uwierz_w_to 30.10.14, 11:33 Jaki jest sens życia na tej planecie? i co po tym życiu nas czeka? bo sens musi jakiś być ale jaki i jak żyć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: wecie może 30.10.14, 11:56 Ja nie wiem ale oni coś tam wiedzą: Aldous Huxley: Często szuka się sensu życia przy pomocy bezsensownych metod. Zbigniew Religa: Moje przemyślenia są proste: nie ma człowieka, który by nie umarł. Łącznie z papieżem. Skoro jest to nieodwołalne i nieodwracalne, to nie ma się czego bać. Stanisław Lem: Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś. Żyj kolorowo....Ewa Bem Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 30.10.14, 21:43 duch to myśl dusza to uczucia Wzór na uczucia: U=666 * ASU - M gdzie U to uczucia, ASU to aktualny stan umysłu, a M to matematyka. Trzeba połączyć ciało z duszą i będzie dobrze. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: wecie może 31.10.14, 07:32 Jak może być duch myślą? pomyśl, czym jest dusza? nie wiem świadomością? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:04 Kiedyś napisałam że nie wiem co to jest dusza a nikt nie potrafił mi wytłumaczyć. Znalazłam zatem w necie że duch to myśli a dusza to uczucia. "Łaciński wyraz określający świadomość: conscientia, pochodzi od „con” – „z” i „scientia” – „wiedza”. To by się zgadzało.Myśl pochodzi z nagromadzonych informacji w mózgu. Może to wynikać z naszej wiary.Ty wierzysz że jest coś po śmierci a ja nie wiem czy jest. Np."Dusza pójdzie do raju"-czyli gdzie? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:15 Świadomość to stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Zwykły stan czuwania." Świadomość jest zatem przeciwieństwem niepoczytalności. Tak czy nie? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:21 Wyższy stopień świadomości. Czyli jaki?Inny?A ile jest tych stopni świadomości?Dziesięć,dwadzieścai pięć? Czy to inny poziom świadomości?Iluzja? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:23 I jeszcze jedno: Oglądam poczynania Dynamo ale....w telewizji. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: wecie może 31.10.14, 08:28 wyższy stopień świadomości, to się nawet trochę czuje, nie ma stopni wyższości, jak byś była w wyższym stopniu świadomości tak jak ja byś to czuła,pewne sprawy wydają się głupie i prymitywne w tym stopniu, czasem nawet tak głupie że zastanawiam się co ci ludzie sobie myślą wierząc w to ale ja kiedyś byłem taki sam i stawiam się w ich stanie.Granica świadomości się zaciera w życiu codziennym,ale to podłoże myślowe i inteligencja nie ma to nic wspólnego z codziennością. Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:37 <jak byś była w wyższym stopniu świadomości tak jak ja byś to czuł> Co to jest czucie? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 31.10.14, 08:43 Czasami miałam wrażenie że moje możliwości są nieograniczone. Czy wrażenie to to samo co czucie? Odpowiedz Link
ditta12 Re: wecie może 02.11.14, 09:54 Co to znaczy "człowiek bezduszny" Dziś dzień zaduszny to tak mi się nasuwa Odpowiedz Link