Dodaj do ulubionych

Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pytanie

07.08.15, 00:45
Witam , chcialabym sie do wiedziec czy mozna tarotowi zadac dwa razy to samo pytanie lub na ten sam temat ?
Ostatnie pytanie bylo zadne 3 miesiace temu ,odpowiedz byla dlugo terminowa z naciskiem na uplyw czasu , ostatnio jednak okolicznosci zmienily sie znaczaco
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 08:48
      można
    • 88ula Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 09:10
      Jesli okolicznosci sie zmienilt lub uplynal czas o jaki pytalas to mozna. Jesli nic sie nie zmienilo to nie mozna.
      --
      "To Tarot rozkłada karty, ja tylko je wyciągam z talii" -moje
    • rozmaryn_1 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 12:24
      Tarota można postawić zawsze, można nawet codziennie pytać o to samo i doprowadzić się do szaleństwa smile Rzecz w tym, że im częściej pytasz, tym on bardziej szczegółowo opisuje wydarzenia i na krotki czas, więc wróżby moga się nie pokryć. Nie przekreśla to pierwszej wróżby, tylko ta druga jest na krótszy czas.
      Poza tym kto powiedział, że wrózba długoterminowa musi się sprawdzić? Wszystko zależy od decyzji naszych, innych ludzi, czym dłuższy termin, tym więcej może się zdarzyć po drodze, ale nie chodzi o okoliczności, tylko o świadome działanie ludzi (wolna wola).
      Jesli wszystko pójdzie zgodnie z przepowiednią, to zmieniające się "okoliczności" są dokładnie tym, co miało się wydarzyć. Ostatnio miałam wróżbe, która mi się nie spodobała i postanowiłam "zmienić przeznaczenie". Postąpiłam kompletnie nie w moim stylu, chciałam wyjść poza schemat, żeby uniknąć tego, co mnie miało spotkać.... Plan był doskonały, tylko nie przewidziałam jednego- właśnie w ten sposób wpadłam prosto w paszczę tego, co było zapisane w tej wróżbie, można powiedzieć, że swoim ruchem sprawiłam, że dopełniło się przeznaczenie tongue_out
      • inguszetia_2006 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 12:40
        Witam
        Kurczę, Rozmaryn, zaciekawiłaś mnie tą paszczą przeznaczeniawink
        Na dobre wyszło, czy na złe?
        Pzdr.
        Ing
        • bladamery Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 13:04
          Pisz, pisz Rozmarynie smile

A ja dopowiem na swoim przykładzie podobny system działania jaki wykonał Rozmaryn wink

Ja i pewien Pan bardzo dobrze rokowaliśmy według pewnej wróżby, zresztą ja też to czułam. Tylko jak usłyszałam, że jest tak dobrze i będzie tak dobrze, to jakby mnie coś opętało - zaczęłam zachowywać się tak durnie i irracjonalnie (ciągle mając pewność, że przecież to TEN) , że TEN w końcu zawinął wrotki i więcej się nie pojawił wink Także ten......czasami nie ma co przekombinowywać. Dystans, logika, trzeźwy umysł i całe może rozsądku wink
          • bladamery Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 13:05
            morze, morze! rozsądku!
          • joanna9969 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 15:05
            Ja tez mam wrazenie ze trzymam sie tej znjomosci ze wzgledu na wrozbe , samo spelniajac przeznaczenie , nie wiem okaze sie , inna sprawa ze na przestrzeni roku wyszlo kilka wrozbe u innych wrozek I wszystkiego sie jakby pokrywaja
        • rozmaryn_1 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 15:54
          wg wróżby sytuacja miała się dla mnie skończyć źle i tak się skończyła. Rzecz w tym, że wydawało mi się, że startuję z pozycji tej, która skradła tajemnicę przeznaczeniu czyli wiem, że bomba tyka i czeka na mnie, wiem gdzie tyka, dlaczego, a nawet jak ją rozbroić. Jedyne do czego musiałam się przemóc, to własnie zachować się kompletnie inaczej niż zwykle, trochę tak wbrew sobie, ale wiedziałam, że to tylko mój schemat tkwiący w umyśle. Kto nie marzy o oszukaniu przeznaczenia czasami big_grin Trafiła się okazja, to co miałam nie skorzystać? smile)))
          I rzeczywiście na początku poszło zgodnie z planem, bombę rozbroiłam, tylko nie przewidziałam, że uruchomię kompletnie inną bombę tym co zrobiłam tongue_out Wtedy szybko zaczęłam kalkulować, która niesie większe dla mnie zagrożenie i wyszło na to, że ta druga bedzie mieć jeszcze skutki popromienne, więc niczym desperat rzuciłam się rozpaczliwie do rozbrajania tej drugiej, a w tym momencie pierwsza eksplodowała bez uprzedzenia smile I tak spełniła sie wróżba do końca.
          Ciekawa jestem, czy karty przewidziały mój ruch, który miał być nieoczekiwany, może działam bardziej tendencyjnie, niż mi się zdaje tongue_out
      • joanna9969 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 14:55
        Moze te okolicznosci maja sie wydarzyc , ja wolalabym
        Chyba nic nie wiedziec niz miec taka dluga terminowa wrozbe I tak czekac. Zobaczymy Co mi tarot powie
        • rozmaryn_1 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 07.08.15, 15:45
          To zupełnie bez sensu trzymać się jakiejś znajomości ze względu na wróżbę. Kilka razy w życiu zdarzyło mi się zauważyć, że czasami jakby krąży jakaś fałszywa informacja wokół nas i wszystkie wróżki widza to samo- tą fałszywą informację właśnie, a na końcu się okazuje, że się nie sprawdziło, wszystkie się pomyliły. To rzadki przypadek, ale możliwe. Wygląda na to, ze czasami ma na to wpływ nasza wola, a czasami decyzje z GÓRY, zwłaszcza jeśli chodzi o narodziny i śmierć w tym drugim przypadku.
          • joanna9969 Re: Czy mozna tarotowi zadac ponownie to samo pyt 08.08.15, 01:03
            Pierwszy wrozba z reki w sumie nie wierzylam ale jakos tak wyszlo ze malzenstwo I ze on z daleka ma byc , druga z kart anielskich wtedy go nie znalam I nie bardzo wierzylam ale faktycznie mialo byc poznanie w maju I kryzys duzy we wrzesniu , troche przyspieszyl , ale nie koniecznie koniec znajomosci no I tarot dlugo terminowy
        • algaria Roz 07.08.15, 17:45
          Zapewniam Cię że karty by wszystko pokazały - gdybyś je o to spytała smile

Ja chcąc "zamordować" karty pytam o to samo tylko inaczej pytania stawiam lub zmieniam talię big_grin I tak np 1 pyt "tak będzie z odezwaniem się"
          pyt 2 " Co on zrobi wobec mnie"
          pyt 3 Jego działania
          pyt 4 Czy będzie kontakt z jego strony
          pyt 5 przyszłość znajomości od jego strony
          itp a wszystkie pytania dotyczą tego samego
          Można zamęczyć karty - można big_grin

Nie odwracam przeznaczenia pokazanego w kartach - płynę na wróżbie licząc, że karty się pomyliły big_grin choć one wcale się nie mylą
          • bladamery Re: Roz 07.08.15, 18:38
            Karty się nie mylą, ale czytający może się pomylić.
            • caro-caro Re: Roz 07.08.15, 19:04
              Oj, zdaża mi się zmieniać pytania drążąc ten sam temat. Zawsze wydaje mi się, że zobaczę coś więcej, oczywiście po mojej myśli tongue_out Pewnie, że wiem, że karty i tak swoje pokażą, a ja i tak kiepsko odczytam (albo wcale dobrze sad ) ale mnie korci i tyle wink
              • rozmaryn_1 Re: Roz 07.08.15, 19:09
                Caro- caro i dobrze, że drążysz, jak coś jest dla mnie niejasne też drążę i czesto otrzymuję bardziej zrozumiałe odpowiedzi. Zwłaszcza jak się stawia samemu sobie smile
                • caro-caro Re: Roz 07.08.15, 19:59
                  No właśnie, drążę, ale wiem, że mimo starań jestem nieobiektywna, przypisuję kartom te lepsze dla siebie znaczenie. Ale jedno wiem - dzięki temu jest trochę nadziei wink
            • rozmaryn_1 Re: Roz 07.08.15, 19:07
              Kochane, stawiała mi wróżka przyjaciółka, której wróżby sprawdzają się u mnie znakomicie, a przyjaciółki nie można gnębić w nieskończoność, bo przyjaciółka też człowiek big_grin
              Sama nie chciałam stawiać, bo nie byłam obiektywna, kompletnie nieobiektywna, za dużo emocji smile
              Poza tym działałam chyba w stanie jakiegos zamroczenia (choć bez wspomagaczy typu alkohol itp. zamroczenie umysłowe mam na myśli smile)). Dziś mi się zdaje, że chyba tak wszystko miało być smile
              • algaria Re: Roz 07.08.15, 19:34
                I wychodzi na to że obalasz teorię iż karty wskazują tylko drogę i co na tej drodze cie może spotkać i możesz zmienić wróżbę np nie wchodząc na drogę
                A tu psikus bez cukierka - wychodzi na to że karty pokazują co będzie i tylko od ciebie zależy czy będzie to okrężną drogą czy idziesz prosto w paszczę przeznaczeniu jak to ładnie ujęłaś Roz
                • rozmaryn_1 Re: Roz 07.08.15, 20:34
                  Weź nie strasz, że nie można oszukać przeznaczenia wink
                  Ja zadnej teorii nie obalam, ot błąd popełniłam, może jakbym siedziała na tyłku, to by lepiej się wszystko poukładałosmile
                • joanna9969 Re: Roz 07.08.15, 23:41
                  Wlasnie chce sie dowiedzie czy Kroc ze nie ta droga ma sens

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka