Dodaj do ulubionych

wyniki anty TPO; TG

15.02.06, 18:59
Takie mam wyniki, co to oznacza???

p/c przeciw peroksydazie tarczycowej- 3,7 IU/ml/norma do 12
p/c anty-tyreoglobulinowe - 32,50 IU/ml /norma do 34
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: wyniki anty TPO; TG 15.02.06, 19:48
      Dla pełnego obrazu musisz zrobić TSH,ft 4 i ft 3[wolne hormony tarczycy]oraz
      jej usg wtedy być może coś wyjdzie albo i nie ,masz blisko granicy normy 2
      przeciwciałao i trzeba to kontrolowac raz na jakiś czas czy się nie podnosi i
      ogólne badania porobić ,mocz,morfologia i żelazo.
      • gonia1974 Re: wyniki anty TPO; TG 15.02.06, 20:07
        tsh-3,57
        ft3-2,33
        ft4-0,99
        cholesterol-233
        żelazo= 135,7 / norma 29-145/
        glukoza- 67 / norma 70-110/
        wapń, magnez - dolna granica normy
        prolaktyna- 5,64 / norma 1,39-24,20/
        • katerina24 Re: wyniki anty TPO; TG 15.02.06, 20:30
          Masz niedoczynność powinnaś wykonać jeszcze usg tarczycy i iść najszybciej do
          endo generalnie normy dla TSh sa zawyżone i tak naprawdę ok jest jak jest ona
          do 3 z tymze najlepiej dla młodych kobiet[wiek rozrodczy etc]jak oscyluje w
          normach 1-1,5,prolaktynę warto spr z obiążeniem[taka jest rzeczywiści
          właściwa] ,problemy z gospodarka wapniowo-magnezowa mogą być wynikeim złej
          pracy tarczycy,warto zażywać jakiś preparat mag wap.np Dolomit Magnefar z
          dodatkiem wit b.Udać się do db endo ponieważ problem zamiast być niwelowany
          może zacząć wzrastać.pozdrawiam
          Przeciwciałą warto powtórzyć za 5-6miesięcy.Cholesterol masz troszkę wysoki co
          może być skutkiem niedoczynności lub "taka Twoja"uroda więcej
          grapefruitów,witaminy F[olej z lnu,konopii,winogron,herbatka pu erh lub
          preparaty ziołowe Cynacholin i solaren[poczytaj o nich na stronie Hashimoto
          [możesz cierpieć na autoimmunologiczne zapalenie prowadzące do niedoczynności]
          Warto dla jasności zrobić usg tarczycy i monitorowac sprawę a teraz wybrać się
          do endo ,stopniowo sytuacha będzie sie poprawiała bądź db myśli ,pozdrawiam
          Kasia
          • katerina24 Re: wyniki anty TPO; TG 15.02.06, 20:32
            katerina24 napisała:

> miało być
            > pracy tarczycy,warto zażywać jakiś preparat mag wap.np Dolomit LUB Magnefar
            z
            > dodatkiem wit b.
            >
            • katerina24 Re: wyniki anty TPO; TG 15.02.06, 20:39
              Zastanów się tez czy w rodzinie były przypadki chorób autoimmunologicznych
              [rzs ,bielactwo,nadczynność tarczycyG-B ,niedoczynność-Hashimoto],poproś Mame o
              przebadanie a także jeśli masz dzieci[zwł.córki je też przebadaj],listę db endo
              znjadziesz na forum Hashimoto,grunt to wyregulowac pracę narządu,zaczyna sie od
              małych dawek hotmonu zapisanego przez endo a potem dochodzi sie do dawki
              docelowej przez 1-2 tydz. żeby nie było za dużego szoku dla org
              • gonia1974 Re: wyniki anty TPO; TG 16.02.06, 10:42
                Katerina,
                dziękuję za wszystkie podpowiedzi,
                ale ja juz od ośmiu lat przyjmuję eltroxin,
                moje Tsh ostatnio wzrosło z 1,57 do 3,57,
                stąd moje dodatkowe badania na przeciwciała, których wcześniej wogóle nie
                robiłam i teraz nie wiem, czy w mojej obecnej sytuacji (jestem po stymulacji do
                IVF i czeka mnie odroczony transfer) może mieć to wpływ na zagnieżdżenie i
                prawidłowy rozwój ciąży).
                Poza tym mam cienkie endometrium i mimo przyjmowanych estrogenów nie chce
                rosnąć, szukam również tego przyczyny;
                Zakupię na pewno Magnefar z wit b bo niepokoi mnie takie niskie ich wyniki,
                żelazo z kolei mam 135 a norma jest do 145 więc jest ok, a zawsze miałam
                poniżej normy;
                poza tym nie wiem czy ta glukoza poniżej normy też ma o czyms świadczyć...
                z drugiej strony po takiej rewolucji i końskich dawkach hormonów jakie ostatnio
                przyjmowałam plus takie leki jak encorton, metformax też maja na to zapewne
                wpływ.
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka