Dodaj do ulubionych

Zagadka samochodowa

22.10.17, 19:57
Witam
Mam dla was zagadkę, bardzo łatwą. Pytanie - dlaczego zepsuł mi się samochód? Co było przyczyną? Naprawdę, nie trzeba być mechanikiemwink Wystarczy być obserwatorem rzeczywistości. Nagrody, owszem, jak ktoś zażyczy. Zapraszam wszystkich, bo temat dość zabawny.
Pzdr.
Ing
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka samochodowa 23.10.17, 15:25
      to było przyczyną zepsucia się auta Ingi:
      6 kielichów, Sprawiedliwość, Królowa kielichów
      Mogło być wszystko... Sądzę, że w jakiś sposób Inga sama przyczyniła się do tej awarii. Jakieś zwierzę, np. kuna mogło coś przegryźć. Mogło też dojść do zalania lub wycieku. Mogłaś tez trafić na dziurę w jezdni, byłaś zamyślona i mało uważna.
    • algaria Re: Zagadka samochodowa 23.10.17, 21:01
      Zawieszony - zawieszenie - w dziurę wpadłaś, albo na hopie Cię podbiło i poszedł amortyzator... Choć bez kart pomyślałam o kole, feldze itp też przez dziurę.
    • niki.ix Re: Zagadka samochodowa 24.10.17, 00:13
      dlaczego Indze zepsuł się samochód? Co było przyczyną? - 7 buław, 10 monet, Moc
      Świateł nie wyłączyłaś i padł Ci akumulator albo coś zalałaś i padła Ci elektronika
    • leda-is-one Re: Zagadka samochodowa 24.10.17, 06:07
      dlaczego zepsuł się Ingi samochód? Co było przyczyną?

3 mieczy, rycerz mieczy, król denarów
      Jakieś nierozsądne zaniedbanie wynikające z pośpiechu i może brawury. Brakło czegoś ,oleju, paliwa. Kabelki się odłaczyły, klemy popuscily, nie sprawdzałaś przed podrózą.
      Wazne ze wszystko skonczyło się dobrze smile
    • inguszetia_2006 Rozwiązanie 25.10.17, 20:30
      Witam
      No, dziewczyny, byłyście bardzo dzielne i kreatywne, karty sobie, a wy sobie, i ileż od razu możliwościbig_grin I jest nawet zwycięzca. Nagietek! Samochód mi załatwiła mała futrzana spryciula czyli kuna! Pogryzła kable, dobrze, że nie wlazła do środka i nie zjadła foteli. Fotele są smaczne i mają fajne trocinki w środkuwink Może następnym razem?;-P
      Pzdr.
      Ing
      • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 25.10.17, 20:32
        Witam
        P.S. Jakieś życzenia mają koleżanki?
        Pzdr.
        Ing
        • nagietek123 Re: Rozwiązanie 25.10.17, 21:24
          Skoro trafiłam, to poproszę na trzy sprawy: finanse po nowym roku, bo póki co, są ok, ale po nowym roku mają się drastycznie pogorszyć, miłość i jak rozwiązać konflikt z jednym członkiem rodzinki. Pozdrawiam i cieszę się.
          • nagietek123 Re: Rozwiązanie 25.10.17, 21:30
            Kuny przyszły mi do głowy, bo moja mieszkająca przy lesie przyjaciółka walczy z nimi dzielnie, ale wydaje się być na przegranej pozycji. Pomysły miała różne: druga przyjaciółka dostarczyła jej reklamówkę pozyskanej od psa sierści, ponoć miały się wystraszyć wink Mój syn nagrał jej głosy wilka i borsuka i ona nękała je tymi nagraniami. Sąsiedzi nie mogli się nadziwić tym odgłosom, kuny pozostały niewzruszone wink. Kuny mają się dobrze.
            • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 25.10.17, 21:42
              Witam
              Nagietku, postaram się karty położyć jak najszybciej, ale muszę czekać na natchnienie. Dziś nie mam, na pewnowink Co do kun to mnie załamałaś, bo chciałam wziąć od koleżanki szmatkę z psią sierścią. W intrenecie polecają;-P Boję się, że cholera będzie przychodzić do mnie, bo samochodów ci u nas ( na ulicy) dostatek, a franca wybrała mnie... Źle mi z tym wyróżnieniem, bardzo źlebig_grin
              Pzdr.
              Ing
            • niki.ix Re: Rozwiązanie 25.10.17, 23:05
              Całkiem częsty problem zmotoryzowanych. Też to miałam ale znajomy poradził mi, żeby włożyć pod maskę 2 albo 3 kostki domestosu. Włożyłam i od tej pory do auta się nie zbliżają wink
              • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 26.10.17, 20:39
                Witam
                Gdzie te kostki wsadzić? Pucuj sięwink U mnie pierwszy raz kuna. Sąsiedzi nie mają takich kłopotów, coś ją zwabiło do mojego samochodu, tylko nie wiem, co? To mogłaby być zagadka. Może wystarczy wyrzucić z samochodu coś, co w nim wożę? Buty, kocyk, parasolkę, mapę, gazetki, marynarkę?wink Do czego ona przyszła? Dlaczego JA?!!!
                Pzdr.
                Ing
                • niki.ix Re: Rozwiązanie 26.10.17, 23:15
                  Jak raz przyszła do i drugi raz przyjdzie tongue_out I nic się nie przejmuj, do sąsiadów też dotrze.
                  Ja mieszkam w dużym mieście ale mam park naprzeciwko. Trzy lata temu jednej nocy "załatwiły " 6 aut, z tego 4 były w garażu. Sąsiedzi nawet podejrzewali jakiś "sabotaż" i szukali "dowcipnisia". Nawet policja była w tej sprawie.
                  W końcu znaleźli winowajczynie. Kilka ich było. Wcześniej tak bardzo nie rozrabiały. Albo było ich mniej albo bardziej się ludzi bały niż teraz. Podobno bardzo ciągnie ich do silikonu a tego teraz pełno pod maską. A z kabelków to
                  chciała sobie gniazdo zbudować tongue_out
                  • niki.ix Re: ps 26.10.17, 23:36
                    A tak poza tym. Jak Ci się pojawiły kuny, to uważaj, żeby nie wlazły do domu.
                    Do znajomego jedna taka wlazła po rynnie na strych. Nie wie ile tam siedziała, bo często na strych nie chodził ale mu całą izolację pogryzła. Wszedł po ozdoby choinkowe i zaczął wrzeszczeć że dom się wali. Trochę zajęło, zanim znaleźli winowajce. Winowajcy nic się nie stało bo pod ochroną wink ale stosunek znajomego to tych zwierzątek zmienił się diametralnie wink
    • caro-caro Re: Zagadka samochodowa 27.10.17, 10:20
      Ciągle nie nadążam, wszystko w zastraszającym tempie, brak mi tchu 😣 Już od paru tygodni działa pełną parą rycerz buław, którego Algaria wywróżyła mi na ten rok numerologiczny. Jeszcze czytam co się tu u nas dzieje, ale żeby wyciągać karty i potem pisać to muszę wyczekiwać na odpowiedni moment.
      No i w rezultacie nie zdążyłam na zagadkę Ingi. Wyciągnęłam, a w zasadzie wypadły mi dwie karty na pytanie jak karty przedstawią działanie kun w samochodzie Ingi?
      Król monet i 10 buław. No proszę. Fajne. Zwierzęta, które w łapkach trzymają coś pysznego do jedzenia, a te buławy to jak kabelki w aucie.
      Pozdrawiam Was serdecznie. Przyłączcie się do szybkiej kawy 😊
      Liczę, że życie jednak troszkę zwolni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka