Dodaj do ulubionych

Pomniejszająca się tarczyca

12.11.12, 18:44
Witam

Spojrzałem ostatnio na wyniki usg tarczycy i zauważyłem że w przeciągu 8 miesięcy moja tarczyca zmniejszyła się o połowę (z 15 cm na 8 cm) pomimo tego że wszystkie wyniki były w normie przez cały ten czas. Czy to normalny stan bo w takim tempie to nic z niej niedługo nie zostanie?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mifune85 Re: Pomniejszająca się tarczyca 12.11.12, 20:47
      Choć juz sam nie wiem czy nie napisałem głupoty. Czy to że tarczyca jest mniejsza to dobrze czy źle?
    • pies_z_laki_2 Re: Pomniejszająca się tarczyca 13.11.12, 11:09
      Chyba miałeś już swój wątek, tak? Podaj odnośnik, proszę.

Na ogół jest tak: mała, zanikająca tarczyca = mniej produkowanego hormonu tarczycowego = konieczność dostarczenia syntetycznego odpowiednika tyroksyny, bo inaczej = objawy niedoczynności.
      • mifune85 Re: Pomniejszająca się tarczyca 16.11.12, 12:39
        pies_z_laki_2 napisała:

> Chyba miałeś już swój wątek, tak? Podaj odnośnik, proszę.
        >
        > Na ogół jest tak: mała, zanikająca tarczyca = mniej produkowanego hormonu tarcz
        > ycowego = konieczność dostarczenia syntetycznego odpowiednika tyroksyny, bo ina
        > czej = objawy niedoczynności.

Mój główny wątek jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,133892218,133892218,Prosba_o_interpretacje_wynikow.html

Odkąd choruje miałem kilkakrotnie robione wszystkie badania tarczycy i wysztkie wyniki były wręcz idealne a mimo to moja tarczyca zmniejszyła się o połowę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka