Dodaj do ulubionych

odprężająca zagadka

02.07.16, 21:44
Jaka karta wyszła na to zwierzątko?

1.Zwierzę to lubi wodę... Na karcie mam bardzo dużo wody... jezioro jakieś. Tylko niech Was nie zmyli koń z karty, to nie onwink Chodzi o żaby smile Jaka kartę wyciągnęłam?

2. Jaką kartę wyjęłam na jeża? Na karcie jeża nie ma, ale są "kolce", tylko że sprawiają ból osobie, która ma je na plecach tongue_out

3. Karta na nietoperza. Łatwizna, wisi głową w dół wink

4.Wiewiórka. Na karcie jest koń, ale ten jego jeździec z dumnie podniesioną głową ... przypomina mi dumnie podniesiony rudy ogon! Co to za karta? smile

5. Sarna. Na karcie postać rozpędzona, trzeba uważać na drodze, bo sarna może nagle wyskoczyć, za chwilę się cofnąć, a wszystko to sekundy zaledwie i ten człowiek na karcie też taki skoczny i lekko nerwowy, nie wiadomo, co mu strzeli do głowy, bo myśli błyskawicznie.

6
. Kot. Szwenda się nocami, nie wiadomo gdzie... Towarzystwa unika, chodzi w świetle gwiazd.. Doświadczenie ma w tych wędrówkach. Na karcie brak świecących oczu, ale światełko małe jest wink

7.Jak był kot, to i pies. Karta ciepła, rodzinna i od razu widać, że pies lubi poczucie bezpieczeństwa i najlepiej swoje podwórko i dzieci bawiących się na nim. I lubi być panem na tym podwórku, dopiero wtedy czuje się ważny i kochany smile

Dawno nie było zagadek typu- co to za karta, a ta mi się wydaje prosta i relaksująca, więc zapraszam smile
Obserwuj wątek
    • baba_potwor Re: odprężająca zagadka 03.07.16, 00:35
      Pewnie głupoty powypisuję, ale co tam.

1. Umiarkowanie
      2. 10 mieczy
      3. Wisielec
      4. Rycerz monet, ewentualnie rycerz buław
      5. Rycerz mieczy
      6. Gwiazda, ewentualnie Księżyc
      7. 10 pucharów
    • niki.ix Re: odprężająca zagadka 03.07.16, 01:13
      1.As kielichów
      2. 10 mieczy
      3. Wisielec
      4.Słońce
      5.Rycerz mieczy
      6. Pustelnik
      7. 10 kielichów
    • nagietek123 Re: odprężająca zagadka 03.07.16, 05:32
      1. 6 mieczy
      2. 10 mieczy
      3. Zawieszony
      4. Rycerz buław
      5. Rydwan (Rycerz mieczy)
      6. Gwiazda
      7. 10 denarów
    • free.hugs Re: odprężająca zagadka 03.07.16, 09:16
      1. 6 mieczy
      2. 10 mieczy
      3. wisielec
      4. rycerz denarów
      5. rycerz buław
      6. Księżyc
      7. 10 pucharów
    • inguszetia_2006 Re: odprężająca zagadka 03.07.16, 12:22
      Witam
      Nie odprężyłam się;-P Musiałam się skupić raczej.
      Żaba - Powiedziałabym, że Gwiazda, ale konia nie ma w Gwieździe. Może Rycerz kielichów?
      Jeż - 10 buław
      Nietoperz - Wisielec
      Wiewiórka - Rycerz buław
      Sarna - Rydwan
      Kot - Pustelnik
      Pies - 10 kielichów
      Pzdr.
      Ing
    • caro-caro Re: odprężająca zagadka 05.07.16, 12:41
      Jak zagadka, a akurat widzę, to ja też!
      1. Rycerz kielichów
      2. 10 mieczy
      3. Wisielec
      4. Rycerz denarów
      5. Rycerz mieczy
      6. Eremita
      7. 10 denarów
      Sporo rycerstwa jak na 7 zadań... no to teraz czekam na zakończenie i odpowiedzi smile
    • rozmaryn_1 Re: odprężająca zagadka 05.07.16, 19:44
      żaba- rycerz pucharów
      jeż- 10 mieczy
      nietoperz- wisielec
      wiewiórka- 6 buław
      sarna- rycerz mieczy
      kot-eremita
      pies- słońce
      Nikt nie odgadł wiewiórki i psa wink Ale gratuluję odgadnięcia reszty kart i dziękuję za udział smile
      • free.hugs Re: odprężająca zagadka 05.07.16, 20:25
        Dzięki za zagadkę!
    • inguszetia_2006 Re: odprężająca zagadka 05.07.16, 20:39
      Witam
      Gdzie ty tu masz psa, kurczę blade?wink Widzę konia i golasa!
      https://magiakart.pl/wp-content/uploads/2014/04/52_org.jpg
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 20:44
        Inga, a co masz w tle za tym koniem? big_grin Mur? Czyli jakieś podwórko jest chyba, prawda? A o podwórku wspomniałam i tam na pewno jest pies, ale jakiś mały i dlatego go nie widać tongue_out
        • niki.ix Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 22:06
          Za murem, to się nie liczy tongue_out

Ja, jak patrzę na tego małego z tym "ogonem" za nim, to widzę wiewiórkę.
          A na podwórku nie zawsze jest pies czasem są koty i inne zwierzątka tongue_out
          • rozmaryn_1 Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 22:24
            Nie za murem, tylko przed- tu gdzie koń i golas. W zagadce wspomniałam o podwórku, żebyście skojarzyły z ogrodzeniem. Na podwórku są różne zwierzaki, ale chyba to co piszę, ma swoją logikę?
            I dlatego wspomniałam o dumnie podniesionej głowie jeźdzca przy wiewiórce, żebyście pokojarzyły z kartą pełną dumy- 6 buław. Staram się Wam podpowiadać smile
          • rozmaryn_1 Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 22:31
            Poza tym to były karty losowane czyli tak funkcjonuje moja podświadomość. Dla mnie pies to słońce i rzecz to jasna i nie podlega dyskusji smile W tej 10 pucharowej to by się zadusił tongue_out
            • nagietek123 Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 22:33
              Psa wprawdzie nie widać, ale może słychać jego poszczekiwanie wink
            • niki.ix Re: odprężająca zagadka 06.07.16, 23:10
              Poza tym to były karty losowane czyli tak funkcjonuje moja podświadomość - nie mogłaś tak od razu tongue_out
              A, i żeby nie było, jest pies i kot też jest wink

https://as2.pl/images/ezoteryka/karty-tarota-wloskie/pagan-tarot-10-kielichow.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka