Dodaj do ulubionych

Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę

02.07.11, 20:54
Witam wszystkich.Podam 2 przepisy o.Klimuszko moze ktos z Was skorzystasmile
Nadczynnośc tarczycy:
morszczyn pęcherzykowy
ziele nostrzyka
ziele skrzypu polnego
ziele przetacznika
kora dębu
porost islandzki
korzeń lukrecji
kłacze perzu
wszyskiego po 50 gram.Zioła wymieszac pić 3 razy dziennie po szklance 20 minut przed posiłkiem

Niedoczynnośc tarczycy[/b]
ziele rdestu ptasiego
owoc rozy
owoc jarzebiny
kora dębu
liśc pokrzywy
lisc orzecha włoskiego
korzen kozłka
korzen lukrecji
porost islandzki
po 50 gram,wymieszac pic jak wyzej.

Ojciec Klimuszko pisze ze kopiasta łyzke ziół trzeba zalac szklanka wrzatku i zaparzac,macerowac 3 godziny.Mozna tez gotowac przez 5 minut.(Ja wole zalac ziołka wrzatkiem przelac do garnka i po 5 minutkach juz pijesmile.Dla cierpliwych i systematycznych..ale warto spróbowac...
Obserwuj wątek
    • ayla76 Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 05.07.11, 06:37
      Dzięki Kochanasmile Ja wielka wielbicielka tego, co naturalne, bardzo dziękuję Ci za przepisy. Powiedz mi tylko, gdzie dostałaś zioła? W jakiejś aptece?
      • valeria2 Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 05.07.11, 20:12
        hej babo.
        Ziółka kupiłam w zielarskim(znalazłam dobrze zaopatrzony no i włascicielka zna sie na rzeczy)za mieszanke ta druga (jest słodka w smaku bo zawiera lukrecjesmilepłaciłam ok 25 zeta mam ja 2 miesiac..pije 2 x dziennie,jest lepiej.Dzis byłam na zakupach -kupiłam ziołka na dusznosci,kołatania...polecam tez ksiązke O .Klimuszki "wrócmy do ziół" bardzo wartosciowy przekazsmile
        w zwykłych aptekach nie maja tylu rodzajów ziół.Jesli bedziesz chciała wiecej przepisów to daj znac.Klimuszko podaje b.duzo przepisów na rózne choroby.
        np choroby krwi:osłabienie m.sercowego,dusznica bolesna,nadcisnienie tetnicze,hemoroidy,zapalenie serca,nerwica serca,zy;aki,stwardnienie tetnic.
        anemia złosliwa,białaczka,ziarnica,blednicaczerwienica,brak witamin.
        zaburzenia w przemianie materii:
        cukrzyca,otyłosc,wychudzenie,nadczynnosc i niedoczynnosc tarczycy,migrena,pokrzywka,
        choroby wartoby i dróg zólciowych:
        zapalenie watroby,marskosc watroby,kamica zółciowa,
        choroby przewodu pokarmowego:
        niedokwasnosc zoładka,wrzód zoładka,wrzód dwunastnicy,rak zoładkamdłosci i wymioty nerwowe,niesrwanosc nerwowa,zwiotczenie zoładka,wzdecia,biegunki,zaparcia,zapalenie wrzodziejące jelita grubego,niezyt jelita grubegowzdecia jelitowe,puchlina wodna brzuszna,tasiemiec.
        choroby dróg moczowych:
        zapalenie osrte nerek,zapalenie kłebuszków nerkowych,zapalenie miedniczek nerkowych,kamica szczawianowa,kamica moczanowa,mocznica,zapalenie pecherza moczowego,nerczyca,
        choroby gosciowo reumatyczne
        uczulenia-alergie
        choroby układu nerwowego
        choroby skórne
        choroby kobiece,okresy bolesne obfite,skape
        • ayla76 Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 16.07.11, 13:10
          A ten zielarski sklep gdzie jest? Ja jestem z Wawy, ale mam koleżanki porozrzucane po całej Polsce z innego forum i pomagamy sobie zawsze. Byłabym więc bardzo wdzięczna za namiary. Książkę sobie zakupię na pewno.
          Dziękuję Cięsmile
        • uttarpradesh Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 30.08.11, 11:09
          Dusznica bolesna to choroba z którą zioła sobie tak łatwo niestety nie poradzą. Coś na ten temat wiem.
    • mar_kra3 Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 15.08.12, 18:33
      jest tylko jeden maly problem: wszedzie indziej na necie pisza ze morszczyn stosuje sie na NIEdoczynnosc a nie na NADczynnosc. Jestes pewna, ze to jest poprawne?
      No i jesli o. Klimuszko pisze o sposobie parzenia to ja bym sie go trzymala co do przecinka. Ziola parzone inaczej moga miec inne dzialanie, bo w roznym czasie parzenia uaktywniaja sie rozne skladniki..
    • hashi-tess Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 15.08.12, 19:05
      a czy jest jakieś ziółko na brak ręki?
      Bo rozumiem, że te ziółka mogą zastąpić tarczycę.

Nic bardziej mylnego.

Może ziółka były dobre w okresie kiedy endokrynologia
      nie była działem medycyny, ale w dzisiejszych czasach
      stosowanie ziółek to okłamywanie ludzi i siebie.
      • beata.kow Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 25.01.17, 19:51
        Oj zdziwiłbyś się bardzo... Z doświadczenia rodziny wiem jak bardzo medycyna zawiodła i mogła doprowadzić do jeszcze większych problemów zdrowotnych... Leki przez prawie rok nie dawały żadnych efektów, a z pozoru głupie ziółka już po kilku tygodniach pomogły.
        Przemysłowi farmakologicznemu nie zależy na naszym zdrowiu.
      • magdalenkaa35 Re: Przepisy Ojca Klimuszko na tarczycę 26.01.17, 08:52
        Wprobowałam przed leczeniem hormonami wiele sposob alternatywnych tez tez.Niestety mnie nie pomogł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka