Dodaj do ulubionych

OPERACJA-GDZIE?

03.02.06, 01:06

Czy orientujecie się która klinika/ szpital w Polsce
specjalizują się w operacjach tarczycy?
Czy polecilybyście miejsce gdzie miałyście operacje?

Dziekuje bardzo za odpowiedzi,
sateen
Obserwuj wątek
    • aaaga79 Re: OPERACJA-GDZIE? 05.02.06, 20:01
      polecam klinike w Zabrzu ja tam bylam operowana świetny profesor i pielegniarki
      czyściutko, naprawde polecam
    • aaaga79 Re: OPERACJA-GDZIE? 05.02.06, 20:03
      jak chcesz to moge ci poszukać telefonu o dokladny adres
      • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 06.02.06, 14:27

Dziekuje Ci bardzo aaaga79,
        balam sie ze juz nikt mi nie odpowie,
        bardzo prosze Cie o namiary do tej kliniki
        i jezeli pamietasz nazwisko chirurga.
        Mam guza który nie wiadomo czy jest złośliwy czy nie,
        ale lekarze sugeruja usuniecie całego gruczołu.

Dzieki,

Basia

aaaga79 napisała:

> jak chcesz to moge ci poszukać telefonu o dokladny adres
        • mariolkax Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 13:33
          Jeśli masz guza i to niewiadomo jakiego jak piszesz ,to polecam gliwiceInstytut
          onkologii.Tam są wybitni specjaliści .Operują wszystkie rodzaje guzów nie tylko
          nowotwory.Ja też sie zastanawiałam gdzie zoperować sobie guza padło na szpital
          MSW katowice niepowiem wszystko było dobrze do chwili otrzymania wyniku,i w
          końcu i tak na 2 operacje trafiłam do gliwic.I tam dopiero przejrzałam na
          oczy ,oni operują gruczolaki i inne bo przeciez kazdy guz to nowotwór lecz nie
          karzdy nowotwór to rak.Ja mialam pecha a moja sąsiadka z sali miala tylko
          gruczolaka i dalsze leczenie odbyło się juz wrejonie poprostu miala to
          szczęście.
          Ale nie o tym ch ciałam pisać tylko o tym że tam są wysokjej klasy specjaliści
          od guzow .Polecam .Życze Ci zdrówka mariola
          • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 19:12
            Dziekuje bardzo mariolkax,

moj guz jest pecherzykowy, czyli wielka niewiadoma sad
            Najchetniej bym o nim zapomniala po prostu, a ciagle o nim mysle.
            O Gliwicach juz slysze drugi raz, wiec chyba sie zdecyduje.

B,

• aaaga79 Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 21:13
            przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalam
            W zabrzu operują metodą małoinwazyjna, blizna ma kilka cm prawie nie widoczna,
            Trzeba długo czekać na wizyte przed operavja ale przyjmuje cie najlepszy prof.
            ludzie przyjeżdzają tam prawie z zalej POlski prof.dr hab. n.med.Józef Dzielicki
            musisz miec skierowanie od swojego endokrynologa
          • aaaga79 Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 21:20
            mam tylko nr.tel. do odzialu ale oni powinni Cie pokierowaac dalej 032 27147 18
            email chirdzza@infomed.slam.katowice.pl
            jest tez strona www.slam.katowice.pl/~chirdzza
            jeszcze postaram sie poszukac tej karteczki z tel.bezpostednio do rejestracji
            jak znajde to napisze
            wiem ze kazda z nas bedzie chwalic co innego na mnie klinika w Zabrzu zrobila
            ogromne wrażenie i prof. a musze przyznac ze czesto jezdze po szpitalach ze
            swoim synem to wiem jacy sa lekarze i warunki
            • mariolkax Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 21:42
              Ja również mialam 1 operacje mało inwazyjną metodą ,a bliana byla wrecz
              kosmetyczna.Lecz później wszystko wzięło w łeb.Już nie zależalo mi na ładnym
              wyglądzie.Oj było ciezko.
            • mariolkax Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 21:45
              A co do warunków to w gliwicach też zrobiły na mnie wrażenie.A uwiez też
              jerzdże po szpitalach.Obecnie mam skierowanie na hematologie do Katowic na
              powstańców i tez niewiem co tam zastane.I gdyby było to możliwe to nie
              szukałabym nigdzie tylko odrazu pojechała do gliwic.Pozdrawiam mariola
              • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 23:03
                Mariola,

A moze zapytaj na forum czy ktos zna hematologie w Katowicach na Powstańców?
                Pewnie kazda najmniejsza wskazowka nawet moze byc cenna i uspokajajaca dla
                Ciebie?\

B,
              • hashi-tess Re: OPERACJA-GDZIE? 08.02.06, 10:31
                mariolkax napisała:

> A co do warunków to w gliwicach też zrobiły na mnie wrażenie.A uwiez też
                > jerzdże po szpitalach.Obecnie mam skierowanie na hematologie do Katowic na
                > powstańców

www.wielkastopa.prv.pl/
            • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 07.02.06, 23:00
              Dziekuje Aga, wszystkie dane sa na stronie, jest nawet zdjecie profesora,
              wyglada bardzo sympatycznie.
              Zapytam swoja endokrynolozke co sadzi o wyslaniu mnie poza Warszawe,
              dotychczas mowila o szpitalu w Warszawie na Szaserów, ale zadna z was o nim
              jeszcze nie wspominala, wiec wole jechac tam gdzie juz na pewno ktos byl i jest
              zadowolony.
              Na prawde bardzo dziekuje za wszystkie opinie! JESTESCIE WSPANIAŁE!

Pozdrawiam,
              Basia
              • midarek_gazeta Re: OPERACJA-GDZIE? 11.02.06, 23:11
                Jestem 9 dni "po". Poddalem sie operacji w szpitalu, gdzie na sali chorych
                odpadala farba ze scian, na korytarzu byla wspolna lazienka dla pacjentow z
                calego Oddzialu, na parapecie lezaly koce a i tak nikt nie chcial lezec pod
                oknem, z ktorego wialo. Nie kroil mnie zaden profesor, po prostu "dr.n.med."...

Tak wyglada (jeszcze) II Klinika Chirurgii na Szaserow. Za kilka tygodni
                skonczy im sie remont i wroca do swojego oddzialu. Na razie siedza "goscinnie"
                w jakims zapomnianym skrzydle szpitala i wyglada to jak powyzej.

A moje wrazenia? Na sali pooperacyjnej siedzi z chorymi CALY CZAS 1 lub 2
                pielegniarki i widzą każdy grymas na twojej twarzy. Co ważne- reaguje na każdy
                grymas. I to bez dodatkowej motywacji ze strony rodziny pacjenta.
                Jeszcze nie mam pelnego obrazu jak bedzie wygladala moja blizna, ale obecnie
                jest to kilkucentymetrowa kreska, zszyta tak, jakby ktos ją skleiŁ a nie zszyl.
                Operowal mnie nie profesor, bo nawet sie o tym nie myslalem, ale po prostu
                chirurg. Do tego nie potrzeba przeedukowanych teoretyków. Do tego potrzeba
                zlotej reki rzemieslnika. A taka mozna znalezc wlasnie na II chirurgii na
                Szaserow. POLECAM. Z calego serca.

A na stole, zdążylem jeszcze posmiac sie z anestozjologiem smile

pozdrawiam i zycze trafnych wyborow.
                • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 12.02.06, 15:15
                  Midarku,
                  Zgadzam sie z Toba, mnie właśnie potrzebny dobry rzemieślnik
                  i o takiego rozpytuje smile. Dziekuje bardzo za opinie o Szaserow
                  Co było powodem Twojej operacji?

Pozdrawiam,\B.
                  • midarek_gazeta Re: OPERACJA-GDZIE? 12.02.06, 22:02
                    powód prozaiczny: wole guzowate.
                    Tak szczegolowo: lewy plat z guzem wielkosci 42x37x47 mm, lekki ucisk tchawicy,
                    nadczynnosc. Na stole okazalo sie, ze jest jeszcze cos wiecej. Ale od przybytku
                    glowa nie boli smile

pozdrawiam
                    • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 12.02.06, 23:48
                      wiec mój prawie tak samo prozaiczny smile
                      A czy pamietasz moze nazwisko Twojego rzemiślnika?
                      (na maila jezeli nie chcesz podawac na forum, dzieki)

pozdrawiam
                      • midarek_gazeta Re: OPERACJA-GDZIE? 13.02.06, 08:15
                        > (na maila jezeli nie chcesz podawac na forum, dzieki)

poszlo
                        • dorjot do midarek 14.02.06, 16:31
                          A do jakiego lekarza chodziłeś wcześniej i kto cię skierował na operację.
                          Prywatnie czy na "fundusz". Ja mam podobne problemy wole guzowate w lewym
                          płacie tarczycy. A teraz dodatkowo odczuwal gule w gardle i nie wiem czy to guz
                          uciska, czy to "nerwy", czy może po leku "Eltroxin" ktory biore od trzech
                          tygodni (lekarz zalecil).
                          Jak było u ciebie, miałes jakies dolegliwości w związku z guzem.

Dorota
                          • midarek_gazeta Re: do midarek 15.02.06, 01:13
                            1. Moj endo to prof. Siekierzynski. Tez ze Szpitala na Szeserow. On skierowal
                            mnie na operacje
                            2. W 100% NFZ. Zarowno badania w klinice endokrynologii jak i operacja
                            3. Co do tego ucsku, to powiem Ci, ze tez dopiero po diagnozie zaczalem
                            odczuwac "gule w gradle". Wczesniej bylem "zdrow jak ryba" smile)
                            4. Dolegliwosci wiekszych nie mialem. Po prostu lekarz stwierdzil, ze skoro
                            ubiegam sie o 3-letni wyjazd za granice, to nie mozemy czekac z tym guzem.
                            Nalezalo to, wedlug niego, usunac juz teraz a nie wchodzic w ryzykowne sytuacje
                            w ciagu najblizszych 3 lat. Ot, co...

pozdrawiam
                          • sateen Re: do Doroty 15.02.06, 11:12
                            Dorota,

Ja identycznie jak Darek zaczelam czuc ucisk w gardle dopiero po diagnozie,
                            jak przeczytałam,że moga przy powiekszonej tarczycy boleć uszy, zaczęły mnie
                            boleć uszy, itd.., smile)

B.
                            • midarek_gazeta Re: do Doroty 15.02.06, 12:28
                              >czuc ucisk w gardle dopiero po diagnozie

a zwlaszcza po wizycie u laryngologa i zdjeciu RTG, pokazujacym wykrzywiona
                              tchawice smile)
                              • sateen Re: do Doroty 15.02.06, 21:42
                                a zwlaszcza po wizycie u laryngologa i zdjeciu RTG, pokazujacym wykrzywiona
                                > tchawice smile)

... nie wspominając juz o krzywej przegrodzie nosowej smile
                                odchylenie o cale 0,01 mm smile
                        • sateen Re: OPERACJA-GDZIE? 15.02.06, 11:08
                          dzieki, juz sprawdzam.
                          • dorjot Re: OPERACJA-GDZIE? 15.02.06, 17:30
                            Dzieki za informację. Trochę się uspokoiłam.
                            Pozdrawiam
                            Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka