siejest Re: Czy Austria jest droga 25.07.11, 13:13 Znajomi przyjeżdżający z Polski zaoptrują się zawsze np. w środki piorące (proszek Ariel, płyny) twierdząc, że jest taniej i, że jakość tego samego produktu w polsce jest nieporównywalnie gorsza. Podobnie jest z kawą, hmmm..., ciekawe. Odpowiedz Link
jusytka Re: Czy Austria jest droga 25.07.11, 15:26 W sklepach nie jest tak drogo jak na przykład we Francji, Szwajcarii, czy we Włoszech, ale z reguły drożej niż u nas (choć oczywiście są wyjątki). Droższe są też usługi. Jednak zniżki dla rodzin z dziećmi są bardzo przyjemne i zdecydowanie większe niż u nas zarówno w hotelach, jaki i różnych atrakcjach turystycznych. My jak dotąd za dzieci w hotelach jeszcze nie płaciliśmy, mimo że małe już nie są i korzystają z wyżywienia. Jak się ma letnie karty, zwłaszcza takie, za które się nie płaci - bardzo tani staje się pobyt na miejscu i korzystanie z różnych atrakcji. Ostatnio jednak byliśmy tylko 3 dni w Tyrolu i kart nie mieliśmy, wjazd i zjazd przeciętną kolejka wyniósł rodzinę 2+2 ok 50 Euro, a wiec tanio już nie było. Generalnie jednak w porównaniu do innych europejskich krajów jest raczej taniej. Odpowiedz Link
andiat Re: Czy Austria jest droga 25.07.11, 23:06 hejka siejest i maja racje my jak jedziemy z moja szacji do polski to zabieramy to wszystko hehehehe + papier do pupy tez lepszy hahahhaha Odpowiedz Link
siejest Re: Czy Austria jest droga 26.07.11, 11:22 hejka andiat, haha no nie wiem, mi moje 2 szacji ostatnio niby jakis rumiankowy przywiozly i sie moja delikasna odparzyla, chyba za duzo tego luksusu! Powaznie nie ma golonki juz w Schweizerhaus?! To co tam teraz jest, Meki? Przeciez tam golonke jadl juz brat Franza Jozefa? Sorry, polska trzcionka strajkuje. Odpowiedz Link