Dodaj do ulubionych

Operacja-gdzie?

09.05.06, 15:41
Myślę, że sa osoby które czeka operacja i stoją tak jak ja przed podjęciem
decyzji gdzie?. Chodzę do dwóch endo prywatnie i państwowo i każdy z nich ma
odmienne zdanie co do szpitala w którym najlepiej zrobić operację.
Mam prośbę do osób które przechodziały operację tarczycy o wpisanie w jakim
szpitalu miały operacje? Szczególnie interesuje mnie Warszawa.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję.
Obserwuj wątek
    • asiunia_g83 Re: Operacja-gdzie? 09.05.06, 16:49
      Pierwszą operację miałam w Centrum Onkologii 20 marca (dr Gałczyński) a drugą
      jutro w Centrum Medycznym Damiana (dr Stachlewska.
      • asiunia_g83 Jestem już po drugiej operacji 12.05.06, 10:46
        2 dni temu tj w środę miałam reoperację w Centrum Medycznym Damiana. Bardzo
        polecam ten szpital, opieka suuuuper i warunki też. Tylko niestety cena dość
        wysoka.

Operację przeszłam dość dobrze ale gorzej było po. Po narkozie czułam się
        fatalnie - kręciło mi się w głowie i miałam mdłości. Było tak przez 2 dni -
        dziś jest już dobrze. Pewnie tak źle zniosłam tą narkozę niecale 2 miesiące
        temu miałam pierwszą operację i narkozę. A więc 2 narzy w ciągu 2 miesięcy to
        jest chyba troszę dużo.

Cieszę się, że jestem już po tym wszystkim. Zwolnienie dostałam do 9 czerwca a
        więc na 31 dni, pani dr chciała dać więcej :
        • siliana1 Re: Jestem już po drugiej operacji 03.06.06, 12:37
          asiunia, a ile zaplacilas za operacje?
          • asiunia_g83 Re: Jestem już po drugiej operacji 03.06.06, 13:04
            Za operację i pobyt w szpitalu (jedna doba) zapłaciłam 4630 zł.
            Operacja - 4100 zł,
            Badanie histopatologiczne - 180 zł,
            Oddział szpitalny, pobyt w pokoju 2-osobowym/doba 350 zł.

Żadnych dodatkowych kosztów nie było tj. żadnych badań nie musiałam robić,
            ponieważ pierwszą operacje miałam półtora miesiąca wcześniej.
    • seni04 Re: Operacja-gdzie? 10.05.06, 08:07
      Witam
      Ja miałam operacje w wieku 15 lat,i mam juz to dawno za sobą bo właśnie mija 5
      lat od operacji.Tam gdzie ja chodze teraz na kontrole do lekarza ludzie z tego
      co słyszałam przyjeżdzają z całej Polski.Bo podobno jest ona najlepsza.To jest
      w Bytomiu woj.Śląskie,ale niewiem ja już rozmawiałam z paniami na ten temat i
      faktycznie w szpitalu były panie które nawet do domu miały 200 km.Niewiem czy
      mam Ci polecić czy nie,bo to naprawde zależy w dużej mierze od lekarza jak Ci
      to zrobi.Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowiasmile
    • bc185 Re: Operacja-gdzie? 10.05.06, 13:36
      ja miałam operacje dokładnie rok temu 10 maja 2005r w Warszawie na Szaserów -
      oddział I Kliniki Chirurgii Onkologicznej dr Łapiński operował mnie. Leżałam 4
      dni. Po operacji lekarz nawet się mną interesował przychodził na sale
      pooperacyjna pytał jak się czuje i sprawdzał czy mogę mówić.Miałam szef klejony
      nie szyty. Ogólnie może być. Po pierwszej dobie od operacji przewozą na sale
      ogólną. Pielęgniarki dwa razy dziennie opukują plecy, żeby odksztuszać flegme .
      Dostaje się też syrop na odksztuszanie. Można poprosić o zastrzyk na mdłości.
      Przed operacją dowiedziałam się, żeby nic nie pić po wybudzeniu sę na sali
      pooperacyjnej, bo się straszanie wymiotuje (stoi woda do picia)sama się
      przekonałam, że to była racja ,nic nie piłam i nie wymiotowałam, kobiet, które
      dopadły wodę a chce się pić to nieźle wymiotowały.Życzę zdrowia. Beata
      • wdzydzek Re: Operacja-gdzie? 10.05.06, 23:01
        Mnie operował ten sam doktor i niestety mam niesprawną strunę głosową. I nie
        powiem, żeby zbytnio się mną po operacji zajmował. Na koniec, na moje pytanie,
        kiedy zacznę lepiej mówić, stwierdził, że trzeba czekać, bo to skutek intubacji.
        Na szczęście coś mnie podkusiło i poszłam do foniatry - a ten orzekł, że im
        szybciej zaczyna się ćwiczyć głos, tym większe szanse na dobre rezultaty.
        Niestety moja struna nie ruszyła. Ale faktem jest, że dr Łapiński uznawany jest
        na tym oddziale za gwiazdę.
    • szep Re: Operacja-gdzie? 10.05.06, 16:51
      Sluchaj ja naprawde jestem skromna urzedniczka a nie ma worka pieniędzy a
      zrobilam jednak operacje u Damiana na Walbrzyskiej. Nie chce nikogo wkurzac bo
      zdaje sobie sprawe w jakim kraju zyjemy jednak zmusily mnie do tego
      okolicznosci. Miesiac wczesniej maz pochowal matke na raka byl prawie na
      granicy zawalu a zaraz dowiedzial sie odemnie ze teraz ja z kolei mam raka.
      Czekalismy miesiac w kolejce grzecznie w CO ale jak uslyszelismy ze jeszcze sie
      miesiac przedluzy to trudno pozyczylam troche, poswiecilam oszczednosci.
      Niestety koszt az 5 tys. Jezeli to nie rak to nmozesz poczekac 3 mies. w
      Centrum MOIM SKROMNYM ZDANIEM DR STACHLEWSKA JEST REWELACYJNA jezeli chodzi o
      fachowosc i kulture osobista. U Damiana bylo super, wszyscy mili , fachoi,
      super opieka, zadnych sensacji po wybudzeniu ( czym oni usypiaja??) chociaz
      glupio mi bylo ze inni lezą na korytarzach w szpitalach bo nie stac ich na
      takie warunki. Polecam wylacznie Centrum Onkologii 9 pietro i Damiana!!
    • marglcia Re: Operacja-gdzie? 10.05.06, 21:18
      Witam wink Ja miałam operację wycięcia lewego płata tarczycy wraz z cieśnią 2 miesiące temu w Bielku-Białej (na szczęście struma
      nodosa)... Byłam 5 dni (wiem że mozna wcześniej wyjść, ale należy obserwować wapń i fosfor po zabiegu a tam nikomu nie zalezy na
      tym żeby kogoś wypisać jak najszybciej i zwolnic łóżko)... WSPANIALI lekarze i świetna opieka ... moge tylko POLECAĆ ... Termin
      sama sobie wybrałam i nie musiałam czekać... Pozdrawiam wink
    • annie7 Re: Operacja-gdzie? 24.05.06, 13:35
      Marglcia,a gzie dokladnie w Bielsku_Bialej?Czy w klinice Eskulap?Jesli tak to
      czy moglabys napisac cos wiecej?
      Ja jestem umowiona na 30 maja na wizyte u chirurga-onkologa w tej wlasnie
      klinice,mam tarczyce do wyciecia niestety.
      • marglcia Re: Operacja-gdzie? 24.05.06, 21:10
        Byłam operowana w Beskidzkim Centrum Onkologii im. Jana Pawła II ul. Wyzwolenia 18, tel. (33)816-40-61... Jestem bardzo zadowolona (o ile można byc zadowolonym z pobytu w szpitalu wink) ... i od każdego kto tam był słyszałam tylko bardzo dobre opinie... Pozdrawiam i jeżeli masz jakieś pytania to prosze pisz wink
    • subotka Nie u Damiana!!! 27.05.06, 08:23
      moja mama też miała propozycję przeprowadzenia operacji w centrumm Damiana i
      jednocześnie dostała skierowanie do Szpitala Onkologicznego na Roentgena.
      Zastanawiała sie czy wybrać państową drogę leczenia czy zapłacić grube
      pieniądze i leczyć się prywatnie u prof Stachlewskiej - podobno najlepszy
      specjalista ds. tarczycy.
      wybrała jednak panstowy szpital- jest już po operacji, którą przeprowadził nie
      kto inny jak prof. Stachlewska smile, bardzo miła obsługa- świetne pielęgniarki i
      Pani dr też sympatyczna- mimo że nie dostała kasy za operację
      uważam że nie po to płacimy takie sładki zdrowotne żeby później płacić za
      prywatną klinikę
      • do71 do subotka 27.05.06, 18:39
        A kto kierował twoją mamę do Szpitala Onkologicznego. Jaki lekarz? Czy dlugo czekała na operacje?
        • subotka re: do71 28.05.06, 22:18
          mama dostała skierowanie do Centrum Onkologii od lekarza z przychodni który
          robił jej usg i biobsje - a że to nie było w Warszawie to raczej nie miało
          znaczenia. Czekała na operacje ok 3-4 tygodni.
      • asiunia_g83 Re: Nie u Damiana!!! 27.05.06, 19:03
        Ja również mam dobre wrażenia co do Centrum Onkologii tylko jest tam jeden
        problem gdyż prawie do końca (do momentu aż zadzwonią) nie ma gwarancji, który
        z lekarzy będzie operował. Również bardzo chciałam żeby operowała mnie dr
        Stachlewska ale się nie udało. Operował mnie inny lekarz i niestety uszkodził
        mi strunę. Gdy się dowiedziałam, że muszę być operowana drugi raz miałam
        wątpliwości czy czekać na operację w Centrum Onkologii i mieć 33% szans, że dr
        Stachlewska będzie mnie operować czy też mieć 100% pewności i zdecydować się na
        Centrum Medyczne Damiana. Zdecydowałam się na to drugie. Nie musiałam
        przynajmniej czekać prawie 2 miesięcy na operacje, mam już to za sobą a jak bym
        sie nie zdecydowała to jeszcze żyłabym w nerwach. Tak więc ja polecam i Centrum
        Onkologii i Centrum Medyczne Damiana i nie żałuję, że wydałam dużo pieniędzy bo
        zdrowie jest w takim przypadku najważniejsze.

> Pani dr też sympatyczna- mimo że nie dostała kasy za operację

Jak widać nie wszyscy lekarze są tylko mili za pieniądze a ta pani dr jest
        poprostu rewelacyjna.

Pozdrawiam
        • do71 Re: Nie u Damiana!!! 02.06.06, 20:43
        • anulaula Re: Nie u Damiana!!! 06.06.06, 17:41
          Mi w Centrum Onkologii powiedzieli, że przy "dobrej" biopsji się nie
          kwalifikuję do nich. Czy może jednak można sobie ten szpital wybrać? Jakie
          macie doświadczenie? Może na skierowaniu do szpitala musi być jego nazwa i
          wtedy o nic nie pytają? (miałam bez nazwy)
          I drugie pytanie: czy to jest praktyką, że jeśli jesteś w planie operacji w
          szpitalu państwowym to nie masz wpływu na to kto cię będzie operował? rozumiem,
          że chodzą wypadki po chirurgach ale jeśli się z jakimś umówię to on mnie będzie
          operował czy też niekoniecznie? oświećcie mnie jak to jest, proszę.
          pozdrawiam
          anula
          • do71 Re: Nie u Damiana!!! 06.06.06, 20:17
            Moja endo podala mi namiary do dwóch chirurgów jej zdaniem godnych polecenia,
            sugerowała abym się zapisała do nich na wizytę prywatnie i omówiła z nimi
            sprawe operacji a potem wybrała ten szpital w którym pracują aby konkretny
            chirurg wykonywał operację. Do jednego znich wybieram sie w czerwcu.
    • marc-jana Re: Operacja-gdzie? 13.07.16, 07:15
      W Warszawie szpital na Banacha, Instytut Hematologii - krótkie terminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka