23.06.17, 09:26
Mój syn ma złożyć w poniedziałek dokumentację w związku z awansem na nauczyciela dyplomowanego - uczy przedmiotów informatycznych. Czy mogłybyście miłe Koleżanki zerknąć? Mnie wyszło tak:
Z przełożenia: Głupiec, Kapłan, 4 denarów
Sedno: Król kielichów
To są te szanse: Mag, As denarów, As buław
To nie są te szanse: As kielichów, 3 denarów, 6 mieczy
Wynik: Paź kielichów

No nie wiem, ale ja jestem zaangażowana emocjonalnie. Szanse widać, ale wynik słaby. Co sądzicie miłe Koleżanki?
Obserwuj wątek
    • adoptowany Re: awans 23.06.17, 11:49
      witam, w sumie to prosisz kolezanki, ale wiem jak sprawy naszych dzieci sa dla nas za kazdym razem stresujace,i tak patrzac na Twoje karty bylem pewien ze jest w sumie ok, nawet cos mruknelem pod nosem czego ta kobieta chce,bo przeciez bedzie dobrze,ale dla potwierdzenia polozylem karte i..5mieczy oj,cos tu ten mlody czlowiek pokpil, nie wiem, ale czy on dopelnil wszystkie formalne wymogi?? sprawdz to, a moze myle sie? dla pewnosci niech ktos inny jeszcze na to spojrzy
    • babowa Re: awans 23.06.17, 14:57
      nagieteku, ja tez skladam papiery w przyszlym tygodniu i jeski nie ma dopelnionych wymogow to cfna mu teczke do poprawy w jakims terminie i juz

i ponoc to jest rozmowa ???, i jesli sie robilo to o czym sie napisalo to nie sposob nie przejsc tej rozmowy pozytywnie

tez sie stresuje, bardzo... ale pocieszam sie, ze wiem co robilam i po prostu opowiem dokladniej jesli beda sie dopytywac i juz
      mozliwe ze trafi sie komisja wyjatkowo nadeta i czepliwa ale co zrobisz?
    • caro-caro Re: awans 23.06.17, 17:14
      Według mnie asy dobrze wróżą. 5 mieczy w sprawach twórczych jest w porządku. Będzie musiał wykazać się elokwencją i musi "oczarować" komisję (z tego co wiem mężczyźni rzadko siedzą w tych komisjach i dobrze by było ten fakt wyjorzystać). Powinien sprawdzić daty w dokumentach, czy terminy ma odpowiednie. Czeka Go ciężka przeprawa, ale sobie poradzi. Poza tym przecież nauczyciele to nieroby i wszystko dostają za nicnieróbstwo (sarkazm!!!) Trzymam kciuki! Będzie dobrze. Wylosowałam 10 monet - uwieńczenie 😊
      • nagietek123 Re: awans 23.06.17, 22:03
        Mój syn jest bardzo elokwentny, ale całą tę pisaninę uważa za stratę czasu i energii wink Dzięki za wsparcie. Adoptowany - przepraszam - zapomniałam o Tobie i zachęcam do częstych odwiedzin, dasz się lepiej poznać. Pozdrawiam serdecznie smile
        • babowa Re: awans 23.06.17, 22:38
          oo, to jak ja.
          przebolec nie moge ze zostalam zmuszona do peanow na własny temat i bicia piany w kazdym punkcie.
          głupota i tyle
          ale by miec wiecej grosza trzeba bylo opisy zrobic. strata czasu
          • caro-caro Re: awans 23.06.17, 22:45
            Samochwałki w modzie. Ile stron trzeba nastukać, żeby nie zostać w tyle...
            Egzaminy w krótce? Trzymaj się! Zawsze to trochę dodatkowej kasy do pensji.
        • adoptowany Re: awans 24.06.17, 00:02
          ,..drobiazg, bo wszakze wszystkie dzieci sa nasze,a zagladam czesto i owszem, ale jako poczatkujacy nie zawsze mam cos madrego do powiedzenia,..8)
    • inguszetia_2006 Re: awans 23.06.17, 22:35
      Witam
      Paź kielichów to dziecko, więc jak syn pracuje z dziećmi to chyba jesteśmy na właściwym tropie. A z przełożenia to już w ogóle wychodzi, że awansuje. I jeszcze na tym zarobi w 4 denarów. Praca solidna i nudna. Też się zgadza. 4 denarów w pełnej krasiewink
      Pzdr.
      Ing
    • niki.ix Re: awans 23.06.17, 23:01
      Bez kart Ci powiem, że jak uczy informatyki, to awans ma murowany. Przynajmniej w moim mieście by miał. U nas wszyscy informatycy i "informatycy" (tzn. Ci co cokolwiek się znają na komputerach) idą do korporacji i innych instytucji za dużo większą kasę i mniej stresów. Bo praca z dziećmi czy młodzieżą to spory stres wink W szkołach nikt nie chce uczyć. No może prywatnych i to nie na etat a na zlecenie. Myślę, że u Ciebie jest tak samo. A Twoje karty to potwierdzają smile
      • nagietek123 Re: awans 23.06.17, 23:24
        Babowa!!! Opisy i analizy!!! To ma być zaznaczone w tytule każdego dokumentu. Przy pierwszym punkcie po każdej analizie ma być konkluzja, w której informuje w jaki sposób nasze działanie podniosło poziom pracy szkoły i doskonaliło nasza pracę - jako nauczyciela. W punkcie 2 zwracamy uwagę na posługiwanie się technologia informacyjną i komunikacyjną - z naciskiem na komunikacyjną. W punkcie 3 dzielimy się wiedzą i doświadczeniem z innymi nauczycielami, przy czym praktykanci nie są jeszcze prawdziwymi nauczycielami i dajemy ich (właściwie uczelnię) do współpracy z instytucjami. W punkcie 4a ma być 1 - słownie: jeden program opracowany i wdrożony. Komisja zwraca uwagę na: cele (główny i operacyjne, metody, formy pracy, realizacja treści programowych, no i koniecznie: ewaluacja. Jeśli miałaś jakieś inne programy, to dajesz je do punktu poszerzenie działań szkoły. Najważniejsze: wszędzie efekty!!! Dobrze mieć egzaminatora, ale trzeba być powołanym do sprawdzania prac - sam kurs się nie liczy. Dobrze mieć potwierdzoną znajomość języka obcego. Nie żałujemy sobie pochwał w 4f - szczególne osiągnięcia. Wypisujemy otrzymane w czasie stażu nagrody, odznaczenia - rok przed stażem też się liczy. Osiągnięcia podopiecznych są osiągnięciami nauczyciela - nie musza być na skalę kraju wink Mogą być cytaty z dokumentu towarzyszącego nagrodzie, np.: W uzasadnieniu nagrody pan Starosta napisał:...
        Jak widzicie napracowałam się przy tej dokumentacji wink
        • babowa Re: awans 24.06.17, 14:53
          big_grin, tak tak, efekty do zrzygu i to dla kazdego inne big_grin

ja jakos umeczona jestem tym pisaniem i musze sie przestawic przed ta slynna rpzmowa ze mialo to jakis wiekszy sens

wychpdze z załoznia, ze jakos bedzie
          aby mi te teczke przyjeli na wstepie a potem... no, jakos bedzie:0
    • nagietek123 Re: awans 26.06.17, 20:58
      Dokumentacja złożona, pod względem formalnym jest ok. W lipcu rozmowa zwana też na wyrost - egzaminem.
    • nagietek123 Re: awans 20.07.17, 20:04
      Tak, tak, tak! Jest nauczycielem dyplomowanym wszystko poszło dobrze, syn otrzymał 9 na 10 punktów.
      • babowa Re: awans 20.07.17, 20:33
        oooo,to przekaz gratulacje !
        zazdroszcze ze jest juz po

ja dopiero 3 sierpnia i zaczynam czuc niepokoj
        • nagietek123 Re: awans 20.07.17, 21:31
          Przekażę smile Syn przyjął strategie nie dopuszczania do głosu członków komisji wink Każda odpowiedz kierował w stronę dobrze znanych sobie terenów, czyli informatyki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka