Dodaj do ulubionych

Mój ulubiony rozkład- 7 Pereł Izis

05.09.13, 19:33
Zainspirowana rozkładem Tekli-zmodyfikowanym krzyżem celtyckim. obiecałam mój ulubiony rozkład zapodać...
Polecam wam rozkład który bardzo lubię i nigdy/prawie/ mnie nie zawodzi.
Rozkład jest z książki Praktyka Mistrza , Flavio Anusza.
Nazywa się
7 PEREŁ IZIS

1

5 6
7
3 2

4

Pozycja;
1-ukazuje pytanie,problem/sedno ,początek problemu,źródło,problemu/czyli okres powstawania problemu do chwili obecnej.

2-okreslenie aktualnego stanu problemu,lub to w jaki sposób osoba pytającą odczuwa ten problem w tej chwili,

3-zakonczenie.rozwiązanie problemu,ta pozycja jest nieco inna niż prawdziwe rozwiązanie problemu ,ukazane na karcie nr 7 ,te karty maja wzajemnie na siebie wpływ i się uzupełniają.

4-pkres pomiędzy stanem obecnym i zakończeniem..czyli wg mnie po prostu co sie wydarzy po drodze/tu są najbliższe zdarzenia.uczucia emocje itd/5 i 6 bardzo na t nie wpływają bo te 3 karty nalezą do tego samego trójkąta/

5-tu jest, znaczeni.wpływ otoczenia,społeczeństwa.rodziny na sytuacje/czy oni będą przeszkadzać pomagać czy będą zadowoleni/Jeżeli pytamy o kogoś,partnera,konkretna osobę ,to ta karta symbolizuje tą osobę i u mnie się tak zawsze pokazuje.

6-siła przeszkadzająca w rozwiązaniu problemu, czyli co mamy do pokonania,lub poddania kontroli aby uzyskać pożądany w sprawie wynik

7-Prawdziwy wynik końcowy.czyli to jakie będzie ogólne wrażenie i wpływ w przyszłości/negatywna karta w tym miejscu może mieć pozytywny wpływ/na rezultat opisany w pozycji 3/.

Rozkład ten jest bardzo bogaty i głęboko analizujący każdy problem.autor opisuje szczegółowo także oba trójkąty. subiektywny poz.1,2,3 i obiektywny 4,5,6 i można się pokusić o popatrzenie na karty w takiej perspektywie.Ja po swojemu tu odbieram przekaz,im dłużej się kartom przyglądam tym więcej mi pokazują.Oczywiście oprócz odpowiednich miejsc wynik oceniamy biorąc pod uwagę całościowo rozkład .Polecamsmileszczególnie raczkującym jak ja a koneserom dla wzbogacenia warsztatuwink

ps.jakoś się te cyfry zbijają,- ma być trójkąt 1,2,3 i trójkąt 4,5,6 a 7 jest położona centralnie na środku.Przejrzyście, i nie w zbiciu jak mi wyszło..
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: Mój ulubiony rozkład- 7 Pereł Izis 05.09.13, 19:48
      super!zapisuje juz!tylko pozycji 7 nie rozumiem z tym neggatywnym wydzwiekiem!
      • leda-is-one Re: Mój ulubiony rozkład- 7 Pereł Izis 05.09.13, 20:29
        Hannosmile-to znaczy że autor miał na myśli chyba,że to co nas nie zabije to nas wzmocni chyba...czyli że jak tu będzie wieża a pozytywna karta na 3 miejscu się połozy to możemy finalnie spodziewać się jej oczyszczającego działania.Ja to napisałam,bo chciałam dokładnie oddać sens rozkładu.Czasem jest trudno jak tu są dwie karty sprzecznie mówiące.Pewnie dlatego jest ta podpowiedz.Jeżeli mi jest ciężko ,nie mam pewności,to dociągam/ale bardzo rzadko/jedną kartę między te dwie jako łącznik,dopowiedz/ciesze się że Ci się rozkład spodobałwink
        • ja-tekla mam prośbę, Leda 06.09.13, 05:42
          mogę ciebie wykorzystac?
          zrobiłabys mi ten rozkład na moje "zycie emocjonalne"? jakos mi tak szaro i paskudnie sad

a rozkład ciekawy! już sobie zapisałamwink
          popatrz, niby klasyka, a zapomniany!
          dzięki, Leda!
          • leda-is-one Re: mam prośbę, Leda 06.09.13, 07:37
            Teklasmile...zaraz wykorzystać!toć to przyjemność Ci zrobić przysługę, tylko czy podołam.
            Lepiej mi się wróży w realu ale spróbujewink
            Po pracy ,w ciągu dnia dzisiejszego postaram się zrobić rozkład.
            poczekasz?dzięki.
            ja Cię też wykorzystam i o ocenę bezlitosną poproszę..
            • hanna1985 Re: mam prośbę, Leda 06.09.13, 19:27
              no to czekamysmiletez cos dodam ,jesli bedzie trzeba !
          • leda-is-one Re: mam prośbę, Leda 07.09.13, 07:06

• leda-is-one aneks do teklowej wrózby.. 07.09.13, 07:11

• ja-tekla Leda... 07.09.13, 22:30
                wielkie dzięki za karty wink
                Oj, trafiłas z tymi paniami - bo i dwie, i jedna baardzoo zawzięta!
                Ale mam nadzieję, ze sie wszystko uloży - jak we wrózbie obiecalas!
                Bo z reklamacją przyjdę wink
                Trochę się uspokoiłam; dzięki smile
    • bronxi Re: Mój ulubiony rozkład- 7 Pereł Izis 09.09.13, 13:53
      witam smile
      a ja też bym mogła prosić?
      bo koniec roku sie zbliza planowanie budzetu i wtedy zawsze pojawia sie u mnie pytanie jak potoczy się moja praca? czy coś sie zmieni czy dalej bez zmian..

oczywiście w wolnej chwili jakby się dalo, ale jesli nie to nic nie szkodzi smile tak tylko pytam jakby czasem...
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka