Dodaj do ulubionych

tarczyca a ciąza

11.04.11, 22:05
czesc jestem po usunięciu całkowitym tarczycy i przytarczy( DIAGNOZA RAK TARCZYCY).mam problem ze znalezieniem dobrego endokrynologa w poznaniusadmoze ktos mi poleci dobrego lekarza.teraz jestem po jodowaniu i za 6 mieisiecy planuje ciąże .,,,nie rozumiem jednego wszyscy mowia ze podczas porodu sa komplikacje mozecie powiedziec jakie?? lecze sie w gliwicach i moja doktorowa kiedy ja zapytalam czy za 6 mieisiecy moge zajs w ciąze PWIEDZIALA jesli sie pani uda to wszystkiego najlepszego.Wiem ze bedzie problem ale mam nadizeje ze damy radesmile Plis jak ktoś zna dobrego lekarza godnego polecenia to piszcie.A WSZYSTKIM CHORYM DUŻŻŻŻOOO ZDDROWIA!!!Pozdrawienia z pyrlandii!!!
Obserwuj wątek
    • anka775 Re: tarczyca a ciąza 27.04.11, 15:01
      Witaj,
      Ja jestem po usunięciu całkowitym tarczycy + węzły chłonne oraz po dwukrotnym jodowaniu z powodu raka pęcherzykowego. Ponadto jestem w 21 tygodniu ciąży i pomijając liczne badania, to wszystko jest super. Z decyzją o dziecku czekaliśmy, aż 7 lat, ale z zajściem w ciążę nie miałam żadnych problemów. Co do problemów przy porodzie to nic mi na ten temat lekarz prowadzący nie mówił, wręcz przeciwnie nie ma wskazań do cesarskiego cięcia.
      Ja jestem pod opieka lekarzy z CZMP w Łodzi, gdyż oni prowadzili takie ciąże.

Życzę powodzenia,

Pozdrawiam,
      Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka