szaman.ka
25.11.13, 01:07
Znajomy poszukuje pracy.Miał nadzieję na podpisanie umowy,ale nic z tego nie wyszło.Postawiłam mu karty na tę jego sytuację i uzyskałam następujący rozkład :
1.W Centrum-Trójka Denarów-oznaczająca podpisanie jakiejś umowy,kontraktu i powinna dać pozytywny rezultat przy ubieganiu się o pracę.
2.Karta w poprzek-okoliczności zewnętrzne(pozytywne lub negatywne),które mają wpływ na rozwój wydarzeń-Wieża-upadek,ruina,katastrofa-w tym wypadku utrata szansy na pracę.
3.Jako podstawa ukazała się Dziewiątka Denarów-Może oznaczać pieniądze z nieznanych źródeł lub człowieka dobrze sobie radzącego w życiu rozsądnego,zrównoważonego.
4.Przeszłość -Dziesiątka Buław-karta oznaczająca przeciążenie obowiązkami,napiętą sytuację,zmęczenie.
5.Jako możliwy wynik-Królowa Mieczy-karta oznacza starszą kobietę,osobę mądrą i doświadczoną,która może udzielić dobrej rady.
6.Bliska przyszłość-Siódemka mieczy-karta może być interpretowana dwojako,ale w tym wypadku myślę,że trzeba ją interpretować jako działanie szybkie,chwytanie okazji w lot.
7.Jego nastawienie do problemu-Król Denarów-człowiek majętny,operatywny i nie stroniący od zabaw i towarzystwa.
8.Otoczenie-Król Kielichów-jakaś osoba w jego otoczeniu introwertyczną,przyjazna,życzliwa i wyrozumiała.Karta może spełniać rolę przewodnika duchowego,jak też symbolizować ludzi poświęcających się innym.
9.Nadzieje i obawy-Koło Fortuny-karta oznaczająca zmianę spowodwaną przez los,na którą w zasadzie nie mamy wpływu i trzeba ją zaakceptować.
10.Ostateczny rezultat-Sąd-karta oznaczająca konieczność zmiany w aspekcie pracy,związków,nauki,mieszkania itp.Zmiana może pochodzić z zewnątrz-np.nowa oferta pracy,lub z wewnątrz -gdy sami przejmujemy inicjatywę.
Zmiana jaką pokazuje ta karta nie jest łatwa,zawsze jesteśmy od czegoś uwarunkowani,zależni.Jak każda zmiana budzi lęk.
i co o tym powiecie ?