25.01.16, 16:47
Ditto, przepraszam ze nie pisalam, mialam komplikacje pooperacyjne, dosc powazna sprawa, dopiero wrocilam do Menton.
Przede wszystkim chcialabym Ci podziekowac za obraz. Jest piekny, w cudownych barwach, przyszedl do moich rodzicow, dziekuje baaardzo kiss

Z ksiazka to wydawnictwo nawale ale moze bedzie za pare miesiecy, tak obliczam ze moze na maj

a nazwisko to nazwisko ktore sie przewijalo przez jakies dalsze pokolenia w rodzinie, a podoba mi sie i dlatego dodalam smile

Sciskam Was wszystkich mocno, niech ten rok bedzie dla was udany!
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Ditto :) 25.01.16, 20:32
      Kochanie,tak się cieszę że się odezwałaśsmile
      Bardzo się cieszę że obrazek Ci się podoba.Miał byś bordo,myślałam o Tobie i tak mi wyszło.
      Książka się kiedyś wyda,jak kobieta,heh.

Nazwisko jest piękne a do tego jeszcze rodowe.A dałaś sobie Cobstance?
      Jesteś Wielkim Człowiekiem,Wielką Artystką i ja bardzo Ciebie cenię.
      Zadałaś mi klina swoją Dziurą w bucie i już.
      • madau Re: Ditto :) 26.01.16, 12:31
        Bardzo Ci dziekuje Ditto smile
        I wzajemnie. Twoje obrazy sa niesamowite, bardzo wyraziste, maja mnostwo roznych interpretacji - masz wielki talent. Bo wszystko w nich jest: Ty, choroba, cierpienie ale i poczucie humoru, beztroska...

Juz niedlugo wkleje na fejsa wywiad dotyczacy "Czlowieka z kawalkiem sera" i zapowiedz "Erbe" smile

Co do imion to jeszcze sie nie zdecydowalam ale nazwisko zmienie bo francuskie i rodowe, pozniej zostalo zmieniona na Szablowski, ktore tez jest piekne.
        Tylko nie mam pojecia czy zostawic stare nazwisko, ojciec by sie wsciekl jakbym to zrobila wink
        • ditta12 Re: Ditto :) 26.01.16, 13:19
          Powiem Ci krótko Madau.
          Magdalene Constnce Kobis du Sabre brzmi piękniesmile

Jeśli chodzi o moje obrazki,zrobiłam ostatnio maki dla mojej matki-dyptyk,czekam na akcept ale teraz ślisko i ona nie może chodzić a ja z farbami nie będę do niej biegać.
          Zrobiłam blejtram zMaskiem,pomógł mi bardzo,sama bym sobie nie poradziła,Kazior3 zrobił obraz a ja namalowałam mu portret na urodziny bo tak sobie zażyczył.To zimny portret,jak jego życie.Jestem zadowwolona-pastela sucha.Myślę jeszcze by dodać szybkę bo pastela sucha tokredka.

Co jeszcze.Mam już tylko osatni blejtram,niewielki kwadrat i tak sobiemyślę,co by tu,najchętniej bym namalowałaPrzyspieszacz Twoich wydań nowych części Czaszki Zeusa,czyli kopa w tyłek dla wydawcy albo inne wydawnictwo.Jak już Ci kiedyś napisałam jest na Nowym Świecie wydawnictwo Kobis.Czy Kobis nie wyda książki autorstwa Kobis?Pomyśl tylko,znajdź dookładny adres i wyślij.
          Co Ty na to?Warszawa może szybsza w wydawaniu książek.Jak myślisz?Bo ja nie wiem.Nic nie wydałam jeszcze.Za mąż się raz wydałam i żałowałam,heh.
          • ditta12 Re: Ditto :) 26.01.16, 13:20
            Marzę jeszcze o tym by przeczytać Twoje poezje Madausmile
            • ditta12 Re: Ditto :) 26.01.16, 13:28
              I jeszcze jedno Madau.
              Zaczęłam czytać Boską Komedię Dantego ale..to dość trudne bo trzeba znać:Mitologię,historię Florencji i Rzymu dobrze,to tak jak ze 100lat samotności gdzie są fakty historyczne wojen,rewolucji,państw latynoskich a ja.....wiadomo.Pomyślałam sobie więc że może wypożyczę sobie Nieboską Komedię,może to bliższe mi,wiadomo.
              Wypisałam sobie książki do czytania ale gdzieś zgubiłam kartkę i finito.
              Piszę sama,na kartkach,w zeczytach(zawsze żółte),no bo takie mam papierywink
              Piszę i piszę i mam już tego multum,u siebie i Maska.Teraz poproszę go by mi przywiózł ajko że Sąd mnie uwolnił,oddalił wniosek o ubezwłasnowolnienie i gdyby ktoś zajrzał w moje pisanie,mogę go oskarżyć.Bo chyba jest jakaś tajemnica.A jak może kiedyś też wydam to niech mnie że tak powiem w dupę pocałują.Najwyżej się dowiedzą o sobie,heh.
              • madau Re: Ditto :) 26.01.16, 14:19
                No chyba tak bedzie z nazwiskiem: Magdalena Elisabeth Constance Kobis-du Sabre wink

Ciesze sie Ditto, ze malujesz, je dajesz upust swojej pasji, to cudowne, ja tak mam gdy pisze.
                Tak sobie mysle ze zaraz zleca sie tu trole i beda pisac ze sobie slodzimy nawzajem ale tym sie w ogole nie przejmuje.

Lourelou Cie bronila na Chadzie. Moze to zbieznosc nickow ale wydaje mi sie ze znam te osobe, ze poznalam ja w Warszawie... musze sie dopytac bo to byla swietna dziewczyna.
    • uwierz_w_to Re: Ditto :) 26.01.16, 16:22
      O demnie dziewczyny tez wszystkiego najlepszego.Mam nadzieje ze z bledem nie napisalem ale jak bym nie napisal to znaczylo by to ze nie ja.
      • ditta12 Re: Ditto :) 26.01.16, 20:43
        Madau,ja już nie wchodzę na chad forum gazeta.pl,zbanowała mnie lilina,w du;pie z nią.

Piszę jeszcze czasem na depresji.

Maluję,piszę,czytam ale czasem dopada mnie depresja,szczególnie wieczorem,czasem myślę że nie mam po co żyć.
        • ditta12 Re: Ditto :) 27.01.16, 11:30
          Dzięki Uwierzu.Dla Ciebie też wszystkiego co najsmile
          • uwierz_w_to Re: Ditto :) 27.01.16, 11:34
            Dzieki.
            • madau Re: Ditto :) 27.01.16, 13:57
              Ditto, ja to doskonale rozumiem. Robie usmiechniete zdjecia by rodzina sie nie domyslala ale tak naprawde to czuje jak zzera mnie depresja.
              • ditta12 Re: Ditto :) 27.01.16, 14:49
                www.youtube.com/watch?v=Y4uCoHndyi4

Olać rodzinę Madau/\Ty to Ty a nie rodzina i już.
                • ditta12 Re: Ditto :) 27.01.16, 14:52
                  Zaczynam myśleć o Twoim portrecie Madau bo........no wieszwink
                  • madau Re: Ditto :) 28.01.16, 10:14
                    O jakim? Tym typu "madau na miotle?"? big_grin Pamietam i mam jeszcze ten obrazek, zawsze bardzo mi sie podobal.

Dittus jednak sie okazalo ze ta dziewczyna co Cie bronila na Chadzie to ktos, kogo znam osobiscie i moge powiedziec ze to super babeczka. Zapytalam sie o nia na chadzie i okazalo sie ze ona to ona.
                    Moze popisze tu z nami?

Usciski dla wszystkich i dziekuje Uwierzu, wzajemnie, najlepszego smile
                    • ditta12 Re: Ditto :) 28.01.16, 12:09
                      Możliwe że wejdzie ta dziewczyna z chadu do nas.Będzie mile widzianasmile

Madau na miotlebig_grin Ale pasowało,prawda?Heh.

O co innego mi idzie teraz,aż się prosi z face,mam już upatrzony jeden co mi się strasznie podoba Twoja face,z takimi dużymi oczami,ale nie wiem czy podołam zadaniu.Postaram się w każdym bądź razie.Zawsze lepiej mi wychodzi gdy kogoś znam osobiście,maluję,rysuję z natury,wchodzę w jego duszę,klimat,temperaturę istnienia.
                      Twoje będzie tylko odzwierciedlenie foto.
                    • uwierz_w_to Re: Ditto :) 28.01.16, 12:56
                      Madau dziekujesmile
                      • ditta12 Re: Ditto :) 28.01.16, 17:43
                        Już.
                        To rysunek.Jak będę miała dzieńgi to Ci wyślę Madau,do mamy.
                        Nie wiem jak ocenisz,ja nigdy nic nie wiem.Nie do mnie ocena należy.
                        Myślałam ze wszystko już mam aż tu nagle patrzę......kolczyków brakuje.
                        Myślę sobie.....a,to Madau mi jak zwykle psikusy robi drogą telepatii,takie odniosłam przez chwilkę wrażeniewink
                        • ditta12 Re: Ditto :) 28.01.16, 19:22
                          Patrzę na Twój portret Madau i widzę....dziecko.Gdyby nie makijaż.....dziecko,mała dziewczynka.

Jeszcze o jednym myślę w Twojej sprawie i to nie daje mi spokoju już od pewnego czasu.
                          A mianowicie.Mieszkasz sama.Co z tym bandytą co Cię pobił?Co będzie gdy wyjdzie?Zna Twój adres?Może pomyśleć należy o przeprowadzce?Być może się mylę,oby ale wiem że bywają wendetty.Może się mścić na Tobie czy nie?
                          • madau Re: Ditto :) 31.01.16, 13:41
                            Ditto nie martw sie. Ten psychopata zostal eksmitowany z Francji i Monako. Pewno teraz siedzi gdzies w Polsce. Nie odnajdzie mnie bo po pierwsze nie zna mojego nazwiska ( jego owczesna baba, Polka, mowila na mnie "pani Tarnowska", od tarnowa, a "pani" to dlatego ze mna gardzila i uwazala za snobke) a po drugie cala moja kamienica to wielki budynek z trzema wejsciami a na pietrze jest zazwyczaj 5 kawalerek i trzy apartamenty a kamienicca ma pietr 6. I nigdzie na dole nie wisi gdzie ja tak dokladnie mieszkam.
                            Ta jego byla baba zreszta wybyla z Menton i teraz jest gdzies na Korsyce.
                            I dobrze ze ani jednego ani drugiego nie ma w poblizu.

Zostal mi tylko jeden maly slad, kiedy mi zszywano gorna warge, uszkodzono nerw i w tym miejscu nie mam czucia: ale jest mi to niepotrzebne, a wlasciwie przeszkadza tylko by sie malowac wink

Dittus, jak jeszcze nie wyslalas rysunku, to podam Ci adres na fejsie, na priva, dobrze?
                            • ditta12 Re: Ditto :) 31.01.16, 16:25
                              No to całe szczęście Madau że tak się stało.
                              Że nie wiedzą o Tobie nic.
                              Pamiętaj byś już nigdy nie wdepnęła w takie gówno.

Adres zapisałam,mam też ten do Tarnowa do Twoich rodziców.
                              Portret jest lekki,nie powinno drogo kosztować,dowiem się jeszcze jak i co,może gdzieś znajdę jeszcze taniej.
                              Gdy tylko będę miała kasę to wyślę bo mam niewiele obecnie a muszę zapłacić za internet i instalacje w orange.
                              Portret jest malowany dwiema kredkami,delikatny,raczej rysunek ale taki miałam zamysł,bo Ty jesteś delikatna i te ogromne oczyska patrzydła Twoje wyrazistesmile
                              Napiszę Ci jak tylko wyślę.
                              • madau Re: Ditto :) 05.02.16, 11:07
                                dziekuje Ditto kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka