Dodaj do ulubionych

zagadka hobbystyczna

14.05.14, 16:20
Mój syn oprócz muzycznego hobby ma drugie - jakie?

Na ścianie w jego pokoju wisi obraz związany z tym hobby - co przedstawia?

Zapraszam do zabawy smile
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: zagadka hobbystyczna 14.05.14, 18:35
      Witam
      No nie mów, że motocykl to jest lub samochód?;-D Na tym plakacie w sensie... To tak z głowy!;-P A tak z karty jednej to 10 mieczy. Obstawiam jakieś sztuki walki na tym plakacie. Zabijają kogoś na tym plakacie i bidak leży i ledwo dycha. Tudzież broni się ostatkiem sił. Albo coś z antykiem, upadło, przeminęło, historia starożytna, upadek cesarstwa i takie tam ecie, pecie. Powiedz, czy karta dobra, bo tak się rozprawiłam ze swoim cieniem, osiągnęłam stan takiego zgłuszenia psychicznego, że nie jestem sobą w dosłownym słowa tego znaczeniu. Tylko w połowie jestem sobą, a to trochę mało, żeby być wróżką;-P
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: zagadka hobbystyczna 14.05.14, 20:54
        Niestety 10 mieczy to chyba jedna z najmniej pasujących kart
      • jagoda1818 Re: zagadka hobbystyczna 14.05.14, 22:07
        A ja wylosowałam 7 Kielichów a to najbardziej pasuje mi do muzyki, no ten dyrygent to takie dosłowne. No i te kielichy kuszące sławą, pieniędzmi, władzą itp. Myślę, że to gitara.
        • leda-is-one Re: zagadka hobbystyczna 15.05.14, 06:45
          Mnie też od wczoraj prześladuje widok wypasionej maszyny jednośladowej Harleya na przykład..

ale karta wyszła inna.8 monet...i co? no nie wiem..coś, co trzeba przy tym żmudnie i systematycznie pracować,dużo czasu i uwagi poświęcać.motylki?znaczki pocztowe?jakieś zbieractwo..może monety albo roślinki,ale On się w tym kierunku szkoli więc było by to zbyt proste..

Interesuje się tym od dawna,ale ostatnio znowu mocniej się na tym skupił-dociągnęłam Sąd Ostateczny bo miałam dociągnąć przynajmniej Rydwan na tego Harleya
          • algaria Re: zagadka hobbystyczna 15.05.14, 12:26
            motocykle i samochody - po tatusiu w pasji odziedziczyła córa- młody od pojazdów z daleka chyba że jest to rower - ale o rower nie pytam wink
    • nagietek123 Re: zagadka hobbystyczna 15.05.14, 08:32
      To jest drugie hobby - poza muzyką - syna Algarii - As denarów, Rydwan
      To przedstawia obraz na ścianie - 2 kijów, 6 mieczy
      Hobby - inne kultury, kultury pierwotne, no chyba, że zbiera numizmaty...
      Obraz przedstawia maski, broń mieszkańców innych światów (pierwotnych). Daleka podróż, za wodę.

• nikix Re: zagadka hobbystyczna 15.05.14, 13:21
        Drugie hobby syna Algarii - as denarów, 5 mieczy - coś co "umarło", zginęło, skończyło się ale jak się to odnajdzie to może przynieść spore pieniądze. Stawiam na archeologię i antyki wink
        plakat - 2 kielichów, 9 denarów - nie wiem,co obstawić sad Może św graal.
    • algaria Jagoda 15.05.14, 12:23
      Mój syn jest perkusistą i to jest jego pierwsze hobby o którym nieraz tu mówiłam - ja się teraz o drugie wink 7 kielichów/ bliżej niż 10 mieczy Ing
      • jagoda1818 Re: Jagoda 15.05.14, 20:45
        No, tak zawsze coś przegapię. Gdy wyciągnęłam tą siódemkę kielichów, to pierwsze pomyślałam o wodzie i łódkach (żaglówkach)a potem ten dyrygent mi przesłonił wszystko.
    • inguszetia_2006 Re: zagadka hobbystyczna 15.05.14, 19:22
      Witam
      No dobra, mówisz - kicha z 10 mieczy to dociągnęłam Głupca, Kochanków i ... 10 mieczy!;-D
      Teraz to jestem ciekawa, co to za hobby w tej 10 mieczy, bo chyba jednak jest jakiś związek, tylko ja go nie widzę. Droga do Warszawy ze Szczecina przez Wilno;-P Głupiec i Kochankowie to podróże. No bo co innego w takiej konfiguracji? 10 mieczy to byłby samolot. Samoloty lubi? Albo może coś "gwiezdnego"? Jakieś planety, gwiazdy, astronomia etc. Bo 10 mieczy to przecież powietrze, powietrze, dużo powietrza. I ta bezradność ludzka wobec takiego ogromu kosmicznego. Pasuje do 10 mieczy. Rozumem nie ogarniesz, polegniesz;-P No i ten... koniec jak dla mnie. Bardzo jestem ciekawa, czym się interesuje twój syn. Serio! Czekam na rozwiązanie rychłe.
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Odpowiedź 16.05.14, 12:12
      Wszystkie krążyłyście wokół tematu i każda coś wniosła.. Jagoda za drugim razem trafiła
      Młody od harcerskich czasów uwielbia żeglarstwo - mam patent żeglarza .. i w tym roku po kilkuletniej przerwie ja Bóg da i zdrowie mu pozwoli planuje ze znajomymi wyczarterować żaglówkę i popływać po Mazurach .
      Na ścianie w pokoju ma obraz przedstawiający żaglowiec prujący niespokojne fale..

Patrz Ing nie skojarzyłam tych 10 mieczy że to wiatr a do żeglowania przecież potrzebne i woda i wiatr - ja się skupiłam na kielichach że to woda a tu 10 mieczy czyli 10 w skali Beauforta tylko że przy szkwale się nie pływa wink

Wszystkim dziękuję za udział. - Jagodę zapraszam po odbiór nagrody - przesłania z jednej Runy
      • jagoda1818 Re: Odpowiedź 16.05.14, 18:16
        Jeszcze raz potwierdziło się, że powinnam bardziej ufać intuicji a nie kombinować rozsądkiem.
      • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 16.05.14, 21:25
        Witam
        No, mówiłam, że będzie przez Wilno! I było!;-P
        Pzdr.
        Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka