mama_krasnalka 30.09.09, 20:16 Czy ktos z was byl na Truchana badac słuch ? mozecie mi powiedziec jak to badanie wyglada? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziach1 Re: CHORZOW -Badanie słuchu 30.09.09, 20:34 Witaj Myśmy zaliczyli tam parę wizyt i niedobrze je wspominamy. Parę razy mieliśmy te tradycyjne badanie przesiewoe (otoemisje). Wkładali taką sondę pomiarową do uszka. Dziecko musi w tym czasie być spokojne lub spać. U nas wychodziły nieprawidłowo, więc zlecili potencjały słuchowe (badanie Bera). Wtedy dziecko musi dość długo spać. Ma założone elektrody na główkę i słuchawki na uszy. Nie wiem jak jest teraz, ale rok temu warunki fatalne. Poradnia obok poradni chirurgicznej, gdzie non stop jest ruch. Ciężko dziecko uspać, a potem upilnować by spało. Lekarka wydała mi się mało kompetenta, stwirdziła, że Beatka nie słyszy po badaniu. Jak powiedziałam, że jestem psychologiem i WIEM, że moje dziecko słyszy, to powtórzyła badanie no i stwierdziła, że rzeczywiście słyszy. Jak otoemisje wychodziły nieprawidłowe, to zamiast od razu badanie doprowadzić do końca to odsyłali na długie terminy. Non stop mówili, że Beatka ma woskowinę w uchu, mimo, że dzień przed badaniem zawsze byliśmy u laryngologa by upewnić się, że kanał słuchowy jest czysty. Potem byliśmy w Katowicach Ligocie i o niebo lepiej. Spokojniej i milej. Ostatecznie po wielu przebojach w Chorzowie w Katowicach ustalili, że BEatka słyszy całkowiecie normalnie. Pozdrawiam, Madzia Odpowiedz Link
tolka11 Re: CHORZOW -Badanie słuchu 30.09.09, 21:37 Wygląda tak jak Madziach napisała. najgorszy jest ten hałas z chirurgii, a właściwie ludzi czekających na przyjęcie no i pośpiech w badaniu. Przez to wyniki są czasem mało miarodajne. mimo, ze mieszkam w Chorzowie na badanie słuchu wolę Ligotę. Zdecydowanie. Po co męczyć dziecko ( a w czasie badania powinno spac i nie ruszać się koniecznie) i straszyć sibie złymi wynikami jak mozna to samo zrobić bez nerwów w Ligocie. Odpowiedz Link
mama_krasnalka Re: CHORZOW -Badanie słuchu 30.09.09, 21:47 acha no czulam ze cos bedzie nie tak yhhhh moglam na ligote dzownic no nic jak mi powiedza ze cos jest nie tak to powtorkena ligocie zrobie !! dziekuje za informacje !!! juz wiem czego sie spodziewac a jak jest z godiznami wizyt my mamy na 8 i nie wiem czymam dziecko od 6 przetrzymywac zeby nie spało czy .... Odpowiedz Link
tolka11 Re: CHORZOW -Badanie słuchu 30.09.09, 21:51 Przetrzymuj, zeby nie spało. I przyjedź wcześniej, bo tam są o tej porze spore kolejki do rejestracji, a zanim wejdziesz musisz się zarejestrować. Odpowiedz Link
mama_krasnalka Re: CHORZOW -Badanie słuchu 30.09.09, 22:09 yhhhh jak ja to kocham jak umawiaja sie na okreslaną godzine a i tak sie tam nie wchodzi o tej wyznaczonej porze grrrrr moze napiszecie mi gdzie mam sie od razu kierowac (sala, pietro ) zebym nie kluczyla z małym ? Odpowiedz Link
tolka11 Re: CHORZOW -Badanie słuchu 01.10.09, 16:18 Jak wejdziesz to ci pokażą, bo tam przy wejściu są przyjęcia na oddziały. Generalnie wszystko jest na parterze w prawo i w prawo. Miniesz pracownie badania słchu też po prawej i dalej po prawej będzie ogromna lada rejestracji. Odpowiedz Link
mama_krasnalka Re: CHORZOW -Badanie słuchu 01.10.09, 19:02 dzieki, trafilam badanie trwalo 15 minut i mlody ma zdrowy sluch uffff Odpowiedz Link