eszmeralda.i.papugi 26.03.15, 07:59 - mięso ekologiczne - na tablicy, przy punkcie z aspiracjami, punkcie sprzedaży wyrobów delikatesowych w pasażu "Browaru", supermarketu elitarnego, z wielkimi aspiracjami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_w_to Re: zdanko 26.03.15, 08:47 mięso ekologiczne hehe z ekologicznych zwierzątek czekać aż się pojawią ciasteczka ekologiczne i inny asortyment Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: zdanko 26.03.15, 08:49 A jak właściwie mięso nie może być ekologiczne? przecież norma że zawsze było ekologiczne.Ludzie chrońcie ten świat przed durniami. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: zdanko 26.03.15, 08:54 nie wiem co jest rozumiane przez słowo ekologia, czy technologia czy środowisko,bo przecież mięso zawsze było ekologiczne. Odpowiedz Link
mskaiq Re: zdanko 26.03.15, 21:12 Mięso nie jest ekologiczne, zwykle dlatego, że wiele zwierząt karmionych jest chemicznie, np. antybiotykami. Trawa gdzie są wypasane posypywana jest nawozami sztucznymi. Sposoby przechowywania mięsa również są chemiczne. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: zdanko 26.03.15, 21:17 właśnie, czym jest ekologiczne mięso czyli kura ekologiczna je naturalne pasze bez chemii, a kura nieekologiczna żre chemikalia. I jest w niej tyle samo ekologii co w tej co żre trawę,no prawie tyle samo.To są idiotyzmy. Odpowiedz Link
uwierz_w_to Re: zdanko 26.03.15, 21:22 Ponieważ są różne pasze,większość pasz jest z odzysku a jadłeś kiedyś świnię karmioną naturalnie? ochyda! wolę świnki karmione specjalną paszą bo nie obrastają tak w tuszę, też zależy od paszy i rasy ale jadłem taką i taką i jednak smaczniejsze i chudsze są te karmione paszami dla świń.Inaczej jest trochę z kurami te karmione sztucznymi paszami są ochydne,a naturalnie odrzywiające się kury są smaczne.Igdzie tu logika świnia naturalna jest niedobra a sztucznie karmiona dobra a u kur na odwrót. Odpowiedz Link
mskaiq Re: zdanko 26.03.15, 21:37 Nie jem mięsa, więc od lat nie jadłem świniny. Kiedyś dla mnie było bez znaczenia co jem. Przestałem jeść mięso ze względu na moje problemy ze schizofrenią. To żywienie było konieczne żeby móc sobie z nią radzić. Żyję wiele lat z rakiem, od lat leczę się zdrowym odżywianiem i to bardzo skutecznie, bo nadal żyje. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
ditta12 Re: zdanko 26.03.15, 21:38 Mnie zawsze przerażało mięso mieszane.Mieszanina wieprzowiny z wołowiną i drobiem. Brrrrrrrrr.Toż to chodziło i ufnie patrzyło w oczy przed zmieszaniem. Odpowiedz Link