Dodaj do ulubionych

zagadka- jaki film?

17.06.15, 19:34
Zapraszam kochane Wiedzmy do odgadnięcia, jakie filmy uwielbiam oglądać, na jaki temat. Można je nazwać dokumentalnymi wink Nie chcę zdradzić za wiele, bo nie będzie zagadki. Temat ten mnie interesował od zawsze i jak trafię na ciekawy film, to potrafię siedzieć i zapomnieć o wszystkim, dobry sposób na chandrę, jak się wciągnę, to nie ma mnie ani moich smutków smile Jest to do odgadnięcia zarówno z Tarota jak i lenormandów.
Obserwuj wątek
    • nikix4 Re: zagadka- jaki film? 17.06.15, 19:51
      Wyszła mi 7 buław.
      Coś związane z walką, z jakimś wyzwaniem. Zmierzenie się ze światem, aby pokazać swoją siłę i możliwości. Walka ze zmiennymi kolejami losu. Ktoś pokonuje jakieś przeszkody, żeby osiągnąć sukces. Nie zawsze mu się to udaje.
    • algaria Re: zagadka- jaki film? 17.06.15, 21:01
      Tarot rycerz mieczy
      Lenormand kosa

Pomyślałam że Dr hausa .. ale jednak wygląda mi na dr G lub duch w moim domu - no nie mów że lubisz oglądać filmy przyrodnicze ... albo wróżki w akcji wink
    • caro-caro Re: zagadka- jaki film? 17.06.15, 21:16
      Aaaa niełatwe... dawniej to był do wyboru "Pieprz i wanilia" albo "Pieprz i wanilia"
      Rozmarynko, co Ty możesz oglądać i to coś co Cię tak relaksuje? Umiarkowanie. Czy to programy przygodowo-przyrodnicze typu Rozbitkowie? albo coś o przetrwaniu w buszu czyli radzenie sobie z trudnościami, umiejętne używanie swoich zdolności aby wytrwać
      Tylko, że te programy jakoś mi do Ciebie nie pasują mimo, że to było pierwsze skojarzenie, ale przecież mogę się mylić smile
    • inguszetia_2006 Re: zagadka- jaki film? 17.06.15, 21:26
      Witam
      Serce, Kwiaty, Słońce. Ale mi się wyciągnęło! Kojarzy mi się to z ogrodnictwem. Że te rośliny tak wzrastają w cieple i miłości. Albo zasugerowałam się tym, że tak ci miło, jak te filmy oglądasz. Pomyślałam o czymś relaksującym i co wyciągnęłam? Miłość, prezenty i wczasy nad morzem;-D
      Pzdr.
      Ing
      • ag_at5 Re: zagadka- jaki film? 17.06.15, 22:14
        Biograficzne
    • rozmaryn_1 Re: zagadka- jaki film? 18.06.15, 16:59
      Widzę, że zagadka trochę trudna, bo choć są karty pokazujące temat wprost, to jednak podświadomość ich akurat nie podsuwa, tylko tłumaczy temat okrężną drogą smile Spodobały mi się karty umiarkowanie i 7 buław smile
      • algaria Re: zagadka- jaki film? 18.06.15, 17:33
        oglądasz filmy - historyczno fantastyczne - Wikingowie, Tudorzy , Gra o tron.. ew same historyczne
    • sylwunka36 Re: zagadka- jaki film? 18.06.15, 17:23
      Rozmarynku, Wyciągnęłam Glupca. To może podróżnicze. Ta karta kojarzy mi się z wędrówka, przygodą, relaksem,lekkością, podróżą. Przy takim repertuarze można odplynac. Pozdrawiam, Sylwia
    • rozmaryn_1 Re: zagadka- jaki film? 18.06.15, 20:40
      Odpowiedz jest prosta, więc licze, że ktos jeszcze odgadnie smile
      • sylwunka36 Re: zagadka- jaki film? 19.06.15, 10:17
        Chyba nie filmy o porodach?...Może o dzieciach, bo ten Glupiec mi wyszedł. P.Kulczyk robiła taki cykl filmów dokumentalnych o zyciu dzieci w różnych krajach. Pozdrawiam, Sylwia
        • sylwunka36 Re: zagadka- jaki film? 19.06.15, 10:22
          Efekt domina,Dominika Kulczyk
    • maczlijka Re: zagadka- jaki film? 19.06.15, 21:06
      No to jeszcze ja spróbuję wink
      1. Co przedstawiają te filmy - 4 mieczy
      Ktoś leżący, chory, zamknięty, odizolowany, szpital

2. Ich temat przewodni - 6 kielichów
      dzieci, wspomnienia, przeszłość, bezpieczeństwo

3. Kto jest bohaterem tych filmów - Sąd
      Rodziny, dzieci, osoby będące jedną nogą na tamtym świecie

4. Jakie te filmy niosą przesłanie - 4 monet
      Żeby trzymać się tego co się ma, dbać o to.

Dobra strzelam, że filmy dotyczą dzieci bądź osób chorych, walczących dzielnie z jakimiś choróbskami. Albo osoby z domów starości będące już na progu. No w każdym bądź razie ktoś jest chory a ktoś inny stara mu się pomóc wink
      • rozmaryn_1 Re: zagadka- jaki film? 19.06.15, 22:08
        Maczlijka, namęczyłaś się, cały rozkład zrobiłaś i Twoja podswiadomość Ci tłumaczy temat, ale po swojemu. Nie lubie żadnych filmów o chorobach, nieszczęściach, smutkach, nie cieszy mnie ludzkie nieszczęscie, przeraża mnie cierpienie nie tylko człowieka, ale i zwierząt, pewno dlatego nie jem mięsa. Temat, który mnie interesuje ma sporo wspólnego z ezoteryką, choć nie bezpośrednio. Są tam siły, które toczą walke ze sobą, ale nie ma świadomości, która by to rozumiała i cierpiała z tego powodu. Narodziny i śmierć, których nie zauważamy. Czemu mnie to tak wciąga? Bo widzę zwiazek między nami, a tamtym, bo czuję, jak jestem mała ze swoimi małymi problemami smile
    • 88ula Re: zagadka- jaki film? 19.06.15, 22:12
      wg mnie to jest o wykopaliskach archeologicznych. Mnie wyszedł Sad Bozy, a wiec coś wydobyte i odświeżone oraz odnowione.
    • pinia1214 Re: zagadka- jaki film? 20.06.15, 00:05
      Jak dla mnie to albo melodramaty romantyczne albo horrory.cos zwiazane z cierpieniem.pozdrawiam
      • pinia1214 Re: zagadka- jaki film? 20.06.15, 00:10
        Romanse ew.sagi rodow.
    • nikix4 Re: zagadka- jaki film? 20.06.15, 00:48
      Czyżbyś oglądała egzorcyzmy albo coś w tym stylu ? tongue_out
      • rozmaryn_1 nikix 20.06.15, 08:50
        żadne tam egzorcyzmy smile Ostatnia wskazówka: często o tym gadacie na forum, nawet ostatnio sobie pogadałaś z Ingą, tylko Wy macie co innego na myśli niż te moje filmy, ale bohater ten sam smile i to nie jeden bohater, ale ostatnio szczególnie jeden Was interesował big_grin
        • algaria Re: nikix 20.06.15, 11:20
          doniczki i kwiatki big_grin czyli rozmaryn w ogrodzie
          • rozmaryn_1 Re: nikix 20.06.15, 12:48
            algaria napisała:

> doniczki i kwiatki big_grin czyli rozmaryn w ogrodzie

Aż tak mnie to nie fascynuje big_grin
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 20.06.15, 16:55
      Odpuszczam Wam tą zagadke, bo bardzo trudna się wydaje do odczytania w kartach.
      Dziewczyny, tak namietnie dyskutujecie często o wpływach Saturna na Wasze życie, a ja go oglądam smile Lubię filmy o kosmosie smile) A jak się mają do tego Wasze karty?
      Nikix- 7 buław- twarde ścieranie się sił w kosmosie, które powodują niszczenie, bombardowanie, uderzenia. Jako dopełnienie, inny punkt widzenia tego samego- umiarkowanie Caro-caro czyli to samo ale jako harmonia, siły się nawzajem równoważą.
      Algaria- rycerz mieczy i kosa. Coś mi się zdaje, że podświadomość Algarii mówi o tym, że to filmy pseudonaukowe, nikt nie wie, co tam się dzieje i informacje na ten temat nie są wystarczająco wiarygodne.
      Inga- serce, kwiaty, słońce. Cudny obraz od którego zaczyna się każdy film czyli „była sobie Ziemia”. Serce czyli życie, kwiaty- rozkwit, słońce- wzrost… Od razu widać, ze nasza Inga urodziła się, aby cieszyć się życiem na Ziemi i jej dusza docenia piękno i wyjątkowość tego miejsca.
      Sylwunka- Głupiec. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zero. Zero to jest świat i przestrzeń poza światem znanym, to czas w którym jesteśmy po prostu wolnymi duszami, które mogą wędrować dowolnie po wszechświecie. Prapoczątek i nasza niewiedza.
      Maczlijka.
      1. Co przedstawiają te filmy - 4 mieczy
      Prawa fizyczne, kosmiczne, które obowiązują.

2. Ich temat przewodni - 6 kielichów
      Pochodzenie życia, naszej planety, nas samych.

3. Kto jest bohaterem tych filmów - Sąd
      Wszystko co zostało stworzone. Rodzące się i umierające gwiazdy. Pytania stawiane przez ludzi od początku istnienia świata i wciąż od nowa i od nowa powracamy do tego tematu.

4. Jakie te filmy niosą przesłanie - 4 monet
      „Żeby trzymać się tego co się ma, dbać o to.”- I to jest super napisane smile
      Ula- sąd czyli to co wyżej. Pytania o głębszy sens istnienia człowieka. Sięganie do źródeł, do prapoczątku…

Dla wszystkich nagroda smile
      • maczlijka Re: rozwiązanie 20.06.15, 17:04
        hehe po moich kartach w życiu bym o kosmosie nie pomyślała big_grin Nawet nigdy się nie zastanawiałam jaka karta miałaby go pokazywać? Może Słońce albo Gwiazda ale nam sie takie karty wcale nie pokazały.
        Bardzo pouczająca zagadka Rozmarynie smile
        • ag_at5 Re: rozwiązanie 20.06.15, 17:42
          Ostatnio patrzę tylko w ziemię więc trudno mi było odgadnąć.
          Uwielbialam kosmiczne filmy. Saturn jest przepiekny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka