aga0700 05.06.08, 17:01 u mnie przedewszystkim zapominanie od dłuższego czasu mam kłopoty z pamiecia, tycie , ciągły ból głowy i szyji oraz powiększone węzły chłonne czy ktoś może mi napisac czy powinnam zrobic badania na tarczyce dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.milia Re: objawy niedoczynności tarczycy 08.06.08, 23:12 Tak, zrób koniecznie!!! Chociażby na wszelki wypadek lepiej jest wziąć pod uwagę niedoczynność tarczycy. Te objawy (kłopoty z pamięcią, tycie..) moga na to wskazywać Odpowiedz Link
aga0700 Re: objawy niedoczynności tarczycy 09.06.08, 18:27 a od jakich badań mam zacząć bo niebardzo wiemn czy może powiedzieć lekarzowi że podejrzewam niedoczynnośc tarczycy i żeby skierował mnie na badania w tym kierunku Odpowiedz Link
karin731 Re: objawy niedoczynności tarczycy 10.06.08, 15:46 Ja też miałam powiększone wezły chłonne szyi i wyszły guzki na tarczycy na usg. Najlepiej poproś lekarza o badania TSH i T4 albo zrób sobie te badania sama a lekarz da ci skierowanie do endokrynologa jak będzie coś nie tak. Odpowiedz Link
e.milia Re: objawy niedoczynności tarczycy 11.06.08, 09:43 Robi się badania TSH i ft3 oraz ft4. To podstawa Poza tym, jak coś w powyższych wynikach wyjdzie nie tak, wskazane jest jeszcze aTPO i aTG. Odpowiedz Link