Dodaj do ulubionych

Pytanie do Nagietka :)

21.02.16, 22:49
Nagietku, z Twoich postów można wnioskować, że ćwiczysz jogę regularnie.
Może będziesz wiedziała jak zadziałają asany w takim przypadku:
Moja ciocia po dość drastycznej diecie (po operacji żołądka) bardzo schudła ale zostały jej dość brzydkie fałdy skóry. Nie chce się poddawać operacji. Czy ćwicząc jogę ma szansę na to, że ta skóra "dopasuje się do jej obecnego wyglądu" czy raczej skóra się rozciągnie ale nie dopasuje ?
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Pytanie do Nagietka :) 22.02.16, 11:48
      Hmmm, asany dotyczą wprawdzie całego ciała, ale wg mnie przede wszystkim mięśni kręgosłupa i polegają na rozciąganiu kręgosłupa i wzmacnianiu go. Poprawia się też kondycja całego organizmu, koncentracja itp. Raczej wątpię, by poskutkowały na skórę brzucha. Tu bym radziła masaże i zabiegi kosmetyczne - jeśli nie myśli o operacji.
      • niki.ix Re: Pytanie do Nagietka :) 22.02.16, 14:11
        Dziękuję smile

Boi się kolejnej operacji.
        Chodzi na jakieś zabiegi ale efektów nie widać. Myślałam, że joga może jej tą skórę trochę uelastyczni, i może trochę się skurczy. Ale teraz to nie będę jej robić nadziei.
    • ag_at5 Re: Pytanie do Nagietka :) 22.02.16, 15:40
      Niech cwiczy mięśnie brzucha i posladkow. Wazne tez bylyly zestawy na wszystkie partie miesni. Nie zaszkodzi, a moze troche pomoc. Pilates jest dobry. skoro operacja nie wchodzi w rachubę.
      • niki.ix Re: Pytanie do Nagietka :) 22.02.16, 15:48
        Agat - dzięki że mi przypomniałaś o pilatesie smile
        Kiedyś ćwiczyłam z myślą o udach i łydkach. Zadziałało.
        Może jej też coś pomoże.
        • nagietek123 Re: Pytanie do Nagietka :) 22.02.16, 16:51
          W jodze brzuch i pośladki akurat powinny być nienapięte, pilates będzie zdecydowanie lepszy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka