Dodaj do ulubionych

Matko Boska! Chodakowska - meldunek

10.07.16, 13:40
Postanowiłam się lekko pochwalić. Przez 4 tyg ćwiczyłam skalpel 3-4 razy w tygodniu. Z racji wieku i kondycji najciężej było mi się rozbujać. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego jakie ćwiczenia mogę wykonywać, a jakich powinnam unikać (choćby obciążenia stawu biodrowego) i te które obciążały robiłam "lżej". Z każdym dniem ćwiczenia szły mi lepiej i choć pociłam się jak norka to całkiem było mi dobrze wink Efektem były zgubione cm w pasie i biodrach, jednak waga stała.
Niby Chodakowska każe wywalić wagę przez okno, ja na nią właziłam. W ostatnim tygodniu za namową tej pod puszczalskiej babowej, która dyga ćwiczenia lepiej i szybciej i częściej niż ja do Chodakowskiej dołączyłam Mel B. Mel okazała się bliższa memu sercu, ona jest taka swoja, poci się, sapie, wzdycha, a Choda niestety idealna, perfekcyjna i aż sztuczna.
Ale ja nie o tym.. kiedy doszła Mel (10 min na brzuch i 10 min na tyłek) waga mi zeszła, nie dużo ale jednak..
Efekt po miesiącu ćwiczeń bez diety 9 cm w pasie, 5 cm w biodrach i 2 kg mniej ... i przebadałam się dokładnie (tak jak sobie obiecałam). O tym jak gruba baba przychodzi do lekarza i jak jest w pierwszej chwili potraktowana nie będę was zanudzać i zresztą nie jest to tematem tego wątku. W każdym razie już wiem co mi jest, jak dalej mam postępować i... myślę, że już wkrótce efekty "dygania" będą jeszcze lepsze smile

Zatem dziewczyny ruszajcie się bo to samo zdrowie i te endorfiny.. po ćwiczeniach kocham wszystkich - serio wink
Obserwuj wątek
    • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 13:55
      Gratuluję wytrwałości i wytrzymałości smile A, i przede wszystkim efektów smile
      Ja wytrzymałam z Chodakowską coś ponad tydzień. Ćwiczyłam ekstra figurę ale się poddałam.
      Nie chciałam ryzykować utraty zębów przy tych jej podskokach. Teraz ćwiczę Brazil Butt Lift.
      Ćwiczenia proste, łatwe i przyjemne. A co ważniejsze dość szybko zauważyłam efekty takie jak chciałam i tam gdzie chciałam.
      • free.hugs Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 14:42
        Gratulacje! Ja raz ćwiczyłam z Chodakowską ale mnie wkurzała, Mel B jest fajniejsza smile U mnie przez rok na dzień dzisiejszy równiutkie 60 cm mniej smile
    • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 18:57
      A co z rytami? Czemu zrezygnowałyscie? Przecież ryty to raz dwa i po sprawie, a tu trzeba 40 minut ćwiczyć! Dołaczyłabym, ale ten czas.... długo bardzo tongue_out
      • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 19:17
        Ja ćwiczę ryty ale na pewne partie nie pomagają.
        Musiałam coś dołożyć. Do Chodakowskiej to było moje 2 podejście, i 2 nieudane na dłuższą metę.
        Dlatego podziwiam dziewczyny, że "dają radę".
        • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 20:23
          Niki, odnoszę wrażenie, że Twoje ćwiczenia to ideał moich ćwiczeń smile W kazdym razie tez się wciągnęłam w ryty, a nie tak łatwo się wciągam. Dlatego napisz proszę, czy jest jakiś filmik, który bys poleciła na te swoje nowe ćwiczenia Brazil Butt Lift czy chodzisz na specjalne treningi i nie da się tego nauczyć z internetu? Coś bym chętnie dolożyła do rytów, ale nie specjalnie wiem co i bym spróbowała Twoich ćwiczeń, o ile można się tego tak łatwo nauczyć smile
          • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 20:44
            Tutaj są filmy reklamujące:
            www.youtube.com/watch?v=lQ0ag0IUIuM
            www.youtube.com/watch?v=vwEhu8P_n6k

Jak dobrze poszukasz w necie, to ściągniesz całość. Ja sobie przegrałam od koleżanki.
            To jest cały program, który składa się z 5 części i kalendarza, kiedy, co i jak ćwiczyć.
            Ale można też sobie wybrać, które części ciała chcemy poprawić.
            A poza tym ten facet fajnie to prowadzi wink
            • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 20:50
              A czy to nie jest gotowy zestaw tych ćwiczeń?
              www.youtube.com/watch?v=hcEkeC7rC54
              Tylko czas znów zbliżony do 40 minut tongue_out
              • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 21:12
                Tak, to jest jedna z części.Są jeszcze cztery. Jedna jest fajna, bo ćwiczenia są podobne do Samby wink
                • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 21:16
                  najchętniej bym się zapisała na coś takiego :
                  www.youtube.com/watch?v=E40tZSMaEoQ
                  Oczywiście z fajna muzyczką i prowadzącym wink
                  • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 21:20
                    To chyba ta część, o której pisalaś?
                    • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 21:35
                      Tak, to ta. Fajna, co nie ?
                      Facet też to nieźle prowadzi wink
                      Ta się nazywa Cardi Axe, poprzednia, ta z gumą to High & Tight
                      To już masz 2 części. Jeszcze brakuje Bum Bum , Sculpt i Tummy Tuck
                      Do tego jest jeszcze kalendarz ćwiczeń.
                      • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 21:46
                        Dzięki smile Faktycznie potrzebne wszystkie części? i kalendarz???
                        • niki.ix Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 22:26
                          Cały program - do idealnej figury wink trwa 60 dni. Potem możesz zostać modelką wink
                          Ćwiczysz według kalendarza:
                          Tydzień I, dzień 1 - BB i TT, 2 - CA i HT, 3 - S, 4- CA i HT, 5 - BB i TT, 6 - CA i HT i wreszcie 7 - odpoczynek smile W następnym tygodniu zmienia układ ćwiczeń.
                          Bum Bum jest na uda i pośladki (takie prawdziwe brazylijskie smile )
                          High & Tight jest na podniesienie tyłka wink
                          Sculpt na mięśnie całego ciała
                          Cardio Axe - to takie bardziej ćwiczenie kardio
                          Tummy Tuck - to brzuch

Wydaje mi się, że można sobie wybrać coś dla siebie i tylko to ćwiczyć. Np. cardio albo brzuch czy pośladki smile
                          • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 22:52
                            Dziękuję, że tak wszystko pieknie rozpisałaś! Brzmi profesjonalnie smile Musze to jakoś ogarnąć, przemyśleć i coś zacząć działać. Jak wytrwam, to znaczy, ze dla mnie smile Dziękuję raz jeszcze kiss
      • algaria Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 22:04
        Ryty nie dawały rezultatów więc je zarzuciłam
        • rozmaryn_1 Re: Matko Boska! Chodakowska - meldunek 10.07.16, 22:55
          Fajnie, że coś szukacie, próbujecie, wymyslacie, to i ja się przy Wam czegoś dowiem smile Spróbuję chyba i Twojej metody i Niki i wtedy wybiorę, co mi lepiej pasuje. Może coś nowego odkryję, to Wam napiszę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka