iza23w 20.12.06, 14:23 Szukam osób, u których po terapii jodem radjoaktywnym wzrósł poziom TYREOGLOBULINY. Będę wdzięczna za każdą wiadomość Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariball Re: MARKERY NOWOTWOROWE 20.12.06, 14:37 Też jestem po terapii izotopowej /dawka 100 mCi/, wyczytałamm że po jodzie wzrasta poziom tyreoglobukiny i nie ma się czym przejmować. Jak Cię to niepokoi dopytaj lekarza.Życzę spokojnych Świąt. Odpowiedz Link
iza23w Re: MARKERY NOWOTWOROWE 20.12.06, 14:55 Dziękuję za informację. Niepokoję się ponieważ, moja tyreoglobulina wzrosła 8 miesięcy po terapii jodem , a nie bezpośrednio po niej. Scyntygrafia natomiast nieczego nie wykazuje! Nie bardzo wiem , co mam w tej sytuacji robić!? Odpowiedz Link
mariball Re: MARKERY NOWOTWOROWE 20.12.06, 22:28 Po leczeniu operacyjnym i jodowaniu może wystąpić bezobjawowa hipertyreoglobulinemia,oby tak było w Twoim przypadku /niezależnie od czasu/. Wysoki wynik może oznaczać wznowę choroby i pewnie tego się boisz,ale wtedy musi to potwierdzić USG i scyntygrafia. Odpowiedz Link
iza23w Re: MARKERY NOWOTWOROWE 21.12.06, 21:12 Scyntygrafi i USG niczego nie wykryły!!! A mimo to tg jest wysoie. Słyszałeś może o badaniu PET? Miałam je robione i też nic nie wykazało. Już sama nie wiem , co mam o tym wszystkim myśleć Odpowiedz Link
mariball Re: MARKERY NOWOTWOROWE 06.01.07, 19:48 Myśl pozytywnie, pewnie to są skutki uboczne jodowania, o których niewiele wiemy. Życzę dużo zdrowia, pomyślności i oby choroba nigdy nie wróciła. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: MARKERY NOWOTWOROWE 09.01.07, 14:26 Badanie PET wykrywa najdrobniejsze, najmniejsze komórki rakowe. Jeśli to badanie nic nie wykazało, to ja bym była nastawiona optymistycznie. Dodam tylko, a Ty napewno wiesz o tym, że rak tarczycy jest bardzo łatwy do wyleczenia i ma b. niski % przerzytów. Nie zamartwiaj się. Myślenie pozytywne to 50% sukcesu. Pzdr Tess Odpowiedz Link