Dodaj do ulubionych

Jakie karty zagadka

30.10.16, 17:57
Taki oto rozkład na sprawy uczuciowe
Coś na rozgrzewkę:

1. Aktualna sytuacja. - Pani uwikłana w swego rodzaju trójkąt, dobrze się bawi, kocha i jest kochaną ale jest też tą trzecią.
2. Przeszłość - poszukiwany - poszukiwana - bardzo pani zabiegała o uczucia
3. Źródło, przyczyna problemu - dlaczego jest pani sama,a w zasadzie w trójkąt? Bo jest mało stanowcza, przyciąga niewłaściwych osobników, więcej daje niż dostaje, nie umie się ugiąć, nie umie też rozdawać. Do tego chyba za mocno stoi na ziemi i za bardzo przywiązuje się do spraw materialnych. Mało w niej romantyczności i wzniosłych uczuć.
4 Tak będzie - Pani się spełni rodzinnie, zapuści korzenie i osiągnie to o czym marzy
5. To co nieuniknione. - Kusi wabi nęci, przywiąże się pani do idei i tak zostanie - nadal romans będzie trwał, jakaś nieuczciwość wobec tej pierwszej.
6 Tak nie będzie - Nie będzie czarów i magii, nie będzie decyzji konkretnych, nie będzie manipulacji i przede wszystkim nie będzie nowej drogi
7 wynik. – Miłość, miłość, miłość, na najwyższym poziomi. Romantyczny mężczyzna słaby delikatny, misiowaty, ale jakże czuły - z nałogiem wink może ale nie musi.

Ktoś się podejmie zagadki?
Obserwuj wątek
    • caro-caro Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 18:30
      Jaka rozgrzewka?! To pełny trening z chodakowską. Dałaś do myślenia oj dałaś. Dawno nie było dla mnie tak trudnej zagadki.
      1. 3 kielichy
      2. 5 denarów
      3. 6 denarów
      4. 10 denarów (waham się z 10 kielichów)
      5. As buław
      6. Głupiec, Mag, 8 kielichów... daję Głupca bo nowa droga
      7. Król kielichów
      Ów... Nie wiem oj nie wiem
    • rozmaryn_1 Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 19:58
      1. 3 puchary
      2. Tu jest za mało informacji, bo :
      -na spokojnie może być świat i 3 buławy, ale starania przecież mogą być w tych kartach, otwartość na nowe kontakt
      - walka- 7 buław, trochę akt rozpaczy, muszę przecież kogoś mieć
      -ciężka praca, żeby kogoś znaleźć 8 den.
      - poszukiwania za głosem serca czyli wielkiej miłości- 8 puch.
      3. 6 den
      4. 10 pucharów czy 10 denarów?
      5. królowa buław
      6. mag
      7. król pucharów
    • algaria Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 20:07
      Dobrze podpowiem co do 2, można korygować, bo każdy udział będzie nagrodzony
      "Mały (młody) podstępny szpieg, intrygant, co to szuka i dłubie i trochę walczy o uczucia"
      • rozmaryn_1 Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 21:09
        To mnie zaskoczyłaś, bo mi to pasuje do pazia mieczy.
        Fajnie, że masz taką zagadkę, bo lubię takie smile
    • lola1104 Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 21:53
      1. 3kielichy
      2. paz mieczy po Twojej podpowiedzi tak bym tu w tym pkcie wywnioskowala
      3. krolowa monet
      4. 10 denarow
      5. diabel
      6. glupiec
      7. krol kielichow

• niki.ix Re: Jakie karty zagadka 30.10.16, 22:23
      1. Aktualna sytuacja - 3 kielichów
      2. Przeszłość - z Twoją podpowiedzią paź mieczy
      3. Źródło - 6 monet
      4 Tak będzie - jak rodzinnie, to 10 kielichów
      5. To co nieuniknione - z tym przywiązaniem pasuje mi Diabeł,
      6 Tak nie będzie - jak nie będzie nowej drogi to Głupiec, chociaż początek wskazywał na Maga
      7 wynik - Król kielichów
    • nagietek123 Re: Jakie karty zagadka 31.10.16, 10:21
      3 kielichów
      Paź mieczy
      3. 4 denarów
      5. Diabeł
      6. Mag
      7. Król kielichów
    • inguszetia_2006 Re: Jakie karty zagadka 31.10.16, 22:06
      Witam
      Zdążyłam. Wydaje się bardzo łatwewink
      1. 3 kielichów
      2. Paź mieczy
      3. 6 monet
      4. 4 buław
      5. 7 kielichów
      6. Mag
      7. Król kielichów
      Pzdr.
      Ing
    • nagietek123 Re: Jakie karty zagadka 01.11.16, 11:55
      Coś namieszałam, więc ponownie:
      1. 3 kielichy
      2. Paź mieczy
      3. 4 monet
      4. 10 monet / 10 kielichów
      5. Diabeł
      6. Mag
      7. Król kielichów
    • leda-is-one Re: Jakie karty zagadka 01.11.16, 12:09
      1. 3 kielichy
      2. paz denarow/paz mieczy
      3. 6 denraow
      4.10 denarów
      5. Demon
      6. Mag/ Glupiec
      7. Król kielichów

Pozdrawiam serdecznie smile
    • algaria odpowiedź 02.11.16, 11:25
      Wszystkie byłyście bardzo blisko, trafiła Leda - wahając się między Głupcem, a Magiem
      Odpowiedź:
      1 3 kielichów
      2 paź mieczy
      3 6 monet
      4 10 monet
      5 Diabeł
      6 Mag
      7 król kielichów

Wszystkim gratuluje i w ramach nagrody wyciągnę przesłanie do wyboru na co i z Archaniołów, Bogiń lub Mistrzów.
      Ledzie postawię karty na dowolne 1 pytanie.
      Bardzo dziękuję za udział smile
      • niki.ix Re: odpowiedź 02.11.16, 13:40
        Poproszę coś do końca roku. Sama wybierz smile
        • algaria Re: odpowiedź 02.11.16, 17:57
          Niki dla Ciebie Bogini

AINE - Pełne zaufanie - Podejmij ryzyko i zacznij spełniać swe najskrytsze pragnienia.

smile
          • niki.ix Re: odpowiedź 02.11.16, 18:30
            Dziękuję Ci bardzo smile
      • lola1104 Re: odpowiedź 02.11.16, 15:37
        poprosze przeslanie na : porada dla mnie na listopad
        • algaria Re: odpowiedź 02.11.16, 18:10
          Lola dla Ciebie Bogini
          ARTEMIDA - Strażniczka - Ty i Twoi bliscy jesteście bezpieczni również w sferze duchowej.

Może to nie przesłanie - rada dla Ciebie, ale raczej informacja, że w listopadzie nic złego Tobie ani Twoim bliskim nie powinno się stać - to też fajnie wiedzieć. smile
      • rozmaryn_1 Re: odpowiedź 02.11.16, 21:12
        Jeśli mogę, to mistrza poproszę jak zawsze smile Mam kilka dylematów na głowie, to może niech karta się wypowie, a ja spróbuję dopasować ją do sytuacji smile
        • algaria Re: odpowiedź 02.11.16, 22:20
          Roznarynko dla Ciebie:

Pani Białego Bizona

Gest Pojednania

Ta karta zwiastuje rozwiązanie sporu lub nieporozumienia. Ci, którzy są związani z tą sytuacją są gotowi przebaczyć i zapomnieć. Bądź otwarty i zauważ punkt widzenia innych ludzi, co złagodzi nawet najtrudniejsze uczucia. Gdy dodasz współczucie do tej sytuacji, moc uzdrawiającej miłości zapewni to, że harmonijnie zostaną zaspokojone potrzeby wszystkich zaangażowanych. Szczegóły rozwiązania tej sytuacji pozostaw bezgranicznej mądrości Ducha.

Dodatkowe znaczenie karty:

Miej wolę wybaczenia
          Poczuj współczucie dla wszystkich związanych z tą sytuacją, również dla siebie
          Przyjmij przeprosiny
          Zobacz komiczność tej sytuacji

Może coś Ci się rozjaśni. smile
          • rozmaryn_1 Re: odpowiedź 03.11.16, 17:05
            Agario, aż zaczęłam się śmiać, bo ostatnio też mi wyjęłaś (całkiem niedawno) tą kartę, ale mi wojnę przyniosła, a nie zgodę. Chciałabym tej zgody, ale druga strona wręcz przeciwnie smile I owszem, komizm sytuacji w pewnym sensie jest, tylko nie zawsze mam ochotę się śmiać tongue_out
            Nie dam rady, jak znów mi się spełni jako odwrócona uncertain
            Bardzo Ci dziękuję za tą kartę mimo to, przecież każda wojna kończy się kiedyś rozejmem smile Mam nadzieję.
    • nagietek123 Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 13:19
      To ja poproszę przesłanie od Archanioła, już on wie na co smile
      • algaria Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 18:12
        Dla nagietka Archanioł z tajemniczym przesłaniem

JOFIEL - Oczyść Swoją Przestrzeń - Pozbądź się bałaganu, oczyść energię wokół siebie i użyj Feng Shui.

Porządki jesienno - zimowe czas zrobić - wokół siebie i w sobie wink
        • nagietek123 Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 20:45
          No cóż, przyznaję: jestem bałaganiarą i mam za dużo różnych rzeczy. Faktycznie czas na porządki.
          • nagietek123 Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 20:46
            Bardzo dziękuję za przesłanie smile
    • inguszetia_2006 Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 18:56
      Witam
      Poproszę o inspiracje, co mam kupić na prezent młodej parze? Idę w sobotę, ślub cywilny, potem knajpa. Nie wiem, co kupić, bo to para, która wszystko ma. Odpadają szlafroczki i ręczniczki, filiżanki, miksery i żelazkawink Chciałam kupić palmę w pięknej donicy, ale kto to będzie niósł do knajpy z pałacu ślubów?;-P Niby rzut beretem, ale nie ma chętnych na dźwiganie takich gabarytów.
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 21:26
        A może obraz na ścianę, o ile znacie ich wnętrze i wiecie co by im pasowało?
        • algaria Re: Jakie karty zagadka 02.11.16, 22:18
          Doniczka może być na kółkach, ale jak palmę zaciągniesz?
          Dobre wino w takim opakowaniu prezentowym by sobie wypili na 1 rocznice ślubu. Roz mówi o obrazie - też fajne.
          My kiedyś kupiliśmy (ale to było życzenie młodych) taki półmisek chłodzący, świetna sprawa do podawania ciast, czy wędlin w cieplejsze dni, ryb serów. Półmisek był ze szklana pokrywą.

Kwiaty - podpowiedziała Izolda - jednak pomysł z palmą najlepszy - ewentualnie coś innego (mniejszego) doniczkowego.
          • inguszetia_2006 Re: Jakie karty zagadka 03.11.16, 19:19
            Witam
            Dzięki. Izolda mnie poprowadziła do złota. Izolda złotowłosa, w końcu, co nie? Kupię miskę jakąś w V&B lub u Rosenthala. Pewnie w kwiatki lub ze złoconym brzegiemwink
            Pzdr.
            Ing
            • inguszetia_2006 Re: Jakie karty zagadka 05.11.16, 20:05
              Witam
              Reportersko. Jak zrealizowałam Izoldę. Kupiłam kieliszki w Zara home ze złoconym brzegiem.
              Od razu powinnam o tym pomyśleć, bo Izolda piła nie sama tylko z Tristanem. I z tego był potem ambaras... Mam nadzieję, że tym razem nie będzie ambarasu;-P Obiad zjadłam, toast wypiłam, mam nadzieję, że z tego zamieszania będzie co dobregowink
              Pzdr.
              Ing
    • leda-is-one Re: Jakie karty zagadka 03.11.16, 05:40
      Mam 3.5 roku do 10 lat pracy tutaj, tak sobie załozyłam, do emerytury w Polsce, być może i do emerytury we Włoszech i wiek pewny tez za ten czas osiągne / sad niestety/.
      Pytanie by było:
      Jak to będzie z tą legalną pracą u mnie, czy będzie nadal?
      /sytuacja i zycie dają przesłanki że może nie być tu gdzie jestem teraz.. /

Proszę Cię więc o wrózbe w tym temacie, skoro mnie wyróżniłaś. Dziękuję smile
      • algaria Re: Jakie karty zagadka 03.11.16, 22:40
        Ledo!

Tak będzie z legalna praca we Włoszech

Sedno 6 mieczy
        Nie 2 kielichów
        tak 5 buław
        Wynik as mieczy, rycerz monet, król mieczy.

Bardzo lubię rycerza monet jeśli wychodzi w pytaniach o pracę, bo mówi, że praca będzie. Ale Ty się pytałaś o legalna pracę - przy królu mieczy (prawniku) i asie mieczy (podpisane dokumenty) - mogę śmiało powiedzieć że praca będzie legalna.. ale co zapewne wiesz i żadnej tajemnicy nie zdradzę, ani niczego wielkiego nie odkryję - będzie ona w innym miejscu niż pracujesz teraz. 5 buław to Twoje myślenie co będzie i jak będzie, ale i też "walka z konkurencją" do której dołożyłam pazia mieczy - poszukiwania. Może zatem się zdarzyć, że chwilowo będziesz pracy szukać (w ciągu tych 3,5 roku) i będziesz musiała stanąć do castingu - ale wygrasz i to jest najważniejsze.
        Praca legalna będzie. smile
        • leda-is-one Re: Jakie karty zagadka 04.11.16, 05:33
          Pieknie Ci dziękuję, moje planety szaleją, szaleją..Zaczynam się bać o najbliższe lata, ogólnie w moim życiu.
          Pozdrawiam serdecznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka