baba_potwor 26.07.13, 22:12 Czyli ja. Ciekawa jestem, czy zgadniecie, które z moich siedmiorga siostrzeńców jest moim ulubieńcem. Dla ułatwienia podaję ich imiona: Katarzyna, Anna, Weronika, Jan, Franciszek, Michał i Maciej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Stara ciotka 26.07.13, 22:18 O kurcze!! Więcej ich matka nie miała ? Obstawiam Jana albo Weronikę Maciej też jakoś ładniej brzmi Bez kart Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Stara ciotka 26.07.13, 22:45 Gwoli ścisłości, to dzieci dwóch sióstr (choć rozkład liczebny jest bardzo nierówny ). Nic nie mówię, żeby nie podpowiadać, tym, którzy ewentualnie będą mieli ochotę rozłożyć karty. Odpowiedz Link
ja-tekla Re: Stara ciotka 27.07.13, 08:00 ciekawe, bo i mi z imion pasuje Weronika z Maćkiem Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Stara ciotka 27.07.13, 11:51 Ekhm... Chyba źle sformułowałam myśl . Imiona podałam, żeby łatwiej było rozłożyć karty. Z moim stosunkiem do każdego z nich imię naprawdę nie ma nic wspólnego . Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Stara ciotka 27.07.13, 13:03 Katarzyna -Świat Anna -6 buław Weronika -Księżyc Jan, -2denarów Franciszek -as denarów Michał -10monet Maciej. 2 kielichów w przełożeniu miałam 2 facetów....hmmm...mam sentyment do imienia Michał..a 10 monet to taka rodzinna karta. więc niech będzie Michał. .i Maciej z tej dwójki kielichów, sentymentem mi pachnie. ale u Weroniki jest Księżyc-tu też może być wież wielka,jakieś wspólne tajemnice;-( nie wiem ale w takiej kolejności obstawiam.. Chciałam Ci Babo dedykować Balladę o ciotce Matyldzie ale nie umie wkleić..... też wiedźma prawie Odpowiedz Link
kita32 Re: Stara ciotka 27.07.13, 13:08 Co czuje Baba_potwor do siostrzeńców? Katarzyna - Śmierć; Anna - Papież (-); Weronika - 8 Pucharów; Jan - Król Kijów; Franciszek - Król Pucharów; Michał - Paź Pucharów; Maciej - Królowa Monet (-). Stawiam na Franciszka (w drugiej kolejności na Michała). Odpowiedz Link
1alaska Re: Stara ciotka 27.07.13, 19:46 Katarzyna 10 kielichów Anna, 9 kielichów Weronika, rydwan Jan, paź buław Franciszek, 2 kielichy Michał 4 kielichy Maciej 7 buław No to mnie wychodzi, że Katarzyna to faworytka ciotki, później Franciszek i Jan Odpowiedz Link
babowa Re: Stara ciotka 28.07.13, 14:01 katarzyna- rydwan anna- 7 den weronika- 8 bulaw jan- as puch franek- 3 puch michal- giermek buław maciek- siła obstawiam albo franka albo janka a michał to przylepka? Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Stara ciotka 28.07.13, 18:52 Widzę, że spora frekwencja się zrobiła w tym wątku, bardzo dziękuję . Są nawet dwie trafne odpowiedzi, ale zanim powiem, które to, ciekawa jestem Waszej opinii o moich kartach na to samo pytanie. Katarzyna: Cesarzowa Michał: rycerz buław Anna: 3 buław Maciej: Mag Weronika: Kapłanka Jan: 6 buław Franciszek: 6 pucharów Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Stara ciotka 28.07.13, 19:59 Jeszcze ja- spoznona ale podam : Katarzyna- cesarzowa, Anna -10 kiel, Weronika-10 bul, Jan -krol bul, Franciszek- 5 m.Michal-8 kiel, Maciek- 8 bul. Obstawiam Anne - ale dodam jeszcze Jana- uwielbiam to imie Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Stara ciotka 28.07.13, 20:05 U Ciebie to obstawilabym chyba Maga lub 6 bulaw czyli Macieja lub Jana.. Odpowiedz Link
baba_potwor Rozwiązanie 28.07.13, 22:56 Najlepiej trafiła kita, w drugiej kolejności babowa - moim ulubieńcem jest Franek, najmłodszy, najinteligentniejszy, dzielący ze mną uwielbienie siatkówki. Dwie osoby wspomniały o Michale jako o "przylepie" - rzeczywiście w dzieciństwie był przesłodki, potem wyrósł na osobnika tyleż czarującego, co nieodpowiedzialnego. Dla zwyciężczyń deser: A dla wszystkich piosenka. Odpowiedz Link