19.09.13, 22:13
Rozkład na pobyt mamy

Sytuacja - 5 buław
Tak nie będzie podczas pobytu - paź kielichów
tak będzie podczas pobytu- 10 monet
Atmosfera pobytu - 9 buław
Stosunki mamy z Teklą - rycerz mieczy
Rada dla Tekli - 5 monet
Podsumowanie pobytu - 7 mieczy

Ty się bijesz z myślami, zastanawiasz i wiesz że pobyt mamy zamiesza w Twoim życiu Nie będzie słodko cukierkowo ale i nie będzie jakiś "cyrków", scen, przedstawień na pokaz ze strony mamy - jakieś histerie by zwrócić na siebie uwagę - to tego się nie spodziewaj. Będzie za to rodzinnie - mama wróci na łono Twoje i to Was zbliży - mimo, że będzie zgrzytać między wami i to ostro - bo każda jest kobietą, każda jest gospodynią i zawsze będziesz małą Teklunią dla swojej mamy, a Ty dorosła kobieta, nie chcesz być strofowana i traktowana jak dziecko i sądzę że na tym głównie będą opierać się Wasze konflikty - których nie unikniecie. Mama u Ciebie będzie, albo w trakcie choroby, albo rekonwalescencji - będzie u Ciebie nabierać sił, a kiedy nabierze to wróci do siebie Rada dla Ciebie bądź pomocna wspierająca i wyrozumiała - nie licz na wiele od strony mamy ale 5 monet mówi że powinnaś prosić, powinnaś się zapytać - wiesz takie konwenanse, na które ludzie starsi i chorzy bardzo zwracają uwagę - ponad to oni lubią czuć się autorytetami i decydować - nawet o tym jaką herbatę się napiją. Pobyt mamy podsumujesz trochę jakbyś czuła się oszukana i wykorzystana jakby w rezultacie aż taka pomoc mamie nie była potrzebna, ale tyle ile Wy się ze sobą na rozmawiacie, opowiecie, posłuchacie siebie na wzajem - to dawno tyle słów między wami nie padło.

Będzie Ci ciężko i trudno, ale dasz radę - dogadasz się choć konfliktów nie unikniecie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ja-tekla Re: Dla Tekli 20.09.13, 05:24
      bardzo dziękuję, algariosmile
      trafnie opisałas nasze relacje, ciągle mama uważa, ze jestem dzieckiem ( bobas 50+, hihi) i jest uparta; ja też, ale tylko trochę...khm..wink
      co do weryfikacji - to odezwę się, gdy mama wróci do siebie, czyli po 10 pazdziernika, ale juz sie cieszę, ze chyba będzie prawie ok ( według kart)
      algaria kiss
      kusi mnie, by zadac pytanie, jaki jest powód przyjazdu mamy, ale moze to byc trudne, bo to trochę złożony powód smile
      • algaria Re: Dla Tekli 20.09.13, 14:21
        Tam wyszła 9 buław - może ona chce odpocząć, nabrać sił i porozmawiać z Tobą w 7 mieczy
    • ja-tekla weryfikacja 07.10.13, 06:16
      obiecałam weryfikacjęwink
      pobyt mamy zbliża się już ku koncowi ( w czwartek/piątek wyjeżdzamy), więc...

rzeczywiscie nie było wielkich zgrzytow, ktorych się obawialam ( obie my uparte), choc lekkie tarcia były...
      mama sił nabrała, odpoczęła, jest zadowolona, poodwiedzała wszystkich ( to chyba jej ostatni przyjazd tutaj, bo trochę za daleko dla niej: 400 km!)....
      i rzeczywiscie staralam się byc tą 5 monet wink dopytywalam, o radę pytałam, okazywalam, ze tej rady potrzebuję...
      i wykorzystana też trochę się czuję, ale to przez siostrę ( tylko troszeczkę) bo, jak zwykle, na mnie przerzuciła "obowiązek", by mamę zatrzymać do przyjazdu wnuczki, a to bylo 3 tygodnie! dla mamy bardzo długo, ufff; a ze ta własnie wnuczka (córka siostry) to jej ulubiona wnuczka i niewidziana ponad 6 lat, to trzeba było "doczekac", bo potem mama byłaby bardzo rozczarowana, ze się nie zobaczyły..
      dzięki, algario, za trafną wróżbęsmile
      • algaria Re: weryfikacja 07.10.13, 15:21
        Bardzo dziękuję za weryfikację.. tak sądziłam że zniknęłaś bo masz gościa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka