Jaka karta wyszła na to zwierzątko?
1.Zwierzę to lubi wodę... Na karcie mam bardzo dużo wody... jezioro jakieś. Tylko niech Was nie zmyli koń z karty, to nie on

Chodzi o żaby

Jaka kartę wyciągnęłam?
2. Jaką kartę wyjęłam na jeża? Na karcie jeża nie ma, ale są "kolce", tylko że sprawiają ból osobie, która ma je na plecach
3. Karta na nietoperza. Łatwizna, wisi głową w dół
4.Wiewiórka. Na karcie jest koń, ale ten jego jeździec z dumnie podniesioną głową ... przypomina mi dumnie podniesiony rudy ogon! Co to za karta?
5. Sarna. Na karcie postać rozpędzona, trzeba uważać na drodze, bo sarna może nagle wyskoczyć, za chwilę się cofnąć, a wszystko to sekundy zaledwie i ten człowiek na karcie też taki skoczny i lekko nerwowy, nie wiadomo, co mu strzeli do głowy, bo myśli błyskawicznie.
6. Kot. Szwenda się nocami, nie wiadomo gdzie... Towarzystwa unika, chodzi w świetle gwiazd.. Doświadczenie ma w tych wędrówkach. Na karcie brak świecących oczu, ale światełko małe jest
7.Jak był kot, to i pies. Karta ciepła, rodzinna i od razu widać, że pies lubi poczucie bezpieczeństwa i najlepiej swoje podwórko i dzieci bawiących się na nim. I lubi być panem na tym podwórku, dopiero wtedy czuje się ważny i kochany
Dawno nie było zagadek typu- co to za karta, a ta mi się wydaje prosta i relaksująca, więc zapraszam