Dodaj do ulubionych

wecie może

30.10.14, 11:33
Jaki jest sens życia na tej planecie? i co po tym życiu nas czeka? bo sens musi jakiś być ale jaki i jak żyć?
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: wecie może 30.10.14, 11:56
      Ja nie wiem ale oni coś tam wiedzą:

Aldous Huxley:
      Często szu­ka się sen­su życia przy po­mocy bez­sensow­nych metod.

Zbigniew Religa:
      Mo­je prze­myśle­nia są pros­te: nie ma człowieka, który by nie umarł. Łącznie z pa­pieżem. Sko­ro jest to nieod­wołal­ne i nieod­wra­cal­ne, to nie ma się cze­go bać.

Stanisław Lem:
      Nie żałuj, nig­dy nie żałuj, że mogłeś coś zro­bić w życiu, a te­go nie zro­biłeś. Nie zro­biłeś, bo nie mogłeś.

• ditta12 Re: wecie może 30.10.14, 21:43
        duch to myśl
        dusza to uczucia
        Wzór na uczucia: U=666 * ASU - M

gdzie U to uczucia, ASU to aktualny stan umysłu, a M to matematyka.

Trzeba połączyć ciało z duszą i będzie dobrze.
        • ditta12 Re: wecie może 30.10.14, 21:51
          https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSifqgp_PK7Cu1URPC584_TOdub0tk0-0yaQkdTsCrw3RuPi4BRkA
          • uwierz_w_to Re: wecie może 31.10.14, 07:32
            Jak może być duch myślą? pomyśl, czym jest dusza? nie wiem świadomością?
            • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:04
              Kiedyś napisałam że nie wiem co to jest dusza a nikt nie potrafił mi wytłumaczyć.
              Znalazłam zatem w necie że duch to myśli a dusza to uczucia.
              "Łaciński wyraz określający świadomość: conscientia, pochodzi od „con” – „z” i „scientia” – „wiedza”.
              To by się zgadzało.Myśl pochodzi z nagromadzonych informacji w mózgu.

Może to wynikać z naszej wiary.Ty wierzysz że jest coś po śmierci a ja nie wiem czy jest.
              Np."Dusza pójdzie do raju"-czyli gdzie?
              • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:15
                Świadomość to stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Zwykły stan czuwania."

Świadomość jest zatem przeciwieństwem niepoczytalności.
                Tak czy nie?
                • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:21
                  Wyższy stopień świadomości.
                  Czyli jaki?Inny?A ile jest tych stopni świadomości?Dziesięć,dwadzieścai pięć?
                  Czy to inny poziom świadomości?Iluzja?
                  • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:23
                    I jeszcze jedno:
                    Oglądam poczynania Dynamo ale....w telewizji.
                    • uwierz_w_to Re: wecie może 31.10.14, 08:28
                      wyższy stopień świadomości, to się nawet trochę czuje, nie ma stopni wyższości, jak byś była w wyższym stopniu świadomości tak jak ja byś to czuła,pewne sprawy wydają się głupie i prymitywne w tym stopniu, czasem nawet tak głupie że zastanawiam się co ci ludzie sobie myślą wierząc w to ale ja kiedyś byłem taki sam i stawiam się w ich stanie.Granica świadomości się zaciera w życiu codziennym,ale to podłoże myślowe i inteligencja nie ma to nic wspólnego z codziennością.
                      • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:37
                        <jak byś była w wyższym stopniu świadomości tak jak ja byś to czuł>

Co to jest czucie?
                        • ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:43
                          Czasami miałam wrażenie że moje możliwości są nieograniczone.
                          Czy wrażenie to to samo co czucie?
                          • ditta12 Re: wecie może 02.11.14, 09:54
                            Co to znaczy "człowiek bezduszny"
                            Dziś dzień zaduszny to tak mi się nasuwawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka