Dodaj do ulubionych

Zamorduje Borsuka

01.03.14, 19:41
Obedrę ze skóry, a futerko zostawię sobie na reumatyzm.. albo nie.. zostawię go, rozejdę się.. albo jeszcze gorzej na złość jemu zostanę z nim - nie ma większej kary niż ja za żonę wink

Mam bardzo trudny początek roku - przetaczające się Wieża na przemian z 10 mieczy, a on fochy strzela chyba chcąc mnie dobić.
Rozejdę się z nim czy nie, on ucieknie czy ja - a może będziemy i żyli razem długo i na złość sobie?
Która łaskawie w karty spojrzy wink
Obserwuj wątek
    • krakuskaa Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:01
      Algario nie denerwuj sięsmile, faceci czasem są wkurzający, ale przecież Twój Borsuk jest wychowany na Twojej krwawicy i może czasem podskoczy zbyt wysoko to i tak wraca, do Ciebiesmile, takie wieloletnie małżeństwa tak na prawdę bez siebie nie potrafią żyćsmile.
      Jeśli się zgodzisz, to mogę wyciągnąć karty na taki rozkład partnerski, ale sama nie zrobię interpretacji, boje sięwink
      • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:17
        No fakt: bo kto jak nie Borsuk trawę skosi i drwa narąbie, śmieci posegreguje wink ale i z tym bym sobie poradziła wink

Nie bój się - wyciągaj karty w partnerskim, zinterpretujemy razem smile ciekawe co pokażą na takie stare geriatryczne małżeństwo tongue_out
        • krakuskaa Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:30
          Alagrio, ile lat masz w małż.? Ja 19, ale do geriatrii to jest daleko jeszczesmile,,mamy szansę na 60 wspólnych lat hahaha, karty naszykowane za chwilę zapodam rozkład uffff
          • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:41
            22 wink geriatria i nekrofilia wink big_grin
          • krakuskaa Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:49
            A karty są takie:
            Algaria //// Mąż Algarii
            1. Co osoba wnosi do związku Giermek Denarów 4 Buławy

Myślę, że czujesz się młodsza nie tylko wiekiem, ale mentalnie, a Twój mąż wnosi do związku, to że po prostu jest, lubi domowe pielesze, mam nadzieję, że nie wnosi romansuwink
            2. Jak osoba postrzega związe Kochankowie As Buław

Alagrio teraz uważasz, że stoisz na rozdrożu i powinnaś podjąć decyzję, dla twojego męża pojawia się coś nowego, zainteresowanie od nowa życiem intymnym,,hmmm smile ( sorki jak pletę bzdury)
            3. Co czuje do drugiej osoby Rycerz Buław 2 Denary
            Twój mąż wzbudza w Tobie bardzo gorące emocje, rozpala w sumie emocje każdego rodzajusmile, on się zastanawia co zrobić, ma wątpliwości co czuje hmmm --nie ogarniam,,
            4. Jak się zachowuje, jaką ma postawę wzgl drugiej os Śmierć Siła
            Ty Algario chcesz zmiany radykalnej, a mąż wie, że jest tym, który decyduje, pokazuje swoją moc,

5. Co was łączy 7 Kileichów
            Łączą was wspólne marzenia, albo jakieś mrzonki, które oboje macie względem związku, brak umiejętności dokonania wyboru, albo stanie przed wyborem, który ma wiele opcji, nie potraficie podjąć jednej decyzji,

6. Co was dzieli 5 mieczy
            Dzieli was różnica poglądów, kłótnia jakaś,

7. Przyszłość 8 Buław Królowa Mieczy Wieża/3 miecze W przyszłości--czas do końca roku
            • krakuskaa Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:50
              poprzestawiało się, pierwsza karta to Ty, druga To Twój mąż,,
              • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:05
                teraz mi mówisz jak już zinterpretowałam big_grin
                • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:07
                  dobrze napisałaś ja/borsuk i dobrze zinterpretowałam
            • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:04
              Już pomagam

krakuskaa napisała:

> A karty są takie:
              > Algaria
              > //// Mąż Algarii

> 1. Co osoba wnosi do związku Giermek Denarów
              > 4 Buławy
              >

> Myślę, że czujesz się młodsza nie tylko wiekiem, ale mentalnie, a Twój mąż w
              > nosi do związku, to że po prostu jest, lubi domowe pielesze, mam nadzieję, że n
              > ie wnosi romansuwink

Ja wnoszę młodość, nowinki techniczne i świeży powiew, mąż jest domatorem - romansu nie ma ( mam nadzieje wink )
              > 2. Jak osoba postrzega związe Kochankowie
              > As Buław
              >

> Alagrio teraz uważasz, że stoisz na rozdrożu i powinnaś podjąć decyzję, dla
              > twojego męża pojawia się coś nowego, zainteresowanie od nowa życiem intymnym,,h
              > mmm smile ( sorki jak pletę bzdury)

Ja zawsze stoję na rozdrożu - straszę że się rozwiodę a i tak jestem żoną, a on może nie tyle powiew erotyzmu - choć miałoby było wink co ma nowe plany co do pracy, wyjazdy, to są dopiero plany mrzonki ale o tym myśli

> 3. Co czuje do drugiej osoby Rycerz Buław
              > 2 Denary

> Twój mąż wzbudza w Tobie bardzo gorące emocje, rozpala w sumie emocje każdeg
              > o rodzajusmile, on się zastanawia co zrobić, ma wątpliwości co czuje hmmm --nie og
              > arniam,,

Ja to jak ten rycerz raz kocham raz nienawidzę, on bardziej rozważny w emocjach i uczuciach wahający, żonglujący i jakby to powiedzieć.. świetnie grający na uczuciach O!

> 4. Jak się zachowuje, jaką ma postawę wzgl drugiej os Śmierć S
              > iła

> Ty Algario chcesz zmiany radykalnej, a mąż wie, że jest tym, który decyduje,
              > pokazuje swoją moc,
              >

Może nie to że radykalnej choć ta stabilizacja nawet odpowiada - ale czasem myślę o zmianie ale na lepsze. Borsuk sam nie decyduje w ważnych sprawach - aż zaskoczyła mnie ta Moc tutaj. Ja powiem tak Borsuk jest uparty i jak się zaprze że np czegoś nie zrobi to nie zrobi.. ja ustępuję by się nie szarpać - robię swoje, a on niech myśli że ma władzę wink

> 5. Co was łączy 7 Kileichów
              > Łączą was wspólne marzenia, albo jakieś mrzonki, które oboje macie względem
              > związku, brak umiejętności dokonania wyboru, albo stanie przed wyborem, który m
              > a wiele opcji, nie potraficie podjąć jednej decyzji,

Z pewnością musimy teraz (ot sytuacja rodzinna) dokonać pewnych wyborów, rozrachunków i podjęcia decyzji - obecnie jesteśmy na etapie - później się zobaczy - konkrety odsuwamy w czasie i pewnie stąd 7 kielichów
              >
              > 6. Co was dzieli 5 mieczy
              > Dzieli was różnica poglądów, kłótnia jakaś,

My się nie kłócimy - ja gadam on słucha wink - jak on się włącza to ja uciekam - bo armagedon nadchodzi wink Ciężko jest wyprowadzić Borsuka z równowagi ale jeśli mi się to udaje to natychmiastowy odwrót jest jedynym, słusznym postępowaniem. Każde z nas sądzi że wygrywa i każde ma poczucie straty. Ostatnio spędzam czas na tłumaczeniu Borsukowi sytuacji jaka zaistniała - co gdzie dlaczego i po co - niby wygrywam, a on i tak swoje.
              >
              > 7. Przyszłość 8 Buław Królowa Mieczy Wieża/3 miecze W przyszłości--cz
              > as do końca roku
              • krakuskaa Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:31
                smile, suma sumarum w kartach morderstwa nie masmile, i to jest najważniejsze.
                • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:40
                  Wieża jest a Wieżą i przy królowej mieczy, która ma miecz, może mówić o morderstwie z obdarciem ze skóry - 8 buław, że sprawę załatwi się szybko wink big_grin
    • inguszetia_2006 Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 20:32
      Witam
      Cholera jasna, napisałam ci milion pińcet sto dziewińcet zdań i mi wiatrak padł;-P W takim momencie, no... Jak to rozumieć? Że wróżba do kitu, czy co?;-D Na wasz związek wyciągnęłam 5 kielichów, Śmierć i 4 kielichów. Potem dobrałam 10 mieczy i 9 denarów. Rozczarowanie, poczucie straty i zmiany, na pewno. To sama widzisz. Ale brak ruchu w tych moich kartach. Brak ognia buław, brak Sądu, Sprawiedliwości, 6 mieczy, Wieży, Rydwanu i innych takich ruchawych bardziej kart. Myślę, ze zostanie po staremu, tylko będziesz bardziej pewna tego, że to już Ruina(10 mieczy), nie będziesz sobie racjonalizować, że jest "źle, ale dobrze". I nie będziesz zabiegać o poprawę, tylko zajmiesz się sobą i swoimi sprawami
      (9 denarów). Dużo emocji negatywnych i obciążających, ale mało ruchu. Ciekawe, dlaczego?
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 21:30
        Po 22 latach to jak ma być ogień, siara i dym, niemożliwe - ot kałat kałat i do przodu powoli bez emocji- geriatria. Karty stagnacji - bo ona jest - kwa do łóżka w weekend (to dla mnie), podrapanie za uszkiem w każdy wtorek obowiązkowo (to dla Borsuka) - normalka. W naszym wieku szaleństwa są nie wskazane wink

5 kielichów śmierć i 4 kielichów - w skrócie to żale umarły została stabilizacja wręcz nuda wink
        10 mieczy i 9 denarów - co nas nie zabije to nas wzmocni
        • inguszetia_2006 Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:13
          algaria napisała:
          Po 22 latach to jak ma być ogień, siara i dym, niemożliwe
          Witam
          Wiesz, tylko mi nie o to chodziło, że "smok bez ognia", tylko o to, że karty nie mówią o zmianach w sensie rozstaniu, rozejściu etc. Tylko tak sobie klepią: jest źle, źle, nudno, nudno, umarło, zdechło, a nie ma ruchu po waszej stronie, nie ma woli zmiany, mimo martwoty jakiejś tam. Nie mylić z rutyną, bo rutyna to rutyna, a 5 kielichów to jednak coś innego. Czyli nikt się nie odważy na zmiany, nawet jak mu są potrzebne. W tym sensie nie ma podróży, zmian i takich tam. Eh... Życie;-P
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:39
            Za dużo nas z borsukiem łączy by nas rozdzieliło - choć po cichu liczę na ten jego wyjazd i do pracy i w celu odpoczynku od siebie... wink

p.s Pamiętasz jak mówiłaś, że przy moim synu starsza kobieta stoi - otóż w tym tygodniu wzięła go taka miła 35 letnia pani pod opiekę, na szczęście jak sama mówi pod opiekę siostrzaną smile
            • inguszetia_2006 Re: Zamorduje Borsuka 01.03.14, 22:58
              algaria napisała: p.s Pamiętasz jak mówiłaś, że przy moim synu starsza kobieta stoi - otóż w tym tygodniu wzięła go taka miła 35 letnia pani pod opiekę, na szczęście jak sama mówi pod opiekę siostrzaną smile
              Witam
              O rany! Toż to nastolatka;-P To niech synowi się darzy z taką "doświadczoną nastolatką";-D Kurczę, tam były kiery dobitne, to się będzie kurzyło aż miło. Ale będzie miał fajniewink
              Pzdr.
              Ing
              • algaria Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 10:07
                Ty Ing będziesz wiedziała o co chodzi:
                On po 2 tyg przekroczył bramę - jak sama mnie uprzedzałaś i wrócił ... i tam ta miła pani się przy nim znalazła wink ale młody już od niej ucieka,(wraca do siebie), bo ona to z tych co by kota zagłaskały, ale na początku każde z nich było dla siebie wsparciem

A jako anegdotę powiem tak
                Na drugi dzień dostaje tel od młodego, pełna strachu, bo nie wiem co się stało i słyszę
                - Mamo, mamo, tu jedna Pani chce z tobą rozmawiać
                Myślę pewnie ktoś z obsługi - coś się stało, ale słyszę głos owej towarzyszki
                - Proszę Pani ja mam problem, bo zakochałam się dyrygencie czy może mi pani karty postawić...
                big_grin
                • leda-is-one Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 16:27
                  Borsuka sie na sadło hoduje i ciągle to podpowiadam,karty super Krakuskaa wyciągneła..on jest od "leżeć,byc i pachniec" no..po męsku pachniec..a jak Ty swiat zbawiasz za wszystkich to co on biedak moze jeszcze???

Pani szcęsciara ,jak dyrygent nie pokocha to zostaje cała orkiestra..pytanie czy dęta..czy smyczkowa???

no..inni to maja szczęscie..nawet orkiestra im sie trafia

Miłej niedzieli kochane.miłejwink
                  • leda-is-one Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 16:55
                    Algario,w kwestii formalnej...a gdzie się zapodział Piątek z Pankracym???
                    • algaria Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 17:02
                      orkiestra była wojskowa

a Pankracy dawno zdechł
                      • leda-is-one Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 17:18
                        a wojskowa to ..dmie???smyczy...czy wali..w bemben/perkusje znaczy się/ ja dopytuje bo nigdy nie spotkałam orkiestry wojskowej..????wink
                        • leda-is-one Re: Zamorduje Borsuka 02.03.14, 17:21
                          i Pankracy zdechł??? no patrzcie, patrzcie, my pod tym lasem to juz nic nie wiemy...wink
      • algaria Ing 01.03.14, 22:05
        Dziękuję za karty - co chcesz w zamian?
        • inguszetia_2006 Re: Ing 01.03.14, 22:23
          Witam
          Niczego nie chcę. Ale jak masz wenę to mogę być królikiem doświadczalnym;-D
          Pzdr.
          Ing
    • inguszetia_2006 Re: Zamorduje Borsuka 03.03.14, 13:26
      Witam
      I co? Przeżył Borsuk, czy żeś go ukatrupiła, "biednego misia"?;-P
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Zamorduje Borsuka 03.03.14, 14:23
        Borsuk żyje, ma się dobrze, weekend spędził na świeżym powietrzu (wietrzył futerko) - nie żebym go wystawiła na balkon i wpuścić nie chciała aż skruszeje, tylko zaczął się czas porządków w ogródku. czyli przyjemne z pożytecznym - ogród ogarnięty i jęków słuchać nie musiałam. Upór którym się zaparł minął, ale racji mi nie przyznał - zresztą nie nalegam niech żyje w przekonaniu, że jego na wierzchu - ot małżeńska dyplomacja z kompromisem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Najciekawsze
  • Aktywne