08.03.18, 14:57
Naszła mnie ochota na wiosenne zmiany a konkretnie to na zmianę koloru włosów.
Coś w tym stylu:
https://s8.favim.com/610/150919/alt-girl-dyed-hair-kawaii-pastel-goth-Favim.com-3320665.jpg
Boję się, że jak efekt będzie nie taki jak bym chciała, to ciężko będzie odkręcić sprawę.
Postawiłam karty:
jaki efekt uzyskam jak zmienię włosy na siwe - 5 monet
Do zmian raczej nie zachęca wręcz przeciwnie uncertain
Co o tej 5 myślicie?
Obserwuj wątek
    • takiehobby Re: Dylemat 08.03.18, 15:35
      Moim zdaniem będziesz wyglądać na starszą, a przede wszystkim na zaniedbaną.....no chyba, że to jakaś wyjątkowa talia wink
      • nixie.x Re: Dylemat 08.03.18, 18:07
        Nie to była ta karta:
        i.pinimg.com/236x/e2/80/ac/e280ace6afac2394c2836613adf51ee5--marchetti-pentacle.jpg
        Miałam nadzieję że mi wyjdzie Królowa kielichów a tu 5 monet.
        • takiehobby Re: Dylemat 08.03.18, 19:18
          No to Ci karta pokazała efekt: starowinka, bidulka, nie stać na farbę, osiwiała ze zmartwień..wink Przepraszam za żartobliwy ton, ale się nie tak dawno temu sama zastanawiałam nad takim "kolorkiem", a mam prawie 39 lat i doszłam do wniosku, że to wygląda fajnie, jak jest babeczka nawet baaardzo dojrzała, ALE ma taki mega wygląd (modelowy), albo przy młodziutkiej buzi, to wtedy wiadomo, że to tak miało być..taka farba..a nie 5 monet..wink Niedawno sobie próbowałam zrobić blond pasemka rozjaśniaczem, w domu, wyszedł mi kolor a´la jajecznica niemal na całych włosach, poleciałam po farbę jasna miedź i fajnie, mam kolor, jak ta z Giermka kielichów Decamerona, co mi Algaria na seks w tym roku wylosowała i pasuje do mojej jasnej karnacji, a radykalne zmiany koloru włosów, czy w domu, czy u najdroższego fryzjera, to trochę jak X Wielki Arkan...wink Z rana, potargana, bez makijażu, to przy takich siwych można się w lustrze siebie przestraszyć..w jedną noc z jakiejś choćby w miarę, w 5 monet..ale czymś przykryć to potem można, przecież nie musi być potem mocna farba, a i tak chwyci na jasnym "podkładzie"...jakieś mega ryzyko to nie jest, a przekonać się można...ja mam chrapkę raz się tak na mega krótko obciąć, ale tego się farbą nie zatuszuje, a siwe tak, jakby co...no chyba, że bardzo cienkie włosy, zniszczone, albo bardzo delikatne..
          • nixie.x Re: Dylemat 08.03.18, 19:59
            no chyba, że bardzo cienkie włosy, zniszczone, albo bardzo delikatne.. - w tym właśnie problem, bo mi się siano na głowie zrobiło. Nie wiem czy po szamponie, czy po odżywce, czy po ostatniej wizycie u fryzjera wink
            Mnie jest dobrze w zimnych odcieniach, w ciepłych wyglądam niepoważnie, trochę jak dzieciak. Teraz zamiast zimnego popielatego blondu fryzjer mi zrobił dla odmiany trochę cieplejszy piasek pustyni. Nie jest źle ale z popielatym było lepiej.
            Teraz mi się zamarzył ten "siwy" smile Chyba nie zaryzykuje . Teraz myślę, żeby wrócić do swojego naturalnego koloru ciemnego blondu i go czymś schłodzić.

ps. Ty miałaś jajecznicę, u mnie domowe farbowanie skończyło się na zieleni. Wpadłam na genialny pomysł i na odcień kurczaka czyli coś ala jajecznica nałożyłam popiel i wyszła brudna zieleń.
    • monkaaa85 Re: Dylemat 08.03.18, 16:39
      Może wybulisz na fryzjera dużo (5 monet - poczucie straty) a efekt nie będzie ci się podobał. Strata podwójna wink
      • nixie.x Re: Dylemat 08.03.18, 18:08
        Tak też może być uncertain
        • monkaaa85 Re: Dylemat 08.03.18, 18:16
          No to kobieta na karcie wygląda na starą i umartwioną więc moze cie postarzać ten kolor też, myślę że nie będziesz zadowolona z efektu.
    • inguszetia_2006 Re: Dylemat 09.03.18, 10:00
      Witam
      Zrób sobie. Tylko u dobrego fryzjera. Zawsze można przefarbować. Łatwiej położyć farbę na siwe niż czarne. 5 monet to chyba dobrze, akurat w tym przypadku. Siwe włosy to brak pigmentu, czy bida z nędząwink
      Pzdr.
      Ing
    • caro-caro Re: Dylemat 09.03.18, 20:07
      Moje pierwsze wrażenie było takie, że będziesz wyglądać jak przyprószona śniegiem.
      Do tego koloru, wedlug mnie, pasuje króciutkie cięcie lub gładko prosto pod brodą (tu na zdjęciu pani jest mocno wystylizowana i podoba mi się). Jeszcze do tego ważny jest wiek osoby i charakter. Młoda lub starsza kobieta do tego mocno energiczna ciekawie się w takim kolorze prezentuje. Ale gdyby tego koloru użyć do pani w średnim wieku i do tego o mniej zdecydowanych rysach i o łagodnym charakterze to mamy przedwcześnie starzejacą się kobietę. Sądzę, że Twój charakter zostanie podkreślony przez ten kolor - zaryzykuj! Gdyby nie poszło po Twojej myśli zawsze możesz zmienić odcień czy kolor 😊
    • pinia1214 Re: Dylemat 10.03.18, 11:27
      fajne są te włosy, takie stylowe. Tu musi być odpowiedni look, makijaz, bizuteria.
      Ale jakby nawet coś Ci pozniej nie pasowało, mozna je zawsze przefarbować.
    • nixie.x Re: zrobiłam :) 10.03.18, 18:54
      Zrobiłam smile
      Najpierw takie jak na pierwszym zdjęciu ale wyglądałam jak upiór. Uznałam z moją fryzjerką, że halloween za nami i nie ma potrzeby straszyć po nocach. Dorzuciła mi pasemka i teraz mam coś takiego:
      https://avatars.mds.yandex.net/get-pdb/234183/b003aa98-a869-4ea9-8f2c-374726fe4123/s1200
      Na razie jest OK. Zobaczymy po kilku myciach.

A 5 monet mnie uderzyła po kieszeni za dodatkowe pasemka.

• caro-caro Re: zrobiłam :) 10.03.18, 22:37
        Ooooo jak ładnie. Świetny wybór, bardzo mi się podoba 😊
      • monkaaa85 Re: zrobiłam :) 11.03.18, 12:40
        Czyli dostałaś tylko po kieszeni, to dobrze wink fajny ten kolor, taki stylowy smile
        • ezorelax Re: zrobiłam :) 11.03.18, 14:51
          Nie tylko po kieszeni...
          Pytanie było o efekt siwych włosów i odpowiedź była, jak w weryfce. Dopiero uzupełnienie "wybrakowanego wyglądu" (5 monet), o pasemka jak sądzę ciemniejsze, niż siwe (to chyba fotka modelki), dało Nixie zadowalający efekt, ale to już druga, inna opcja...
          Inne pytanie, inna by była pewno karta/odpowiedź, nie ma co naginać. Jaki będzie efekt w siwych: 5 monet i tak się zrealizowała, nie czuła się komfortowo, uważała, że "straszy" takim wyglądem.
          • monkaaa85 Re: zrobiłam :) 11.03.18, 16:17
            Masz zupełną rację, zbyt pobieżnie podeszłam do weryfikacji.
      • pinia1214 Re: zrobiłam :) 11.03.18, 18:12
        super efekt. finansami sie nie martw, w koncu wiosna idzie potrzebny jest swiezy powiewsmile)
      • inguszetia_2006 Super n/t 11.03.18, 19:56
        ...
    • algaria Re: Dylemat 11.03.18, 16:02
      Piękne są takie siwulce ale to niestety nie dla mnie, najgorsze u mnie jest to, że mi najładniej jest w odcieniach czerwieni - owoc granatu, pankowa czerwień, znak stop itp, ale do takich włosów trzeba dobrać cały styl np z ubraniem, poza tym już raz wywołam szok czerwonym łbem, bo w mojej pracy / zawodzie takie ogniste kudły są nie do pomyślenia wink
      • nixie.x Re: Dylemat 11.03.18, 17:02
        U mnie z kolei odpadają wszystkie ciepłe odcienie a bardzo je lubię. Kusiło mnie strasznie miedziane ombre. Wygląda fantastycznie, taki żywy ogień na głowie. Niestety ... raz miałam czerwień i wyglądałam jak postać z anime wink
        • algaria Re: Dylemat 11.03.18, 18:18
          Ja w blondach - w których się kiedyś lubowałam wyglądałam jak jajecznica. Mnie też ratują blond pasemka, ale mam za dużo siwych włosów i muszę farbować po całości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka