Dodaj do ulubionych

Partnerska zagadka

13.02.16, 17:20
Zagadka z cyklu odgadnij karty - w związku ze związkiem - rozkład partnerski wink Bardzo trudna zagadka, ale zapraszam do podjęcia wyzwania

1Karta wspólna - była burza lecz już przeszła, małe spięcie - czas odbudować co zostało - związek nie stały ale czasowy, ostry - wpadł i wypadł.

co myśli

2 ona - ona jest zmęczona, ale jednocześnie boi się kończyć, bo fajny z niego gość - ubogaca jej życie, choć dalej w takiej formie jak żyją teraz to żyć się nie da - tak jak teraz to już jest koniec.

3 on - On ma moralne zasady niezłomne i nawet dla niej ich złamać nie jest w stanie, choć bardzo by chciał to jednak nie może/ albo nie chce.

co czuje

4 ona - z pewnością pożądanie i marzy jej się nowy związek, jakiś początek. Ona czuje jego męskość wink

5 on - on próbuje się opanować, choć sił mu brak, by ciągle udawać że nic nie czuje, że ona mu obojętna. Udawać tak by ona się niczego nie domyśliła. Wiele sił go to kosztuje takie ujarzmianie samego siebie

jak się zachowuje

6 ona- sili się na obojętność, zachowuje równowagę, odsuwa cieplejsze gesty. Jest bardzo rozważna, chłodna zdystansowana. Ponieważ łączą ich również pewne sprawy zawodowe, to ona stara się oddzielić jedno od drugiego - prywatne uczucia od "państwowych" spraw.

7 on - również sili się na zachowanie równowagi, udaje nudę, przybiera różne osobowości, różne zachowanie - raz się zbliża, raz odsuwa, raz komplementuje, a raz oczekuje komplementów. Może mieć poczucie, że więcej daje niż dostaje, a jednak nie umie skończyć bo również wie że ta znajomość go wzbogaca.

Co mówi

8 ona - jest dyskretna, stara się mało mówić o swoich odczuciach, o znajomości, bardziej oczekuje/ wyczekuje niż działa. Jest wrażliwa i delikatna - dobra z niej przyjaciółka

9 on - romantyczna dusza skora do zabawy i romansu. Mówi że cieszy się iż ona jest jego znajomą i nie chciałby jej stracić. On wie że jedno z nich nie jest wolne.

10 Karta przyszłości - z pewnością dostaną mniej niż by oboje chcieli, często wspominanie dawne czasy, łzy, żal smutek z tego że razem być nie mogą
Obserwuj wątek
    • evro44 Re: Partnerska zagadka 13.02.16, 20:13
      Zupełnie nie mogę dopasować tylko jednej karty, pasują nawet trzy ale się ograniczyłam
      1.5 buław/5 mieczy
      2.8 mieczy/4 mieczy
      3.papież
      4.Gwiazda
      5.Pustelnik/Moc
      6.Sprawiedliwość/2 monet
      7.Walet mieczy/2 mieczy
      8.Kapłanka
      9.Rycerz pucharów
      10.7 pucharów/4pucharów
    • rozmaryn_1 Re: Partnerska zagadka 14.02.16, 09:32
      Przecieram trudny szlak za Evrowink
      1. "była burza, lecz już przeszła, małe spięcie"- jedyna karta jaka mi przypomina spokój po napieciu to 2 miecze. Ale reszta nie pasuje, może więc rycerz mieczy lub buław, ewentualnie 5 buław.
      2.8 pucharów
      3.papież
      4.as buław
      5.moc
      6.sprawiedliwość lub miecze- królowa, król?
      7.6 denarów
      8.kapłanka
      9. 3 puchary
      10. 5 pucharów
    • inguszetia_2006 Re: Partnerska zagadka 14.02.16, 10:19
      Witam
      No dobra, to ja też.
      1. Rycerz buław
      2. 10 buław
      3. Arcykapłan
      4. As buław
      5. Diabeł
      6. Umiarkowanie
      7. 4 kielichów
      8. Arcykapłanka
      9. 3 kielichów
      10. 6 kielichów
      Ufff... umysł mi się zagotowałwink
      Pzdr.
      Ing
    • nagietek123 Re: Partnerska zagadka 14.02.16, 16:33
      1. 2 denarów
      2. 8 kielichów
      3. Kapłan
      4. As kijów
      5. Królowa kielichów/Moc
      6. Rycerz denarów
      7. 6 denarów
      8. Kapłanka
      9. 3 kielichów
      10. 5 kielichów
    • tabularasa22 Re: Partnerska zagadka 15.02.16, 10:14
      Witam wszystkich.
      Ja pierwszy raz .. big_grin ale spróbuję bo na szkółce niedostatek zagadek smile
      1. 5 Buław
      2. 9 Buław
      3. V Kapłan
      4. As buław
      5. Oo tutaj ciężko bardzo - może Moc ale odwrócona
      6. XI Sprawiedliwość
      7. 6 Monet
      8. II Kapłanka
      9. Rycerz Pucharów
      10. 5 pucharów

pozdrawiam
    • leda-is-one Re: Partnerska zagadka 15.02.16, 14:24
      1.Rycerz Buław
      2.4 kielichów
      3. Papież
      4. As buław
      5. Moc
      6. Umiarkowanie
      7. 6 monet
      8. Kapłanka
      9. 3 kielichów
      10. 5 kielichów
    • algaria Odpowiedź 16.02.16, 21:05
      Najbliżej była Rozmaryn - pomyliła się w jednej karcie, reszta była blisko smile

1 Rycerz mieczy
      2 król monet
      3 Papież
      4 as buław
      5 Moc
      6 Sprawiedliwość
      7 6 monet
      8 Kapłanka
      9 3 kielichów
      10 5 kielichów

Dla Rozmarynki przesłanie na 2 tygodnie czyli do końca lutego:

Archanioł Raguel: Harmonia w relacjach - My, anioły otwieramy serca wszystkich zaangażowanych stron. Kłótnie i konflikty zostają natychmiast zakończone"

Dla wszystkich czar PRLu czyli blok czekoladowy który właśnie sama zrobiłam i tężeje w lodówce,

https://bi.gazeta.pl/im/5/8848/z8848765Q,Blok-czekoladowy.jpg
      • rozmaryn_1 Re: Odpowiedź 16.02.16, 21:34
        To się bardzo cieszę, zwłaszcza, że trudna była ta zagadka smile))
        I dziękuję za przesłanie smile
      • leda-is-one Re: Odpowiedź 17.02.16, 07:33
        tia, ja blisko..wstydu oszczędźsad
        • tabularasa22 Re: Odpowiedź 17.02.16, 10:49
          no co ty smile 70% skuteczności ? na giełdzie za taką trafność byłabyś nr1 tongue_out
        • algaria Re: Odpowiedź 17.02.16, 12:22
          Ty perfekcjonistko prawie Panno - zawsze Ci mało a byłaś druga w kolejce tongue_out
          • evro44 Re: Odpowiedź 17.02.16, 12:55
            Jeszcze długa droga przede mną ale chcę jeszcze i jeszcze.Trening czyni mistrza.Pozdrawiam
    • leda-is-one Re: Partnerska zagadka 17.02.16, 13:11
      Dziewczyny przepraszam, ja nie umie liczyć, rano wyliczyłam inaczej, dysleksja oczna czy co,,wyszło mi ze prawie polowe źle obstawiłam. Teraz patrze a tu bure dostaje, więc liczę jeszcze raz. no fakt 70% trafiłam, dzięki Tabularasa smile Algaria ja prawie panna bo ostatni dzień lwa jestem, ale perfekcyjne to ja mam tylko marzenia.
      Kurcze jak się ciesze, jakoś mi się czasem uda!. Kochane jesteście, wszystkie kochane. Udaje mi się bo w Waszym towarzystwie nie mam już blokad przed ośmieszeniem. Słoneczko Wam posyłam adriatyckie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka