Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w interpretacji :)

17.01.14, 15:08
Muszę rozwiązać bardzo poważny problem. Właściwie podjąć decyzję od której bardzo dużo zależy. Taką, że jak coś zrobię - to jak to się mówi: postawię wszystko na jedną kartę i spalę wszystkie mosty - czy jakoś tak. W każdym razie 7 rok, to się zaczynają poważne problemy sad
Postawiłam karty układ który pomaga w podjęciu decyzji.
Rozkład kart:
1.Słońce
I alternatywa
- stan obecny: odwrócony Sąd Boży
1. kiedy zrobię to co zamierzam zrobić: dziewiątka kielichów odwrócona
2. trójka kielichów odwrócona

II alternatywa
- stan obecny: ósemka buław
1. dwójka kielichów
2. kapłanka

Wg mojej interpretacji. Jeśli zrobię to co zamierzam zrobić, czyli I alternatywa - to wpakuję się w jeszcze większe kłopoty niż teraz.
Czyli, pomimo wszystko (zupełnie irracjonalnie) powinnam zaufać osobom, do których już kompletnie nie mam zaufania i jeszcze trochę poczekać (II alternatywa) to wszystko skończy się dobrze.

Czy ta ma sens? Możecie zerknąć i poprawi smile

ps. zmieniłam talię na tartot świetlistej drogi. Nazwa mi się spodobała wink
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: proszę o pomoc w interpretacji :) 20.01.14, 14:08
      Chyba to już musztarda po obiedzie,ale w sobotę rano napisałam, i mi wcięło,czasu brakło na pisanie od nowa.
      Dzisiaj w skrócie,wg mnie zdecydowanie nie rób tego na razie.Sąd Ostateczny odwrócony, mówi ze to nie jest dobra chwila na załatwienie sprawy,na chwile obecna tego nie załatwisz korzystnie ,bo się nie da.Na potwierdzenie tego masz dwie pieczecie w postaci odwróconych kart kielichów, dziewiątka kielichów p.o, to niespełnione pragnienia,brak zadowolenia i dyskomfort uczuciowy, trójka kielichów p.o..hmm możesz się tylko wpakować w niechciane przyjaźnie,towarzystwo itd.tu jest i smutek i fałszywe towarzystwo,znajomi??

Nie wiem jakiej dziedziny życia i jakiego gatunku sprawy dotyczy pytanie.Dopasuj sama konkretniej ale karty masz bardzo jasne.Chociaż ja nie stosuje odwróconych,piszesz że dopiero się uczysz,głęboka woda jak na początek dla mnie.Poza tym to zdwaja ilość kart do nauczenia się znaczeń podstawowych.nic to ,są różne szkoły.Większość wróżących,z mojej obserwacji kart do wróżenia nie odwraca.Kwestia wyboru.Powodzeniasmile
      Ale wróćmy do alternatywy drugiej.

Tu pierwsza karta, osiem buław, mówi że masz jakiś napór na działanie w chwili obecnej,naszło Cie i koniec/hmm,wiec może już zadziałałaś/
      Dwójka kielichów mówi że tak jest dobrze,na teraz jest dobrze,nie jesteś sama,masz dobre układy i przyjaznych i pomocnych ludzi,z którymi masz wież emocjonalną
      Kapłanka na końcu jest moją ulubioną kartą, chociaż nie odkrywa wszystkiego to daje jakby błogosławieństwo sprawie o którą pytamy i zapewnia ze źle nie będzie.
      Niektórzy mówią ze kapłanka jako ostatnia karta mówi żeby już nie pytać w tym temacie.

To tak mniej więcej moje zdanie, w konkretach może niezbyt szczegółowe,ale i pytanie jest tajemnicze.Odpowiedz kart w tym rozkładach masz bardzo czytelną i klarownąsmile
      • sumilla do leda-is-one 22.01.14, 20:13
        Dzięki za pomocsmile

Skorzystałam już z 2 alternatywy - czyli nic nie zrobiłam wink Na razie jest dobrze. Zobaczymy co będzie dalej.

ps. chyba jednak zmiana talii poskutkowała i mam szanse nauczyć się tarota smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka