19.01.16, 05:26
Wyciagnelam jeszcze wczoraj tj. 18.01. i Wam tu wstawiam - wedle zyczenia bez interpretacji, ale to jest zywe Forum, to jak cos, to ja,czy tam ktos w razie potrzeby pewnie podpowie. Tasowalam karty przed kazdym rozlozeniem bardzo dlugo, a wyszlo to, co wyszlo. Jesli obraz minionego roku nie bedzie sie Wam zgadzal jakos z tym, co w Waszym roku ze starym rokiem odchodzi, to karty prognostyczne mozna mysle zignorowac - tak, czy tak nie ma co brac wszystkiego za powaznie..wink
Obserwuj wątek
    • aprepope Dla Algarii 19.01.16, 05:33
      To odchodzi (2015):

Energia ciała / zyciowe lekcje: Osoba glowna
      (w talii sa dwie takie karty - jedna kobiety i jedna mezczyzny - tu wypadla meska)

Energia mentalna / lekcje zyciowe w sferze intelektualnej: Podroz

Energia serca / lekcje w sferze uczuc i relacji: Sąd

Energia duszy / przebyte lekcje w sferze ducha: Łaskawa pani

To nadchodzi (2016):

Energia ciała, kondycja organizmu: Dluga podroz

Energia mentalna / zmiany w sferze intelektualnej: Łaskawy pan

Energia serca, oraz co nadejdzie w relacjach miedzyludzkich: Oczekiwanie

Energia duszy (doswiadczenia w sferze ducha): Praca/zajecia
      (nie odwracam i nie wiem, czy ktokolwiek odwraca Kippery..ale mnie ta karta wyszla w p.o.)

Karta glowna (kierunek w 2016): Nieoczekiwane pieniadze

Pozdrawiam!
    • aprepope Bladamery.. 19.01.16, 05:49
      Taki troszke "blady" ten rozklad - jak co, to mozna powtorzyc - moze ktos inny bedzie mial mniej "krzywe" palce.

To odchodzi (2015):

Energia ciała / zyciowe lekcje: Nadzieja/Rozlegla woda
      (to jest jedna karta, w razie jak moze nie wiesz)

Energia mentalna / lekcje zyciowe w sferze intelektualnej: Pokoj stolowy

Energia serca / lekcje w sferze uczuc i relacji: Łaskawa pani

Energia duszy / przebyte lekcje w sferze ducha: Jego mysli

To nadchodzi (2016):

Energia ciała, kondycja organizmu: Ponure mysli

Energia mentalna / zmiany w sferze intelektualnej: Dom

Energia serca, oraz co nadejdzie w relacjach miedzyludzkich: Troski i nieprzyjemnosci

Energia duszy (doswiadczenia w sferze ducha): Male dziecko

Karta glowna (kierunek w 2016): Smutna wiadomosc

no nie wiem, jak to skomentowac..zaproponowalabym czakry w ramach "rekompensaty", ale moze sie juz nie bede wychylac..smile

Pozdrawiam!
      • bladamery Re: Bladamery.. 19.01.16, 09:59
        Dziękuję, muszę to przemyśleć na spokojnie. Teraz "na wariata" nawet nie podchodzę wink
        • aprepope do Bladamery 19.01.16, 13:29
          Najlepiej, to wcale nie mysl, bo myslenie Ci moze wcale nic przyjemnego nie przyniesie - za duzo mi wyszlo tego "myslenia" na ten 2016 rok.. Tak, jakby Twoja Energie Duszy oslabil w minionym roku jakis "romansowy" gosc (Jego mysli) - niedlugo Waletynki, potem Dzien Kobiet, Dziewczyny beda wrozyc i pewno wyjdzie cos zupelnie innego, niz mnie - ja to moge wcale nie miec talentu do Kipperow - czakry, to co innego..to moj konik wink
      • rozmaryn_1 Re: Bladamery.. 19.01.16, 16:33
        Mery, czytałam, że Cię zmartwił Twoj rozkład, to może napisze pare zdań na jego temat, może wyda Ci sie mniej nieprzyjemny?
        Zaczne od ciała. Rozległa woda wskazuje, że juz wczesniej podswiadomość i negatywne emocje (w kazdym razie mi ta karta wychodzi podobnie jak tarotowy księzyc) mogły mieć wpływ na Twoja fizyczna kondycję. Karta ponure mysli jako nowa energia to już jest moim zdaniem ostrzeżenie, żeby znaleźć/szukac sposobu na pesymistyczne nastawienie, bo w przyszlości może się to odbić na zdrowiu. Wiadomo- psychika i ciało są połaczone, więc możesz mieć jakieś psychosomatyczne dolegliwości, zaburzenia snu itp. Ale jeszcze nie ma jakiś powaznych chorób, to taki raczej sygnał, żeby poszukać czegoś, co Cie bedzie relaksowac i da mozliwość wyzwolenia sie z tych emocji.
        Intelekt- pokój stołowy/dom. Dla mnie pokój stołowy to takie "zgaszenie" energii, zamknięcie, brak przepływu czyli Twój intelekt był jakby słamszony, nie mogłas sie w pełni rozwijać albo nie miałaś czasu, chęci itp. Jednak dom to już zupelnie inna, lepsza energia. Tu rozwijamy się, ale w sposób przyjemny, dając poczucie zadowolenia i bezpieczeństwa. Możesz poznac ludzi, którzy podobnie myslą i się z nimi zżyć na przykład, to karta przyjaźni, czujemy się z kimś jak "w domu". Nie ma tu już takiego zamknięcia, a raczej przyjemne spedzanie czasu z osobami, które podobnie rozumują i nadajecie na tych samych falach. Jest to rozwój, ale taki w gronie osób, którym ufasz, wzajemna wymiana energii, w czasie której czujesz się bardzo dobrze. Odkryć wielkich może nie ma, bo jednak ludzie w tej karcie sa trochę do siebie podobni, ale za to intelektualnie możesz spotkać swoja "bratnią duszę".
        Emocje, serce- łaskawa pani/troski i nieprzyjemności. łaskawa pani to rozdaje swoje dobra uczuciowe na lewo i prawo wink Nie żaluje zainteresowania, troski, duzo z siebie daje pozytywnej energii. Jest jak taka opiekuńca mama, cudowna przyjaciólka itp. Troski i nieprzyjemności zapowiadaja jakieś zmartwienia, to tez poczucie osamotnienia w tych troskach, więc możliwe, że coś bedziesz przezywać i może nie będziesz chciala się dzielić swoim smutkiem z innymi. Na tej karcie mężczyzna siedzi w jakiejś knajpce i zapija swoje smutki. Za jego plecami siedzi jednak Anioł przy innym stoliku przy lamce wina i chetnie by pomógł temu człowiekowi w jego smutku, więc to nie jest tak, że jesteś w tej karcie pozostawiona sama sobie, ktos tam obok jest i chciałby szepnąc Ci dobre slowo, podnieść na duchu, tylko trzeba go zauwazyć i pozwolic mu na to smile
        Dusza-jego myśli/dziecko. Wczesniej dusza nie istniała swobodnie, bo Twoje mysli musiały jej przeszkadzać. "jego mysli" to czesto takie natręctwa, człowiek nie może przestac czegoś analizować. Myslę, że taka energia może być męcząca dla ducha, bo duch pragnie wolności. W pozytywie moglaś dzielić sie z innymi swoimi myslami i czasem moglo to komuś pomóc. Wchodzisz w energie dziecka. Patrząc na inne karty może to oznaczać czasami zagubienie, potrzebę poczucia bliskości, pragnienie, aby ktos się Tobą zaopiekowal i teraz możesz potrzebowac po prostu przyjaciół, ktorzy stworzą Ci taki azyl. W pozytywie bedziesz się umiala jednak cieszyc "jak dziecko" z każdego dobra, które przyjdzie do Ciebie, wiec przyjaciele powinni sie poczuć docenieni. Mozliwe, że nauczysz się czegos zupelnie nowego, dziecko to nowe początki, jeszcze raczkujemy, ale idziemy do przodu smile
        • rozmaryn_1 Re: Bladamery.. 19.01.16, 16:41
          Zapomniałam o ostatniej karcie- smutna wiadomość... No cóż... nie wszystko będzie szło po Twojej myśli, jednak nie ma co nadawać tej karcie jakiegoś ogromnego znaczenia, nie jest to nagorsza karta z talii. Są to wpływy z zewnątrz, bo wiadomość przychodzi od kogoś lub na temat czegoś. To czy my się tym bedziemy bardzo zamartwiać, czy spróbujmy spojrzeć na to z dystansem, to często zależy od nas. Oczywiscie, czasami trudno się nie przejmowac, ale akurat ta karta nie jest jakaś super mocna w tej talii. Chyba że inne karty wzmocnia jej negatywne znaczenie. U Ciebie ono pojawia się w sercu (troski i nieprzyjemności) i w ponurach myslach czyli doły psychiczne (ciało). Masz jednak dla równowagi tez pozytywne karty, więc nie ma co się martwić na zapas i trzeba poszukać ujścia dla stresu.
          • bladamery Re: Bladamery.. 20.01.16, 09:35
            Nie wiem co napisać...... i nie chodzi tu o karty, ale o to, że zechciało Ci się poswiecić swój czas na wyjaśnienie, i to obszerne.

Dziękuję to czasami za mało, więc dodam jeszcze jedno: jeśli będziesz potrzebowała czegokolwiek, wal do mnie jak w dym. W przyrodzie równowaga musi być wink

Co do kart.....jestem po 9. roku osobistym i chyba gorzej jak było nie moze być smile Jestem dobrej myśli smile

Po Twoim objaśnieniu stwierdzam, że faktycznie, Kippery pokazały jakie siedzą we mnie lęki, niepokoje, obawy, bardzo marnie też śpię i wygląda na to, że się to nie zmieni smile

Ale walczę ze swoimi demonami i nie dam rady się pokonać. Uśmiech i pozytywne nastawienie, to najlepsza broń smile

Dziękuję Rozmarynie, jestem zobowiązana.
            • rozmaryn_1 Re: Bladamery.. 20.01.16, 16:43
              Mery, bo ja Was lubię- Ciebie i Algarię smile Poza tym jesteście tylko dwie, które się załapały na te karty, a dla mnie to nie problem Wam napisać jak ja czuję je w Waszych rozkładach. Nie mam wielkiego doświadczenia z kipperami, ale na swój sposób czuje je i tak Wam je rozpisałam.
    • meda08 Re: Kippery 19.01.16, 08:42
      Mogę również ja poprosić, również o czakry, które są dla mnie bardzo intrygujące. Nigdy nie spotkałam się z nimi, jako narzędziem do wróżenia.
      Jeśli znajdziesz czas i ochotę to bardzo Ci dziękuję.
      • aprepope Do Medy 19.01.16, 14:48
        Tak, to malo popularne, ale traktuje to jak narzedzie, do samopoznania i wskazowka w procesie polepszania jakosci zycia, a nie typowa wrozbe. Wykonuje tylko bliskim, lub osobom, ktore chocby z "swiata wirtualnego", ale jako-tako znam - inaczej bede to robic kazdej osobie, ktora to zaintryguje..a takie cos nie jest dla mnie.

"Tylko otwarci na magię życia, mają życie faktycznie magiczne" -
        - moje i ewoluujewink
        • meda08 Re: Do Medy 20.01.16, 08:57
          wielka szkoda, dziękuję,może kiedyś poznamy sie smile
    • algaria Re: Kippery 19.01.16, 20:57
      Witam,
      Bardzo ale to bardzo Ci dziękuję - spróbuje zinterpretować, a Ty mi powiesz czy dobrze rozumuje skupie się na tych na 20116 rok
      Energia ciała - długa podróż - mam ustalić sobie plan i dążyć do jego realizacji - plan ustalony co do realizacji to bardzo mi się nie chce.. ale muszę
      Energia mentalna czyli zmiany w sferze intelektualnej - łaskawy pan - na tę sferę największy wpływ będą mieć ludzie z mojego otoczenia - mogę zmienić poglądy pod ich wpływem, lub się doszkalać np z ramienia pracy zlecone przez szefa.
      Energia serca - Oczekiwanie - nic sie nie zmieni ale wyczekiwać zmian będę. Wyczytałam że taki zastój będzie przez około 2-3 miesiące a później.. później to nic nie wiadomo wink
      Energia duszy - praca/zajęcie czyli czas popracować nad własną duszą - tylko jak można pracować nad własnym duchem? Czyżbym miała pracować nad emocjami?
      Karta główna - nieoczekiwane pieniądze - fajna karta, nie tylko materialna, ale odmiana losu na lepsze - uda się w każdej dziedzinie..
      Jeszcze raz dziękuję jesteś wielka?
      Jakbyś coś potrzebowała - to jestem do dyspozycji - może nie dziś, bo dziś padam ale od jutra wink
      • rozmaryn_1 Re: Kippery 19.01.16, 21:07
        Ten rozkład jest o wiele bogatszy, jak się porównuje energie mijające i przychodzące, ale nie wiem, czy Cię interesuje moje zdanie. Jak chcesz, żebym tez skomentowała, to napisz smile
        • algaria Re: Kippery 19.01.16, 23:04
          Pewnie że chce - bo ja nawet tych kart na oczy nie widziałam tzn obrazków i to moje pierwsza interpretacja - tak nawet w ciemno smile
          • rozmaryn_1 Algario...moja interpretacja 20.01.16, 16:37
            Ciało- osoba główna-mężczyzna/długa droga. Moim zdaniem wygląda na to, że do tej pory nie na siebie i na własne zdrowie zwracałaś uwagę, a na zdrowie męża/syna itp. Teraz nadchodzi czas zajęcia się sobą. Długa droga może wskazywać, że coś się zaniedbało w sferze zdrowia, będzie trzeba to nadrobić i będzie wymagało to dłuższego czasu i wkładu trudu i wysiłku, ale sie opłaci, bo to karta dojścia do celu. Czyli poprawisz kondycje, stan zdrowia, ale będziesz do tego dochodzić pomału.
            Intelekt- podróż/łaskawy pan. Na karcie- podróż- widać człowieka, który spakował walizki i czeka na nadpływający do portu statek. Stoi plecami do nas, co często symbolizuje odchodzenie od tego co stare, zrywanie z przeszłością, z ludźmi czy sytuacjami. Na intelekt to świetna karta, która wskazuje, że bardzo się rozwinęłaś, odkryłaś nowe "lądy", poznałaś nowych ludzi, patrzyłaś w przyszłość bardziej niż w to co minęło. Wiadomo, podróże kształcą, więc wiele osiągnęłaś. Karty masz mocne, więc możliwe, że łaskawy pan pokazuje Ciebie, a nie kogoś z zewnątrz. To może być Twoja własna energia. Dla przykładu u Ap tez się pokazał łaskawy pan i zamożny dobrodziej- dwie męskie karty, ale w jej rozkładzie czuję je jako kogoś w rodzaju opiekuna, który ją "przygarnie" i obroni przed "złym" światem. U Ciebie z kolei wygląda to, jakby to była moc płynąca z Ciebie, choć nie można wykluczyć wpływu z zewnątrz. łaskawy pan na intelekt to świetna karta. Ten gość jest typem obrońcy słabszych, skrzywdzonych , a także wszystkich, których kocha. Lepiej więc będzie żyć z Toba w zgodzie, a Ty wtedy będziesz osobą, która jak trzeba to obroni, wesprze, pomoże i dobrze doradzi. Jak ktoś zechce z Tobą wojować (lub z Twymi przyjaciółmi) , to może znaleźć się w opresji, bo słowem, argumentem i logiką, a także sercem możesz stać się groźnym przeciwnikiem wink Chyba że to cechy Twojego szefa na przykład, sama ocenisz wraz z upływem czasu.
            Serce- sąd/oczekiwanie. Sąd to słaba energia na czakrę serca, bo tu więcej rozliczamy, analizujemy i oceniamy wszystkie za i przeciw. Wyrokujemy. Ale wchodzisz w energię łagodniejszą. Nie jest idealna, ale z tym łaskawym panem i kartą pracy, może mówić o tym, że będziesz tak wiele dawać z siebie innym, że emocjonalnie będziesz oczekiwać od innych ludzi przynajmniej docenienia. Niestety oczekiwanie może nie przynieść efektu. Nie ma tu rozczarowania czyli wciąż wierzymy, mamy nadzieję, jesteśmy dobrej myśli.... ale możliwe, że nie warto czekać, a może trzeba odrobinę zdrowego egoizmu w pewnych sytuacjach wobec ludzi, którzy nie potrafią lub nie chcą docenić tego, co dla nich robisz/ będziesz robić.
            A będziesz robić wiele, na co wskazuje następną karta. Dusza- łaskawa pani/praca.
            Łaskawa pani hojnie rozdaje np. wróżby na forum, bo to karta między innymi wróżki lub kogoś kto zajmuje się magią, wiedzą tajemną itp. I Ty tak swoje dobra duchowe rozdawałaś. Praca daje możliwość ofiarowania czegoś jeszcze więcej i niekoniecznie musi to być za darmo. Widać w tej karcie dużo wysiłku, więc na pewno rozwiniesz się duchowo i będziesz miała jeszcze więcej do rozdania, możliwe że na zasadzie wymiany (zwłaszcza z ta kartą oczekiwania czyli może chodzić o pieniądze albo wymianę energetyczną, ja coś Tobie, Ty coś dla mnie..).
            Karta główna- nieoczekiwane pieniądze. U mnie kładzie się na różne zaskakujące odkrycia- czasem dobre, czasem złe. Na tej karcie rolnik orze pole i nieoczekiwanie znajduje skrzynię pełną monet. Mogą to być dosłownie pieniądze, nowe możliwości zarobienia itp. Mogą być wszelkie odkrycia, których się nie spodziewałaś. karta sama w sobie pozytywna, zwłaszcza przy reszcie Twoich kart.
            Ogólnie fajnie Ci wyszło i bardzo ciekawie smile
            • algaria Re: Algario...moja interpretacja 20.01.16, 22:59
              Dziękuję, za tak obszerną interpretację
              1 Tak muszę się wziąć za swoje zdrowie choćby się przebadać ( w moim wieku tongue_out ) powinnam - tylko jak iść do lekarza po skierowanie (lekarz moim znajomym jest) jak mi się nie chce. Dlatego ta droga do badań i wyników będzie długa suspicious
              2 Jestem skorpionicą i lepiej żyć ze mną w zgodzie i mieć we mnie oddanego przyjaciela niż wroga. Bronie swojego i nie pozwolę krzywdy zrobić. Chcę się rozwijać, chcę się uczyć, szkolić zawodowo i ezoterycznie. Właśnie idą do mnie Kippery - zobaczymy jak mi się będzie układała z nimi współpraca. Może to będzie dla mnie strzał w 10 jeśli chodzi o własny rozwój i uzupełnienie dotychczasowych doświadczeń.
              Szefowa moja jest miękka i może być jedynie autorytetem dla mnie w sprawach skrupulatności - reszta jest milczeniem.
              Zawsze daje dużo z siebie i często mam poczucie że wszystko na mnie i byk na mnie, a jak ja potrzebuje to mnie nie ma kto łapy podać tongue_out Jak ma tak być nadal.. trudno taka karma, ale lekkie drganie serca by się przydało wink
              A przy karcie głównej - odkrycia? Super zawsze chciałam być archeologiem zwłaszcza po obejrzeniu pierwszej części Indiany Jonesa. I wiem że nie każde odkrycie będzie dobre, ale nawet to złe będzie czegoś uczyło.
              Dzięki jeszcze raz.. za rok powiem co się sprawdziło
      • aprepope Re: Kippery 19.01.16, 21:57
        Dziekuje Algario za te mile slowa, ale tylko wyciagnelam karty, nawet nie probowalam interpretowac, jak sobie zyczylyscie.

Ty to jestes istny tytan pracy smile Bede pamietac - jak cos, to lece do Ciebie, jak w dym smile

Rozmaryn ma duuuzo wieksza praktyke z Kipperami, niz ja, wiec radze sie do Niej "usmiechnac", bo podpowie Ci niezwykle rzeczowo, ale oczywiscie Twoje wlasne odczucie jest najistotniejsze.
        Na energie serca karta na 2016 jest..fajniejsza - mozliwe, ze sa pewne pragnienia i tesknoty i jak to w tej piosence "co ma byc, to i bedzie.." - nie mozemy obecnie nic przyspieszyc, bo pewne rzeczy nie leza w naszej gestii, a zwyczajnie (jeszcze) sie "odgornie" nie zadzialo. To jest karta pragnienia..wiec ja, jako niepoprawna erotomanko-romantyczka, uwazam to Oczekiwanie za duuuzo bardziej podniecajace, niz te karte z roku obieglego - czekanie wzmaga pozadanie..czy jak to lecialo na Twoj watku..? smile

Karta Glowna - tak, jak sobie juz na jej temat wyszukalas - jest karta szczesliwa (hurra!) i o tyle ciekawa, ze mowi o tym, ze Ty Czlowieku na codzien ciezko pracujesz, na kazdym "zyciowym polu" - jest to systematyczna i uczciwa "orka na ugorze", wiec ewentualne mile niespodzianki, ktore sie w tym roku (mam nadzieje) beda trafiac, to nie zadna "manna z nieba", czy "slepy los", a...zyciowa sprawiedliwosc, ktora zawdzieczasz jedynie sobie - zycze tych "skarbow" jak najczesciej i najlepiej we wszystkich dziedzinach zycia - daj sie zyciu zaskoczyc i to pozytywnie smile

Spokojnej nocy smile
        • algaria Re: Kippery 19.01.16, 23:08
          I ja tej życiowej sprawiedliwości pragnę, nic więcej - tylko mieć szanse na orkę ale i mieć zapłacone za orkę.. trochę awans mi się marzy, jakaś wygrana w konkursie na dyrektora wink ale nic nie słychać by gdzieś w okolicy coś się szykowało w tej materii, w tym roku . Ale pomarzyć przecież można.
          Jeszcze raz dziękuję - Roz poprosiłam może mnie oświeci smile
    • aprepope Re: Kippery 20.01.16, 21:00
      "Dla przykładu u Ap tez się pokazał łaskawy pan i zamożny dobrodziej- dwie męskie karty, ale w jej rozkładzie czuję je jako kogoś w rodzaju opiekuna, który ją "przygarnie" i obroni przed "złym" światem."

Jako moze subtelna kobieta mozesz tak to interpretowac - w rozkladzie dla kobiety niemal same meskie karty - taka perspektywa bylaby niezla, choc nie wiem, co na to moj maz wink ale przypomniala sie mi sytuacja, sprzed ponad cwierc wieku.. Mialam 10 lat, kiedy moja mama udala sie na slynna ulice Piotrkowska do slynnej Tarocistki, ktora to przepowiedziala jej wiele negatywnych i pozytywnych zdarzen - wtedy brzmialy lekko niedorzecznie, ale z latami stety i niestety sie sprawdzily...ale padlo wtedy tez pytanie "co z przyszloscia mojego dziecka?" i na to Wrozka spogladajac w karty zaczela "pani syn to..", a na to moja mama, ze nie syn, a corka, bo ma tylko corke..na co Wrozka oburzona stwierdzila, ze to syn!, a mama na to, ze chyba wie lepiej..na co pani Wrozka, ze jak corka, jak wychodzi w samych meskich kartach...po czym stwierdzila, zeby sie mama w takim razie o mnie nie martwila, bo ja sobie w zyciu dam ze wszystkim sama rade smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka