Dodaj do ulubionych

ciekawe karty

10.07.15, 20:10
Wiedzmy kochane, podzielcie sie proszę swoim zdaniem na temat ciekawych talii kart, innych niz Tarot. Potrzebuję "świeżej krwi", żeby odświeżyć sobie umysł smile Oczywiście nie Waszej, tylko nowej talii, która by mnie zaciekawiła. Jest trochę kart, których nie znam- jednorozce, wrózki i inne podobne. Czy poleciłybyscie jakąś ciekawą talie, z którą sie fajnie pracuje i jestescie z niej zadowolone? A jak macie coś ciekawego, ale rzadko uzywacie to dlaczego, co jest z tymi kartami nie tak?
Chce sobie cos nowego kupic, zając umysł czymś fajnym, ale nie moge się zdecydowac, może coś mi podsuniecie?
Algario, chcialam Cie spytać o karty, których uzywałaś do wróżb walentynkowych, jak się nazywają i czy ich uzywasz częściej, czy jesteś z nich zadowolona?
Obserwuj wątek
    • nikix4 Re: ciekawe karty 10.07.15, 20:25
      Ja Ci z mogę polecić karty, które najbardziej lubię.
      To karty Madame Endora smile
      Możesz ją pytać o wszystko i jest "prosta w obsłudze" .

Jak lubisz numerologię, to pomyśl o Paracelsus Oracle Cards. Bardzo stara i bardzo "trafna" przepowiednia z 1536 roku.
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 20:39
        A polecilabys jakąś książkę do poduszki ze znaczeniami kart Madame Endora?
        Jak piszesz, że jest prosta w obsłudze, to bym chetnie sprobowała smile
        • nikix4 Re: ciekawe karty 10.07.15, 21:24
          Karty są razem z książką w której są opisane.
          Główne znaczenie jest też na karcie. I to jest najważniejsze.
          Tylko to jest w wersji angielskiej. Dołączają tłumaczenie po polsku w pdf, tylko kiepskiej jakości.
          Nie spotkałam się z jakąś inną publikacją dotyczącą tej talii.
          • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 21:58
            Dzięki za informację. A czy Ty uzywasz lenormandów na przykład i możesz porównać te karty? Czy one mówią cos lepiej, wiecej, bo na pierwszy rzut oka wygladaja podobnie, czy sie mylę?
            • nikix4 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:17
              Czy te talie są podobne ? Nie wiem.
              Mam Lenormandy ale nie za bardzo się z nimi dogaduję. Dla mnie to jest trudna talia.

W Madame Endora karty mają konkretne znaczenia i odpowiadają dokładnie pytanie.
              Są tu karty których się boję: Księżyc, Kruk, Arlekin - "grają na emocjach".
              Wróżba jest z jednej karty. Jedno pytanie - jedna karta. Nie łączy się kart. Przynajmniej ja nie łączę. Ale wiadomo, każdy ma swoje sposoby.

Tu są chyba wszystkie - możesz porównać.

Tekst linka
              • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:41
                Mam wrażenie, że lenormandów duzo osób nie czuje i dlatego własnie szukam czegos innego, żeby miec porównanie. Może wypróbuję karty proponowane przez Ciebie, dzieki smile
              • algaria Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:43
                Dodam jeszcze że Cygańskie niekoniecznie mi przypadły ale Lenormandy to moja dawna pierwsza talia i są ok - choć czasem mi się wydają takie "słodko pierdzące" aż do bólu. Ale Ty chyba masz Lenormandy
                Jeszcze mam Osho Zen - one to bardziej do medytacji i pracy wewnętrznej ze sobą
                Runy ale dopiero talia Lichodziejewskiego do mnie coś powiedziała - i powiem że do tej pory sam symbol Run to nie bardzo ale symbol z obrazkiem kumam jak najbardziej wink
                • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:49
                  o cygańskich tez myslę, tylko że jak sie czlowiek patrzy na to z boku nie znając kart, to sie wszystkie podobne wydaja tongue_out
    • algaria Re: ciekawe karty 10.07.15, 21:36
      O matko - nie wiem które to były. wink
      ale napiszę o tych
      Kamienie wróżą - niedroga talia ciekawa teraz wiem że trzeba karty również odwracać by mówiły. Wiesz ja głównie Tarot, reszta to tak boczkiem, boczkiem, ale kamienie są ok.

Niedawno sobie uświadomiłam że Tarota tak ponad 5 lat bez przerwy .. i czekam kiedy u mnie przyjdzie zmęczenie materiału
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 21:53
        To jest ten watek walentynkowy :
        forum.gazeta.pl/forum/w,245839,156540679,156540679,LOVE_LOVE_LOVE.html
        A te karty "kamienie wrózą" to sa dobrej jakosci, nie niszcza sie przy tasowaniu?
        • algaria Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:39
          To jest nieduża talia i wielkością też i chyba jest 36 kart - są grubości kart do gry czyli solidne nawet
          Te w walentynki to nie kamienie to erotyczna talia tarota - Tarot Magii seksualnej. Tam każda karta ma inne znaczenie niż tradycyjne, inną nazwę. Oczywiście można ją stosować jak tarota bo są tam wszystkie karty ale to już wtedy robi się zwykła talia bez magii.
          Z tą dobrze mi się pracuje - jeśli znasz angielski, niemiecki francuski czy hiszpański to możesz sobie zakupić oryginał Tarot of Sexual Magic - ja taką właśnie mam i się ciut męczę z tłumaczem google choć obrazki mówią same za siebie.
          Można chyba dostać wersje polską ale nie wiem
          Talia jakościowo dobra - lepiej mi się z nią układa jak z decameronem
          • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:47
            Własnie o ten walentynkowy tarot mi chodziło. Dzieki za informacje. Te kamienie to tez chyba fajna talia, bo pamietam, że jak z niej ciagnęłas, to tez sie trzymało kupy, co pisałaś i tak jakos inaczej to brzmiało niz z Tarota i i u mnie sprawdzilo się, bardzo oddało ogólną energię, zaciekawiło mnie to.
    • inguszetia_2006 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:31
      Witam
      Kurczę, ale jak ty to widzisz z tymi jednorożcami, co?;-P Nie będzie ci się chciało śmiać? Bo mi się chce. Być może te karty są piękne i tęczowe, ale czy to poważne, żeby jednorożcami wróżyć?wink Mnie to się kojarzy z "rzyganiem tęczą". Jednorożce są dla mnie spalone wobec powyższego. Polecam ci karty Colette Baron Reid, ma takie fajne "Wisdom of the house of night". Na jej stronie możesz sobie powróżyć i obejrzeć.
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:37
        Ty jak zwykle zabijasz tekstem i tak, masz racje, jednorozce tez mnie smieszą big_grin to były tylko przykłady tego, co jest do kupienia. Bo Twoich kart to ja nigdzie nie widziałam, gdzie je kupilaś?
        • inguszetia_2006 Re: ciekawe karty 10.07.15, 22:52
          Witam
          Nie kupiłam. Po co? Mam na stronie on line za darmo;-D Jak będę w Londynie to może tam kupię, mam ochotę na nie, ale póki co, Londyn nie na mojej trasie w 2015 roku. Przynajmniej, nic się nie zapowiada. Pewnie można kupić na jej stronie, ale jeszcze je testuję. Póki co - czytają we mnie jak chcą. Mocne są. Popróbuj.
          Pzdr.
          Ing
          • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 10.07.15, 23:04
            Chcialabym karty, które moge trzymać w rekach i sama wyciagac. Lubie to.
    • inguszetia_2006 Re: ciekawe karty 11.07.15, 11:54
      Witam
      Aaaaa... zapomniałam, ja się zakochałam w Kartach Twórcy i kupiłam sobie.
      Moim zdaniem jedne z lepszych mózgotrzepówwink
      Patrz jakie fajne. https://www.czarymary.pl/images/CM/karty_tworcy_01.jpghttps://www.czarymary.pl/images/CM/karty_tworcy_02.jpg
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 11.07.15, 12:58
        Faktycznie fajna talia smile Dobra do przemysleń, ciekawe jak by sie sprawdziła w rozkładzie, lubie takie eksperymenty smile))) Ale by wyszła zagmatwana analiza problemu... tongue_out
        • algaria Re: ciekawe karty 11.07.15, 13:16
          Q mieczy na swoim blogu poleca talię "karty Kippery" - ciut mnie zaciekawiło - poczytałam trochę o nich i ciekawa jestem czy podobnie dało by się Lenormandy
          • caro-caro Re: ciekawe karty 11.07.15, 16:45
            Obejrzałam sobie Kipper Mistyczny big_grin piękne te karty
            • algaria Re: ciekawe karty 11.07.15, 16:52
              caro-caro napisała:

> Obejrzałam sobie Kipper Mistyczny big_grin piękne te karty - nooo i mieczowa mówi że do niej gadają wink
      • nagietek123 Re: ciekawe karty 25.07.15, 19:18
        Jakie cudowne mandale na Kartach Twórcy!
    • caro-caro Re: ciekawe karty 11.07.15, 17:11
      Rozmarynko, tak sobie myślę o Lenormandach. Próbuj nadal. Masz świetną intuicję, sama to wiesz, ludzi czujesz na kilometry jak rekin hihi. Jeżeli metoda, którą się posługiwałaś nie była dobra to ją zmień. Poszukaj innego sposobu na czytanie tych kart. Z Tobą chętnie pogadają. No i podobają mi się (teraz jeszcze Kippery)
      Powodzenia kiss
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 11.07.15, 21:27
        Nic nie mów o rekinie, bo dzis sama sie porównałam do rekina, ale w innym kontekście smile Caro-caro, ja uzywam lenormandów i nie zamierzam ich odstawiać, ale chce czegoś nowego... Potrzebuję odmiany. Lubie uzywać różnych talii, ostatnio wróciłam do tych najstarszych, co tylko lezały spokojnie od dawna, ale to wciąż talie Tarota. Teraz chce nowości. A jesli chodzi o lenormandy, to maja swoich zwolenników, ale tez i sporo osób mówi, że im się ciężko z nimi pracuje. Jestem ciekawa innych.
        Jak dobrze pójdzie, to wkrótce zaprosze uczestników forum do wypróbowania wrózb z jakiejś nowej talii smile)) Tylko musze najpierw je miec, poczytać o nich, popróbowac na sobie i jak poczuje, że można coś poeksperymentowac, to zaprosze Was wszystkich smile
    • nikix4 Re: ciekawe karty 11.07.15, 23:18
      Wiem, że szukasz czegoś innego. Innych kart niż karty tarota.
      Ale dzisiaj natknęłam się na to:

https://www.czarymary.pl/images/CM/1111.jpg

Nie sądziłam, że kiedykolwiek to napiszę. Ale talia naszego WM zrobiła na mnie wrażenie.
      Prawie takie jak Illuminatii. Coś w sobie mają te karty i kusi mnie, żeby je kupić.

Tylko się ze mnie nie śmiejcie tongue_out
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 12.07.15, 00:10
        A czemu ktos miałby się smiać? Piekna talia. Fakt, szukam czegos innego niż Tarot albo innego Tarota, ale karty są piekne.
    • inguszetia_2006 Re: ciekawe karty 12.07.15, 10:38
      Witam
      Kipper cards i karty cygańskie to w zasadzie jedno i to samo. Różnice są niewielkie. Jak dla mnie - za mało głębi. Co do talii Maćka, to jest ok, choć gołym okiem widać, co go zainspirowało, tzn., nawet nie jego, co raczej grafika, który tworzył te karty. Oceniam na czwórkę. Chodzi mi o oczywiście o stylówę tych kart.
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 12.07.15, 18:34
        Lenormandy też nie mają głebi, w kazdym razie ja mam takie odczucie. Niektórzy ludzie natomiast są tak mało skomplikowani, że mam wrazenie, że karty Tarota moga im dodać "głębi", której tak naprawdę w nich nie ma, a przynajmniej jej nie widać tongue_out
        • inguszetia_2006 Re: ciekawe karty 12.07.15, 21:09
          rozmaryn_1 napisała:
          Lenormandy też nie mają głebi
          Witam
          No nie mają, prawda to. Dlatego kart bez głębi nie porzucam na rzecz kart bez głębi;-D
          Siekierę na siekierę zamienić, po co? Mówię ci - kup sobie Karty twórcy to odżyjesz psychicznie i się trochę pośmiejesz. Kiedyś zadałam im pytanie w stylu - "o ja bieda bida, co tera bedzie z sieroto ubogo"?;-P I mi odpowiedziały jakoś tak (staram się zachować puentę, z pamięci) - zrobiłaś z siebie głupa to się baw i nie jęcz, nie jesteś jedynym idiotą na świecie, masz prawo być idiotą, nic ci nie ubędzie;-D Od razu mi się humor poprawił. No, zachęcam, naprawdę.
          Pzdr.
          Ing
          • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 12.07.15, 21:32
            Chyba faktycznie kupię sobie te karty smile)) Jak jeszcze mam odzyć psychicznie... przydaloby się wink
    • algaria Re: ciekawe karty 14.07.15, 14:37
      Polecę Ci ale już jako ciekawostkę karty tarota - "Vice Versa" czyli tarot od drugiej strony. Ja wiem że to już wizja rysownika ale niektóre karty z tej talii pomogły mi zrozumieć karty właściwe choćby Q monet czy Cesarzową.. no ale ta talia to już taki lekki dodatek
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 14.07.15, 17:19
        Niektóre karty są w tej talii ciekawe smile
    • nikix4 Re: ciekawe karty 21.07.15, 19:38
      Dostałam dzisiaj w prezencie talię Chaos Vision.
      Nowe spojrzenie na runy.
      Nie wiem jeszcze co o niej myśleć. Muszę wypróbować tongue_out
      Wydaje się ciekawa.

https://dobrytarot.pl/download/file.php?id=11869

https://dobrytarot.pl/download/file.php?id=3739
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 21.07.15, 20:35
        Ale masz fajnie, że takie prezenty dostajesz... smile Mi sie nigdy nie zdarzyło, żeby mi ktos karty sprezentował, no chyba, że wskażę palcem które chce, ale wtedy nie ma niespodzianki.
        • nikix4 Re: ciekawe karty 21.07.15, 21:48
          Bo to jest tak, że wszyscy moi znajomi wiedzą, że zbieram.
          I mają mnie z głowy, bo nie muszą się zastanawiać co mi kupić na prezent tongue_out
          Czy to fajne, nie wiem. Czasem dostaje np.: dwie takie same talie tongue_out
    • e-zotynka Re: ciekawe karty 24.07.15, 11:41
      Jest cos takiego, moim zdaniem rewelacja, ale mysle, ze nie jedna taka "autorska" talia powstala (ja znalazlam juz dwie), a wiec ludzie ktorzy zajmuja sie i/lub tarotem, astrologia, numerologia i (bardzo wazne!) terapia (bio itd.) i dobrze sobie radza na scieszce RD, wydali wlasne talie - w pierwszym wypadku skrzyzowanie kart Tarota i Lenormandow...a w drugim przypadku ( tym razem kobitka) postawila w procesie wrozenia na energie ludzkiej duszy. Plus pierwszej talii, bo z Nia narazie praktykuje, to to, ze jest pozbawiona ciezkiej tarotowej symboliki (chyba wiecie, co mam na mysli..), a do tego daje przekaz taki "jak na dloni"smile Drugiej talii jeszcze nie zakupilam - narazie tylko wersje ksiazka bez kart, zeby zaraz za nie nie chwycic bez przygotowania.. Osobiscie odradzam Cyganskie z bardzo prozaicznych powodow...ale oczywiscie sa i ich zwolennicy.. Lenormandy..a to moze lepiej wrozyc z dzieciecego elementarza?wink Kipper..to za bardzo mi podlatuje cyganskimi, ale mam i chwilami sa ok, ale ogolnie moim zdaniem raczej na glebsze poznanie slabiutkie, ale jakbys miala jakis zestawik do i-ching (i-cing tak chyba bardziej po polsku)..mozna rzucac moneta..ukladac patyczki..ale oczywiscie w formie talii jest to najpraktyczniejsze),,,moglabys miec ciekawe doswiadczeniasmile TO tak ode mnie dla Ciebie Rozmarynie mini opisy tego, co ja cenie poza tarotem i moge polecic, ale wiadomo, kazdy jest inny, moze to by Ci sie nie podobalo, choc nie bardzo wierze..dla osob, ktore maja juz jakies mocne podstawy w Tarocie, a to macie tu Wy Wszystkie i jak ktos zauwaza tez slabe strony Tarota, to taka odskocznia moze dac satysfakcje i rozwijasmile
      • e-zotynka Re: ciekawe karty 24.07.15, 11:43
        chyba *na sciezce smile nie ma tu edycji?smile
      • rozmaryn_1 Re: ciekawe karty 24.07.15, 16:08
        A mogłabyś podać link do tych kart albo ich nazwę?
        • e-zotynka Re: ciekawe karty 30.07.15, 15:05
          Nie wiem, gdzie mieszkasz, bo w Polsce i tak ich nie kupisz - to bardzo "regionalne" talie - jedna jest wykonana przez prowadzacego duze forum wrozbiarskie z Niemiec, a druga jest wykonana przez Rosjanke, ktora praktykuje w Europie - oboje sa praktykujacymi bioenergoterapeutami - niestety nawet na google-grafika tych kart nie zobaczysz.

Mysle, ze natkniesz sie na odpowiednia (nowa) forme wrozenia, kiedy tego faktycznie zechceszsmile

Swoja droga zakupilam wlasnie Leksykon wszelakich form wrozenia..od fusow po Tarota..wiec moze na cos calkiem nam nieznanego natrafie, to postaram sie tym podzielic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka