07.09.14, 19:22
Pomóżcie mi proszę w interpretacji karty Śmierć na pytanie o sytuację osobistą osoby.
Rozkład znalazłam w necie - dotyczy ewentualnego związku x i y. X pyta o y.
1. jaki jest y - Kapłanka
2. nastawienie y do x - Król Denarów
3. nastawienie x do y - Moc (odwrócona)
4. teraźniejsza sytuacja życiowa y - Król Buław
5.czy y jest z kimś związany - Śmierć
6. czy jest gotowy zrobić coś w kierunku x - Giermek Denarów
7. czy x powinna się zdecydować na znajomość z y - Król Buław

Całość może nie sielankowa ale nie wygląda źle. Nie wiem tylko co z tą Śmiercią. Czy może to oznaczać, że y kończy albo właśnie zakończył jakiś związek ? Czy po prostu nie jest z nikim związany?
Obserwuj wątek
    • tekla-ja Re: Śmierć 07.09.14, 19:28
      Śmierć moze wskazywać, że był z kimś związany i choc to już 'umarło", mocno w nim siedziało, ślad duży zostawiło.
    • rozmaryn_1 Re: Śmierć 07.09.14, 20:35
      Myślę, że jesli zdecyduje się na tą znajomość, to powinna byc ostrozna i nie angażowac się za szybko. Dla mnie rozkład ma dużo tajemnic i podpytałabym jeszcze. Jesli miałabym jednak na podstawie tych kart cos radzić, to właśnie ostrozność, chyba że ona marzy o upojnej nocy z królem buław i jest gotowa na tym poprzestać, jeśli on nie bedzie chciał kontynuować, bo wygląda na to, że to od niego zależy tak czy inaczej rozwój znajomości, to on rozdaje karty. I wcale nie dlatego, że lubi rządzic, tego nie wiadomo, ale jego terazniejsza sytuacja to właśnie król buław, on działa, on wychodzi z inicjatywą i on decyduje o sobie. Ta kapłanka może wskazywac ogólnie na to, że coś skrywa w swoim wnętrzu, ale to może byc kobieta, o której nie mówi, a która zapadła mu mocno w serce smile Giermek denarów kojarzy mi się z tym, że on nie chce (nie chce, bo jest odpowiedzialnym królem denarów) wykorzystać zainteresowania X, żeby sie z nia przespać na przykład, jesli nie jest gotów jej niczego na razie obiecać. Śmierć to raczej bardzo bolesna strata, rozczarowanie, zmiana, nieodwołalna, kiedy trzeba się przestawic na nowy tryb myslenia, trwa długo, powoli i nie obejdzie się bez rozdrapywania ran. Dla pewnosci zrobiłabym mały rozkład, jak wygląda jego zycie uczuciowe obecnie, bo przy tych kartach wydaje mi się, że jest duże prawdopodobieństwo popełnienia pomyłki w interpretacji. Chodzi mi o kartę śmierć. Lubie się upewniać i dopytywać, jak cos mi się zdaje niejasne.
      • nikix Re: Śmierć 07.09.14, 21:50
        Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź smile
        Zrobię jeszcze parę rozkładów i dopytam o parę spraw.
    • inguszetia_2006 Re: Śmierć 07.09.14, 21:27
      nikix napisała: Całość może nie sielankowa ale nie wygląda źle.
      Witam
      Moim zdaniem wygląda źle. Nie czarujmy się;-P Kartami miłości i związków są puchary: dwójka, trójka, dziesiątka, as. I WA takie jak Gwiazda, Kochankowie,Cesarzowa, Świat etc. Kwestia znaczenia karty Śmierć jest zupełnie drugorzędna. Według mnie ta Śmierć to koniec miłości, związku i głęboka rana. Ten człowiek cierpi po stracie, jest w żałobie. Ponadto Y to Kapłanka, więc nie pogadasz z takim osobnikiem, jest raczej skryty. I może być też wróżką;-D W zasadzie w tym rozkładzie nie ma nic, co mogłoby sugerować, że z tej mąki będzie chleb. Tym bardziej, że stosunek X do Y to odwrócona Moc, czyli że X sam/a nie wie, czego chce.
      Nie myśli jasno. Ma problemy sam/a ze sobą, co rzutuje na stosunek do postaci Y. Nie ma tu siły wulkanu i parcia na szkło. Jakaś niepewność w tej karcie odwróconej się czai i spadek energii życiowej w ogóle. A Giermek denarów to w ogóle porażka. To są jakieś sprawy zawodowe, nie ma tu romansu, nie ma pożądania. Gdzie As buław, pytam? Taka "sucha" i aseksualna karta wyszła,że aż mi wszystko oklapło;-P Mamy też Króla denarów, czyli potwierdzenie stosunków zawodowych, li i jedynie. Podsumowując, pała nie staje w tym rozkładzie;-D Nie czaruj klienta czy klientki, bo cała talia sprzysięgła się przeciw temu związkowi. Za sucho jest, zbyt merytorycznie, nie ma serca i pożądania.
      Pzdr.
      Ing

• nikix Re: Śmierć 07.09.14, 22:03
        Bo tam na razie nic nie ma smile
        Sytuacja jest mniej więcej taka jak pisze Rozmaryn: Y dąży do zawarcia znajomości z X. A X pyta czy w ogóle angażować się w tą znajomość. Moja pierwsza myśl była taka, że z tej znajomości mogłaby "wyjść" jakaś pozytywna relacja typu przyjaźń czy współpraca na jakimś polu. Niekoniecznie związek uczuciowy. Przeszkadza mi tylko ta Śmierć w rozkładzie. Nie daje mi ta karta spokoju i nie umiem jej zinterpretować sad Na teraz ta Śmierć nie ma większego znaczenia. Ale gdyby X zaangażowała się uczuciowo to sytuacja się zmienia wink
        • niebieska.360 Re: Śmierć 08.09.14, 01:09
          Jak ciągnęłaś karty, że dwa razy wyszedł król buław?
          Co do tej śmierci - ja bym ją widziała tak, że dopiero co y kogoś stracił i ciągle mu tej osoby bardzo brak, powiedziałabym nawet, że jest zrozpaczony.
          Przyjaźni to ja tam za bardzo nie widzę między nimi, raczej podległość służbową.
          • nikix Re: Śmierć 08.09.14, 02:34
            Żle wpisalam smile Na końcu była królowa buław.
            Posłuchałam Rozmaryna i postawiłam inny rozkład, z innymi pytaniami. Taki stary, wypróbowany. Macie rację, że tam nic nie będzie. A jak już, to będzie taka neutralna znajomość. Ciekawe karty wyszły mi przy y. Kiedy pytałam o sytuację osobistą wyszły mi śmierć i księżyc. Nie wiem co to znaczy ale z tym księżycem, to może niech x da sobie spokój z tym y.
            • rozmaryn_1 Re: Śmierć 08.09.14, 18:55
              Nikix,
              Najwazniejsze w sumie, co Ty uwazasz o tych kartach, bo naprawdę odczucia nasze moga się róznić. Na blogu tarotowym dziewczyna pisze, że jej się ksieżyc pojawia, jak cos w kimś dojrzewa, bo tak jej się to skojarzyło z płodem rozwijającym się w matce. I ona ma przyjemne skojarzenia z tą kartą. Ja również kojarzę ją bardziej przyjemnie niż pewnie wiekszość z Was smile Dla mnie to karta podswiadomości i czasem rzeczywiście cos tam sobie dojrzewa jak nienarodzone dziecko. Śmierć też nie taka straszna, ale prawdziwa transformacja. Kiedys karty mi pokazały (pytałam o wyjazd) śmierć i sąd. Normalnie te dwie karty pokazują mi śmierć fizyczną , ale czułam, że nie o to chodzi. Nie pamiętam rozkładu dziś, ale i wieża tam straszyła, a jednak czułam, że chodzi o coś zupełnie innego, że wydarzy się coś takiego, co wywoła we mnie zmianę i to bedzie zmiana na lepsze, prawdziwe odrodzenie. Wieża rozpadła się ku mojej uldze i uwolniłam się od rzeczy, które mnie dręczyły. Poznałam człowieka, który wywołał lawinę zmian w moim wnetrzu i rozpoczęłam nową, lepsza drogę, mniej cierpienia ostatecznie. Albo pokazały mi się karty śmierć i kochankowie jako uwolnienie się od byłego w sensie mentalnym, energetycznym, psychicznym, a naprawdę nie wiedziałam, co z nim zrobić, nie kochałam go po rozstaniu, ale nie przerobiliśmy tego związku jak trzeba i to się wlokło za mną szmat czasu.
              Tak więc to Ty decydujesz, jak to czujesz. Spójrz na karty, co na nich widzisz, jakie masz skojarzenia. Tarot nie bedzie przemawiał do Ciebie cudzymi ustami, tylko do Ciebie mówi, a Ty w głębi na pewno to rozumiesz smile
              • nikix Re: do Rozmaryn 08.09.14, 20:24
                Masz 100 % racji smile
                Tylko, że są takie karty z którymi zawsze mam kłopot i Księżyc jest jedną z nich. A taka wymiana poglądów czasem bardzo pomaga.
            • niebieska.360 Re: Śmierć 08.09.14, 19:38
              Nikix, a napiszesz, jaki ten drugi rozkład rozłożyłaś? Tzn. nie jakie karty ci wyszły, tylko sam rozkład jakie ma pytania.
              • nikix Re: Śmierć 08.09.14, 20:29
                Jest to rozkład dla nowych znajomości który dostałam kiedyś od pewnej tarocistki. Nie wiem jakie jest "źródło jego pochodzenia" ale widziałam go też na forum Szkółka Tarota

Jak Kobieta postrzega znajomość
                Jak Mężczyzna postrzega znajomość
                Jak obecnie wyg.sytuacja Kobiety
                Jak obecnie wyg.sytuacja Mężczyzny ?
                Jakiej chce znajomość z mężczyzną Kobieta ?
                Jakiej chce znajomości z kobieta z Mężczyzną ?
                CO JEST MOŻLIWE MIĘDZY NIMI ?
                Jaką postawę powinna przyjąć Kobieta w tej znajomości?
                Co spotka(czeka ) kobietę w tej znajomości ?
                Co spotka(czeka) mężczyznę w tej znajomości ?
                Czego nie spodziewa kobieta w znajomości ?
                Czego nie spodziewa mężczyzna w znajomości

Do czego dojdzie między Kobietą i Mężczyzną ? ( 3 karty )
                Jak oceni Kobieta tą znajomość ?
                Jak oceni mężczyzna tą znajomość ?

• niebieska.360 Re: Śmierć 08.09.14, 21:38
                  Dzięki, dodam sobie do kapownika z rozkładami, bo fajny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka