Dodaj do ulubionych

Dobry endo Śląsk pomocy

05.09.12, 11:09
Chyba jestem jednak zle leczona. Cholesterol mam już 300, a internista i moja endo uważa że wszystko ok, że to nie jest niedoczynność, bada jedynie Ft4 i TSH.
Chciałabym być dobrze leczona.
Przeszukałam posty i nie znalazłam nikogo kto patrzy na wszystkie hormony i słucha pacjenta.
Jeżeli ktoś zna kogoś takiego to proszę o pomoc i namiary.Będę wdzięczna.
Karina
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Dobry endo Śląsk pomocy 06.09.12, 09:36
      Przykro mi, ale najpierw musisz sama nauczyć się swojej przypadłości, być może nawet niejednej. Nie ma takiego lekarza na świecie, który siedziałby w twojej skórze i wiedział dokładnie jak się czujesz.

Inaczej mówiąc bardzo bym chciała zdać się w 100% na jednego lekarza w prowadzeniu terapii, ale jeszcze takiego nie znalazłam, chociaż szukam zawzięcie.

Sugestia:
      - podaj nam wyniki badań tarczycowych (tsh, fT4 i fT3 z datami, normami) plus opis usg (albo link do poprzedniego wątku, jesli go masz)
      - weź od endo zaświadczenie dla internisty o chorobie przewlekłej, żebyś miała w karcie wpisaną diagnozę (masz diagnozę? wiesz co ci jest?)
      - znajdź nowego internistę (lekarza pierwszego kontaktu), który ma świeżą wiedzę na temat chorób tarczycy, albo jest otwarty na nowe doniesienia ze świata medycyny i dawaj mu wyszukane materiały do czytania
      - podaj nam więcej szczegółów, wiek, waga, dieta, tryb życia itd, bo wysoki cholesterol zależy nie tylko od niedoczynności tarczycy i zbija się go na różne sposoby (nie tylko lekami)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka