypełnienie amalgamatowe, a jeżeli zależy na obu tych aspektach
              to już płatny kompozyt) .. najlepszy z punktu widzenia estetyki i wytrzymałości
              jest póki co kompozyt ( w polskich warunkach) .. niestety płatny
              dużo też zależy od rozległości ubytku i stanu uzębienia - czasem lepiej wykonać
              koronę lub wkład koronowo-korzeniowy niż użerać się z wypełnieniem, które może
              nie mieć szansy utrzymania się (za każdym razem trzeba ponownie lekko opracować
              ubytek i doprowadzić do utraty tkanek) .. ale o tym zadecyduje lekarz stomatolog ..

--------------------------------------------------------------------
              - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier.
              - To fajnie macie... - pomyślał naród
              • kaszka-manna Re: Dobry dentysta 28.05.09, 23:15
                Dziękuję bardzo za pomoc smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka