lojek_r 27.08.07, 09:31 Witam serdecznie, odebralam właśnie wyniki badań hormonów tarczycy i bardzo proszę o interpretacje TSH 0,08 ( norma 0,2-4,1) FT3 2,3 ( 2,00-4,25) FT4 11,1 ( 7-18) Czy to niedoczynność? Aha Jestem w ciąży Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lojek_r Re: Proszę o interpretacje 28.08.07, 08:52 Prosze o pomoc, bo wizyte mam dopiero za 3 tygodnie, a ta niepewność jest straszna Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Proszę o interpretacje 28.08.07, 16:22 Poziomy hormonów masz na dolnej granicy normy. Sądzę, że dobry lekarz powinien dołożyć Ci syntetycznego hormonu. 3 tygodnie to trochę długo. Chyba powinnaś wcześniej zastukać do gabinetu lekarskiego. Przyjmujesz jakiś euthyrox lub inny hormon? Odpowiedz Link
lojek_r Re: Proszę o interpretacje 28.08.07, 16:31 dzieki za odpowiedź, już myślalam że nikt nie odpowie Na razie nie przyjmuję żadnych hormonów. Badania zrobilam profilaktycznie, bo kiedyś mialam obserwowaną tarczycę - wolę i poziom hormonów, ale wtedy byla to tylko obserwacja bo nie wymagalo to leczenia. A teraz jestem w II ciązy i tak na wszelki wypadek sprawdzilam. Czy mogę przyjmować preparat wielowitaminowy z jodem??? Mam też zaplanowany we wrześniu wyjazd nad morze- czy powinnam zrezygnować? > Poziomy hormonów masz na dolnej granicy normy. czy to oznacza niedoczynność czy coś innego? Odpowiedz Link