01.07.15, 03:42
Do Boga się nie modli tylko z nim rozmawia,czujesz to co dobre lub nie, słyszysz go przez sumienie.
Obserwuj wątek
      • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 03:52
        Połowę większą życia mu się przeciwstawiałem i dalej to robię już w mniejszym stopniu ale robię.
        Żeby zacząć rozumieć go trzeba zacząć rozumieć siebie i słyszeć własne sumienie.
        • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 03:57
          Według praw Boga żyje cała natura i przyroda oprócz nas ludzi, ingerujemy genetycznie w nią, oczywiście jest nam dane i mamy prawo.
          • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 04:01
            Szanuj Człowieka drugiego jak Boga samego, skoro zawierasz małżeństwo przysięgasz drugiej osobie nie Bogu.
              • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 04:33
                super pora na rozmowę z samym sobą, w takich chwilach czuję się blisko Boga
                • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 04:35
                  oczywiście za kilka minut mnie codzienność pochłonie i nie będę miał czasu żeby rozmawiać sam ze sobąwink ale na urlopie będę chyba miał dużo czasusmile rankami i wieczorami.
                  • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 04:49
                    Nigdy Boga nie widziałem w Kościele ani innej religii,zawsze czułem że on jest ponad tym.
                    A po co piszę o nim? sam nie wiem tak czuję.Te słowa które wcześniej napisałem ,Szanuj Człowieka drugiego jak Boga samego, zdziwiły mnie nie będę ukrywał bo napisałem to w zasadzie nie wiem czemu i mnie to teraz zastanawia, jak to się stało że to napisałem i w jaki sposób.To nie była tak do końca moja myśl.Poddać się Bogu czy walczyć sam ze sobą,wbrew samemu sobie walka w moim przypadku to walka przeciw Bogu, zawsze to wiedziałem ale i tak na przekór postępowałem i pewnie będę.Doskonały nie jestem i nigdy nie będę.Ostatnimi czasy jest jednak trochę lepiej,napisałem że jestem mesjaszem sam nie wiem czemu ,po to żeby wiedzieli kim ja jestem? niektórych rzeczy nie da się od ręki wytłumaczyć trzeba trochę z tym posiedzieć.
                    • ditta12 Re: extra noc 01.07.15, 07:47
                      No żesz.O czwartej rano wypisywać tak poważnie.Tyż cóś.
                      • mercury_staff Re: extra noc 01.07.15, 20:51
                        a bo musiałem wcześniej wstać
    • parys2319 Re: extra noc 01.07.15, 22:59
      Czasami do Boga trzeba się pomodlić, ale więcej z Nim rozmawiać. Jest wspaniałym słuchaczem i uwierz mi słucha. trzeba Mu wiele razy powtarzać to samo, bo jest już bardzo stary i trochę przygłuchy, ale należy cierpliwie czekać, nie wpadać w złość . Wiedząc ilu ludzi do niego gada czasem musimy wrzasnąć. Dlatego mamy inny czas w innych krajach, że jedni idą spać , a inni wstają, to jest po to aby wszyscy nie mówili naraz. A teraz poważnie. .......... cdn.
      • mercury_staff Re: extra noc 02.07.15, 05:09
        Każdy ma własne sposoby,Ty masz jak i każdy inny,dla jednego modlitwa dla drugiego rozmowa.
        Słuchanie go to postępowanie według jego woli, każdy z nas lub prawie każdy czuje i wie jak postępować, co jest dobre a co złe,postępując według sumienia idziemy dobrą drogą.Każdy z nas ma własną wolną wolę, i zawsze wiemy bo to czujemy czy robimy dobrze czy źle w głębi ducha.
        • mercury_staff Re: extra noc 02.07.15, 05:13
          sumienie i nasz duch nam podpowiada co jest dobre a co złe,zawsze to czujemy tylko nie rozumiemy dlaczego tak jest lub się nad tym nie zastanawiamy.
          • mercury_staff Re: extra noc 02.07.15, 05:20
            On nigdy Ci nie powie jak masz postępować ty jesteś kowalem własnego losu ale przydało by się wiedzieć czego słuchać w sobie.
              • mercury_staff Re: extra noc 02.07.15, 05:32
                Podam Ci przykład na przykładzie np: invitro, nie może drugi człowiek decydować o szczęściu innej osoby.Ten świat jest nam dany ze wszystkim dobrami.Owszem musimy sobie ustalać jakieś tam zasady moralne i prawa.Ale skoro kobieta w jakiś sposób nie może zajść w ciąże to przy obecnej technice dlaczego mamy jej odmawiać i wmawiać że to jest niemoralne i przeciw Bogu skoro tak nie jest.Akurat znam taki przypadek.
                  • mercury_staff Re: extra noc 02.07.15, 05:52
                    Napisałem że jestem mesjaszem, doskonale wiem że ludzie będą mnie różnie nazywali także antychrystem, nie martwi mnie to, bardziej chciał bym żeby myśleli niż mnie w jakiś sposób słuchali nie mam zamiaru nikomu narzucać własnej woli, sam jestem człowiekiem.
                    Piszę to bo tak ma po prostu być.Mam własne życie i nie jestem tam jakimś człowiekiem świętym, po prostu zwykłym człowiekiem który chce wam powiedzieć lub opowiedzieć kim jest Bóg i jag go rozumieć żeby być bliżej niego i czuć go bardziej.Nie wiem czy ktoś oprócz Ditty będzie mnie czytał czy też nie ale dla mnie nie jest to ważne,ważne jest natomiast co piszę i to ma dojść chociaż do jednej osoby.Nie wiem tak naprawdę co będzie za rok,dwa czy 5 lat nie muszę tego wiedzieć a nawet nie chciał bym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka