13.01.14, 19:59
Mam pytanko odnośnie portretu tarotowego
Jeżeli w pt 6 Nad świadomość występuje Diabeł- to jest to skłonność np do uzależnień?

A w ogóle to mój syn ma arcyciekawy portret bo aż 3x Papież (1,2,5) Koło x2 (4, 7) i Sąd 2 x (8 i 14)i 2 X sprawiedliwość (12, 13)

Czy tak występujące karty czytamy jako odwrotność jeśli jest 2 x a jak 3 to w pozycji prostej?
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: Do Frey 14.01.14, 00:27
      Mi najczęściej uzależnienia i nałogi mówią księżyc i wisielec w portrecie.
      Diabeł w portrecie wcale nie jest tak zły jakby się wydawał. U kobiet przejawia się to coś jak królowa buław u mężczyzn jak rycerz buław (istotna jest tu aktywność nie tylko seksualna)
      przy tej karcie widziałabym bardziej zasadę "wszystkiego trzeba w życiu spróbować) papierosy alkohol narkotyki itd ale nie ma to nic wspólnego z nałogiem.

Jeśli jakaś karta powtarza się 3 razy jest wzmocnienie jej wydźwięku w pozycji prostej.
      • algaria Re: Do Frey 14.01.14, 13:32
        Dziękuję za wyjaśnienie

Kamień z serca wink lepsze wypróbowanie niż uzależnienie - choć jedno nie wyklucza drugiego.

A karty w portrecie czyta się jak pani Chrzanowska je widzi czy jednak można "po swojemu" - bo to mnie nurtuje .. wiadomo wizja pani Chrzanowskiej na karty odbiega zdecydowanie od "popularnej".
        • szaman.ka Re: Do Frey 14.01.14, 21:19
          Pani Chrzanowska wróżyła mi przed laty,gdy jeszcze zajmowała się stawianiem kart i muszę powiedzieć,że bardzo wiele mi i bardzo trafnie powiedziała.Jedna tylko rzecz jakoś nie może się spełnić.
        • camaretto Re: Do Frey 15.01.14, 15:39

A jaki rozkład macie? Ja chyba zrobie to co publikowalaś na blogu, Algario -dziedzictwo - tak mnie toto pobudziło do przemyślen...
          Ja bym te dublety potraktowała jako wzmocnienie, a diabła jako lekcję egoizmu i pokusy,, również materialnej - ale nie chce się narzucać z interpretacją. Nie znam książki p. Chrzanowskiej.... . W końcu to mlody człowiek, a jak to będzie realizował...?
          • algaria Re: Do Frey 15.01.14, 15:57
            Jest to rozkład na portret tarotowy według Chrzanowskiej:

obliczamy na postawie daty urodzenia dd-mm-yyyy
            karty sumujemy, jeśli wynik wyjdzie większy od 22, odejmujemy 22 (bo tyle jest AW)
            oraz w portrecie: VIII - Sprawiedliwość, XI - Moc, XXII - Głupiec

(1) dzieciństwo = dzień
            jeśli dzień miesiąca "dd" jest >22 odejmujemy od niego 22, czyli dd-22 np. 24-22=2 (Kaplanka)
            (2) wiek średni = miesiąc
            (3) wiek dojrzały =rok - zsumowany i zredukowany do liczby mieszczącej się między 1a 22
            (4) podświadomość (lęki) = (1) +(2)
            (5) świadomość = (2) +(3)
            (6) nad swiadomość = (4)+(5)
            (7) misja = (1) + (5)
            (8) środki do realizacji misji = (2) + (6)
            --
            (9) karma, kim byłam = (1) - (2) odejmujemy zawsze większa od mniejszej, wiec możne być (2) -(1)
            (10) co robiłam = (3) - (2) j.w.
            (11) lekcja = (9) - (10) j.w.
            ---
            (12) harmonia/komfort = (7) + (8)
            (13) wnętrze = (1)+ (4) +(6)
            (14) na zewnątrz = (3) + (5) + (6)
            -----
            (15) jak odrobić lekcje karmiczna = (9) +(10) + (11) - (7)
            (17) komfort karm. = (11) + (6)
            (18) jak pracować z misja na obecne wcielenie = (11) + (8)

źródło :A. Chrzanowska "Tarotowy portret psychologiczny

Podstawowe i najważniejsze to punkty od 1 do 8 i od 12 do 14. Pytania o karmę są dodatkowe i nie aż tak ważne samym portrecie...Można w też ten sposób zrobić zrobić portret partnerski.
            • camaretto Re: Do Frey 15.01.14, 16:31
              To jakoś odwrotnie niż w portrecie numerologicznym, bo tam o ile się nie mylę, za Czarmińską jest : dzieciństwo czyli 1. okres formujący- miesiąc ur. 2. cykl produktywny - dzień 3. Żniwny - rok
              ;
              Misja - Liczba Drogi Życia 1+5 =1+ 2+3
              Nadś.= (1+2)+ (2+3) = 1+3+2X2 =DZIEŃ+ROK +2 x miesiąc itd
              trochę się te liczby dublują bo wiele razy dodajesz ta samą liczbę np. liczbę 2
              Zrobię inaczej może portret na blogu , a karty jak zwykle i powszechnie z potretu numerologicznego do 22 ...
              a tak w ogóle to właśnie sobie uświadomiłąm że całe życie nie zwracałam uwagi na 'dziwna liczbę' w moim portrecie, a to przecież ... 21 Świat wyznaczająca mój cykl Żniwny, w który niedługo wejdę big_grin
              Fajnie!
        • freya_v Re: Do Frey 18.01.14, 11:07
          Jeśli chodzi o tę metodę to myślę że warto by było trochę zwrócić uwagę na podane przez nią znaczenia.. O ile mi wiadomo portret powstał z współpracy z jej kursantkami i dość wyczerpująco zbadały temat na tysiącach datach urodzin. Więc te znaczenia są w jakiś sposób z weryfikowane.
          Poza tym im więcej będziesz pracować z portretem tym więcej różnic w znaczeniu kart będziesz dostrzegać.. Dobrze jest właśnie pracować na datach urodzin znanych nam osób..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka