07.03.19, 14:07
Może ktoś się skusi..
Mój mąż ma pewną pasję , dotyczy ona zwierząt.
Jaka to pasja? Jakich stworzeń dotyczy?
Kto najbliżej ten wygrywa wróżbe😁 zapraszam!😀
Obserwuj wątek
    • niki.x Re: Zagadka 08.03.19, 00:24
      Próbuję.
      Jaka to pasja? - Rycerz kielichów
      Jakich stworzeń dotyczy?- Głupiec
      Woda i marzenia. Marzenia to skrzydła.
      Jeździ konno, tresuje psy albo gołębie tongue_out
    • algaria Re: Zagadka 08.03.19, 18:20
      Jaka to pasja Cesarz
      Jakich zwierząt dotyczy - 4 buław

Pierwsza myśl to szczury - ale cesarz ze szczurami? To z pewnością są zwierzęta domowe - jednak obstawiam gryzonie - myszy lub szczury - pająki? Nie sądzę by to były jakieś koty, albo psy.
      Cesarz to pan i władca ale na obrazku mam kozły, kozice, muflony - no coś rogate..... hoduje owce?
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka 08.03.19, 19:46
      Witam
      Umiarkowanie, 3 monet, Królowa kielichów. Wędkarz? Mrówki (Królowa!) lubi oglądać?
      Czy wyczekuje cierpliwie na zrobienie zdjęć jakimś pięknym paniom? Czaplom może? Hoduje złote rybki? No, u mnie dużo wody, więc sama widzisz, że trzeba iść w obszary podmokłe;-P
      Pzdr.
      Ing
    • chmurkamoja1 Re: Zagadka 08.03.19, 20:29
      ja tez sprobuje ;
      Król Buław
      Jakich stworzeń dotyczy;-Swiat -Wiele zwierzą
      Ślubny lubi jezdzić na polowania
    • nagietek123 Re: Zagadka 08.03.19, 22:09
      To jest pasja męża Frei: Księżyc, 7 kielichów, Cesarzowa.

takich zwierząt dotyczy pasja męża Frei: 2 buław, 8 buław, Rycerz mieczy.
      Po pierwsze to są konie, które mąż Frei ujeżdża. Drugi pomysł to wilki.
    • freya_v Rozwiązanie 09.03.19, 10:10
      Ciekawe karty wam wyszły😁
      Mąż jest hodowcą gołębi pocztowych, ciekawe że tyle wody w kartach wam wyszło bo gołębniki stoją przy stawach. Ryby tam są ale nie pasjonuje się tym tylko zagląda do nich przy okazji jak idzie do gołębi😝
      Odpowiedź padła u Nikix😁 gratuluję, zadaj mi jakieś pytanie do kart a wszystkim uczestniczkom dziękuję za udział!😀
      • algaria Re: Rozwiązanie 09.03.19, 11:02
        Stąd u mnie ta 4 buław czyli taki domek dla gołębi, a Cesarz? Gołąb cesarski big_grin
      • niki.x Re: Rozwiązanie 09.03.19, 15:00
        Ciekawa pasja smile Bierze udział w zawodach, czy ma je tak dla siebie?

Poproszę o karty na finanse do wakacji.
        • freya_v Re: Rozwiązanie 09.03.19, 15:21
          Bierze udział, razem z bratem się tym zajmują. W domu sporo medali dyplomów i pucharów stoi, dla mnie to dziwactwo jak dla niego moje wróżenie ale muszę przyznać że dobrze im idzie
          • algaria Re: Rozwiązanie 09.03.19, 15:37
            Najważniejsze że tolerujecie swoje hobby, a facet bez pasji jest jak skarpetka z dziurą. Nie wyobrażam sobie żeby mój małżonek przez cały czas by tylko siedział, stękał, jęczał i w TV się gapił - wystarczy, że w zimę gnuśnieje w domu i staje się zgryźliwym tetrykiem. Jednak z pierwszym ciepłym powiewem wiatru ze starego piernika/borsuka zmienia się młodego boga - no prawie młodego i prawie boga.. ale wiecie o co mi chodzi wink Wyciąga którąś z maszyn i... go nie ma - ja mam spokój, on ma zadowolenie.
          • niki.x Re: Rozwiązanie 09.03.19, 17:09
            Gratulacje dla Panów i dla gołębi. Kiedyś przy jakiejś okazji trochę czytałam o zawodach w lotach gołębi. Robią wrażenie.
    • caro-caro Re: Zagadka 10.03.19, 18:29
      Kilka dni moich zaległości, a tu jak w kalejdoskopie...
      Freya, ogromnie się cieszę, że Cię widzę 😄
      I wiem, że odpowiedź już dałaś, ale zagadki sobie nie odmówię - z ciekawości sprawdziłam. Wylosowałam Asa kielichów. Gdyby to nastąpiło przed rozwiązaniem, to nawet nie wiem czy wpadłabym na gołębie, pewnie obstawiałabym papużki lub kanarki, albo coś wodnego. Czy może ptasi dom stoi koło jakiegoś wodnego zbiornika?
      Mój dziadek hodował gołębie, wspominam z wielką z nostalgią.
      • freya_v Re: Zagadka 10.03.19, 18:35
        Caro stoi koło dwóch stawów. Tak sobie myślę może ta woda ma dla gołębi jakieś znaczenie że tak wszystkim się pokazała😉 dobrze że napisałaś każde dodatkowe informacje dają do myślenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka