nikix 11.04.14, 17:47 Jak to jest z tą kartą - czy jest to karta XI czy VIII? Bo w taliach to jest różnie Jak określić kartę osobistą kiedy wychodzi XI czy VIII? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Karta Moc - Siła 11.04.14, 18:16 to Crowley, chyba to on zamienił miejscami Moc ze Sprawiedliwością Jeśli robisz portret tarotowy to według Chrzanowskiej - Moc ma nr 11 Jeśli wyciągam karty to zawsze patrzę na nazwę nie na cyfrę czyli wyciągnę Moc - to dla mnie jest Moc bez względu jaki ma przypisany nr.. jeśli sumuje to uwzględniam taki numer jaki jest przypisany w danej talii - ja występuje po 11 to biorę 11 jak pod 8 to biorę 8 i już - nie zagłębiam się i nie zastanawiam Odpowiedz Link
prognosis Re: Karta Moc - Siła 12.04.14, 03:16 Dokładnie, nie patrzę na numeracje kart, a nie na nazwy. algaria napisała: > to Crowley, chyba to on zamienił miejscami Moc ze Sprawiedliwością > Jeśli robisz portret tarotowy to według Chrzanowskiej - Moc ma nr 11 > > Jeśli wyciągam karty to zawsze patrzę na nazwę nie na cyfrę czyli wyciągnę Moc > - to dla mnie jest Moc bez względu jaki ma przypisany nr.. jeśli sumuje to uwzg > lędniam taki numer jaki jest przypisany w danej talii - ja występuje po 11 to b > iorę 11 jak pod 8 to biorę 8 i już - nie zagłębiam się i nie zastanawiam Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Karta Moc - Siła 12.04.14, 10:17 Witam Interpretuję to, co widzę. Jak widzę piątkę, to mówię o piątce, jak ósemkę to mówię o ósemce. Wierzę w to, że talia, która właśnie wpadła mi w ręce jest tą właściwą w danym momencie. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nikix Re: Karta Moc - Siła 12.04.14, 19:58 Przy rozkładach też tak robię ale naszły mnie ostatnio wątpliwości przy numerologii. Bo jednak Moc i Sprawiedliwość to dwie różne karty. I jak mi wychodzi, że ktoś jest 8 - to mam dylemat niezależnie od talii Odpowiedz Link
algaria Re: Karta Moc - Siła 12.04.14, 21:11 Ja jestem z listopada czyli 11 i w portrecie niby powinnam być Moc ale ja lubię łączyć Moc ze Sprawiedliwością - co jest prawda bo po 1 nie jestem tylko zimna, nie rozstaje się nagle z przeszłością, ale jestem bardzo sprawiedliwa i wszelkie przejawy niesprawiedliwości mnie ranią z Mocy dałabym sobie siłę zwłaszcza psychiczną, szybko podnoszę się z wszelakich dołów, jestem ciepła i przyjazna (dla wrogów okrutna) ale nie umiem za wszelką cenę dążyć nawet po trupach do celu - jeśli nie widzę szans to się wycofuję (np. facet zajęty z chwila ujawnienia że jest w związku przestaje dla mnie istnieć, nawet jakbyśmy byli jedną duszą w dwóch ciałach - nie walczę o takiego i już). Nie lubię zmagań fizycznych, ale erotyczne tak Teraz rozumiesz jak ująć w portrecie 8/11 - to takie rozdwojenie ale w sumie najlepsze wyjście bo można lepiej dopasować cechy do osobnika - trochę z tego i trochę z tego Odpowiedz Link
nikix Re: Karta Moc - Siła 12.04.14, 23:35 Dziękuję Ci bardzo Coś w tym jest - teraz będę patrzeć przez pryzmat Twojej interpretacji Odpowiedz Link