29.11.04, 17:54
Obserwuj wątek
    • julkakra Re: Witam! 29.11.04, 21:29
      Cieszę się ogromnie, ze mój wpis będzie historyczny, bo pierwszy. Mam
      nadzieję,że to forum będzie miejscem, gdzie będziemy mogły wymienić się
      doswiadczeniami, radami związanymi z tą przewlekłą chorobą. Ja mam 37 lat i
      zdiagnozowano tą chorobe u mnie 6 m-cy po porodzie, czyli bedzie juz 6,5 roku.
      Podejrzewam,ze chorowałam już w ciązy bo miałam duże trudności w jej
      utrzymaniu. Ale udało się. Teraz jest raz lepiej raz gorzej...Chciałabym, aby
      nie było gorzej. Pracuję, wychowuję dzieci, więc jakoś funkcjonuję, jakoś da
      się zyć z tą chorobą- to pocieszenia dla tych, którzy właśnie się dowiedzieli i
      przeraża ich ta diagnoza. mnie tez bardzo załamała, zwłaszcza, ze w tym samym
      czasie okazało się, że mam dużego guza na tarczycy - moja myśl była jedna-rak.
      Na szczęście okazało się, że nowotwory występują w tarczycy stosunkowo rzadko.
      Teraz zbieram wyniki, bo miałam być w kwietniu (!) u mojej wspaniałej pani
      doktor, mam nadzieję, że nie będą bardzo złe, choć czuję się ostatnio nie
      najlepiej...Rozpisałam się, trochę, może za dużo.Wybaczcie. Ktoś na forum
      zdrowie pisał o bólach głowy przy eltroxinie, ja ma potworne bóle głowy, więc
      palnuje zmienić eltroxin na coś innego. Pisał tez ktoś, że warto zazywać
      preparat cynkowo selenowy, ale dokładnie co? Byłam w aptece i poradzono mi
      rutinocsorbin plus, dobry? Dzięki za forum, dzięki za to, że nie jestem sama z
      tą chorobą...
      Kasia
      • tess-hashi Re: Witam! 29.11.04, 21:46
        kasiu!
        a czemu ma służyć zażywanie rutinoscorbinu plus przy hashimoto?
        • julkakra Re: Witam! 29.11.04, 22:50
          W aptece poprosiłam o preparat z cynkiem i selenem, jeden kosztował ponad 30 zł
          za 30 tab, a w rutinoscorbinie cynku i selentu tyle samo, też 30 tab a kosztuje
          5.5 zł. czytałam na forum w watku o Hashimoto, ze cynk i selen pomagają,
          wzmacniają. Oprócz tego kupiłam też Lecithine 1200, na pamięć, bo strasznie mi
          szwankuje....
          Większość z nas zażywa hormony, a czym jeszcze się wspomagacie?
          • tess-hashi Re: Witam! 30.11.04, 09:03
            selen i cynk zalecił mi immunolog. byłam ciekawa skąd u ciebie ten
            rutinonoscorbin.
            muszę jeszcze poszperać w necie ne ten temat. wiem, że selen i cynk muszą być
            razem, aby organizm wchłaniał selen, który spowalnia starzenie komórek.

ja osobiście w tej chwili łykam jedynie biosteron.
            zauważyłąm reakcję na swój organizm niemalże natychmiastowo. lepiej śpię, mam
            lepszą pamięć, mniejsze doły psychiczne, pomaga mi również /chyba - nie mogę
            tego uchwycić/ przy łuszczycy.wydaje mi się, że objawy jakby były mniejsze.
            zażywam też oeparol /olej z wiesiołka/, ale to właśnie na łuszczycę. dobrze
            chociaż, że wykwity mam tylko na dłoniach.

te wszystkie towarzyszące choroby przy hashimoto, to jest okropność. sama
            tarczyca chyba nie jest taka zła /łykniesz eutyrox i z głowy/.
      • to-ja-007 Re 04.12.04, 18:19
        Tez czytalam ze pryz bolach glowy warto zmienic eltroxin na cos innego.
        Ja biore euthyrox. Boli glowy nie mam ale mam kolatania serca.
        • tess-hashi Re: Re 05.12.04, 01:08
          to-ja-007 napisała:
          > Ja biore euthyrox. Boli glowy nie mam ale mam kolatania serca.

ja mam to samo, i myślę, czy to nie jest spowodowane za dużą dawką?
    • maggie_ też witam 03.12.04, 21:52
      zdiagnozowano mnie w lutym tego roku. Jestem przypadkiem podklinicznym, tak
      zostałam określona, udało mi się dosyć szybko trafic na dobrą lekarkę. Po
      diagnozie przezyłam szok i przez 3 dni chyba tylko spałam. Teraz juz nauczyłam
      się z tym żyć, zaczynam dzionek od letroxu , wiem że w zimie jest "kicha",
      czekam na więcej słonka. Marzę o wakacjach nad ciepłym morzem podczas naszej
      szarówki smile
      • tess-hashi Re: też witam 05.12.04, 01:12
        maggie!
        witamy w klubie. będzie nam rażniej zmagać się z chorobą.
        pzdr
        • wallis Re: też witam 07.12.04, 19:15
          Dzieki "to ja 007" za zalozenie forum! To naprawde super. Juz pisalam o sobie
          na watku o Hashimoto pod koniec, wiec nie bede sie rozpisywac. Powiem tylko, ze
          mam 32 lata, urodzilam dziecko 1.5 roku temu mimo Hashimoto,nie biore lekarstw,
          bo mam poki co hormony w normie, ale tez mam kolatanie serca. Wiec to moze nie
          od lekarstwa tylko tak jest przy Hashimoto. W kazdym razie witajcie wszystkie!
          Bede tu zagladac codziennie.
          Pozdrawiam goraco Ania
          • tess-hashi Re: też witam 07.12.04, 19:26
            witaj Aniu w klubie.
          • maggie_ Re: też witam 07.12.04, 22:52
            jak dobrze czytac że mimo Hashimoto, masz dziecko, ja właśnie bardzo się staram
            o nie...
            maggie
            • wallis Re: też witam 07.12.04, 23:29
              Moge Wam zdradzic "przepis" na dziecko przy Hashimoto-pzepraszam za tak
              prozaiczne okreslenie, ale tak bylo. Dlugo nie moglam zajsc w ciaze, chyba ze 3
              lata. Az wreszcie trafilam dzieki mojej mamie na Oberon. Pewnie niektore z Was
              slyszaly o tym urzadzeniu do diagnozowania chorob przy pomocy komputera. Bralam
              preparaty Vision- na bazie wyciagow roslinnych i pilam Tran. Przez 5 miesiecy.
              I zaszlam w ciaze nie mowiac o tym,ze lepiej zaczelam wygladac, przytylam etc.
              Jeszcze wtedy nie wiedzialam, ze mam H. Takich mamy lekarzy. Nie chce bron Boze
              reklamowac tych preparatow, ale swiecie wierze w ich skutecznosc i w tran! Mi
              to pomoglo. Teraz zamierzam sie postarac o drugiego dzidziusia.
              Dziewczyny, cuda sie zdarzaja.
              Natomiast wybieram sie do immunologa i stad moja prosba, czy moglybyscie mi
              kogos polecic w Warszawie. Juz pare dziewczyn mi odpisalo, dzieki serdeczne,
              ale mi chodzi o immunologa a nie tyreologa. Bede wdzieczna za odpowiedz.
          • to-ja-007 Re: też witam 08.12.04, 13:54
            Witaj!
            Ja sama szukam jakiegos dobrego immunologa wiec przylaczam sie do prosby!
            pozdrawiam
            ulka
            • tess-hashi Re: też witam 08.12.04, 19:30
              a czy któraś z was jest z w-wy?
              podam na prv, gdzie ewentualnie szukać.
              • kajanna Re: też witam 01.02.05, 20:03
                Witam Was!Ciesze sie,ze znalazlam to forum.Ja choruje na te chorobe od ok.2
                lat.Choc lekarz twierdzi,ze dluzej,ale lecze sie od 2 lat.Na pewno bede tu
                zagladala.Aktualnie jestem w ciazy(26 tydz.).To juz moja 3 ciaza.
                Przeczytalam gdzies na innym forum,ze "skutkiem ubocznym"leczenia wola
                Hashimoto jest....ciaza.I usmialam sie,bo u mnie wlasnie tak bylo.Choc na
                poczatku nie bylo mi do smiechu.Teraz juz ciesze sie z tej sytuacji,ale caly
                czas mam obawy jak przejdzie cala ciaza,jak porod?
                Pozdrawiam!
    • to-ja-007 Re: Witam! 09.12.04, 09:50
      Ja czesto bywam w w-wie, wiec jesli znasz jakiegos dobrego lekarza od
      immunologii to prosze podaj mi na priva. Z gory dzieki
      pozdr.
      ulka
      • bozena18 Re: Witam! 09.12.04, 17:11
        dzien dobry
        choc nigdy nie pisalam do was to obserwuje to forum od poczatku ja rowniez
        choruje na te przypadlosc polecam w krakowie prywatna przychodnie na al.
        slowackiego-ATOPIA PRZYJMUJA TAM LEKARZE IMUNOLODZY Z SZPITALA IMUNOLOGICZNEGO
        NA SKAWINSKIEJ POLECAM
        • tess-hashi Re: Witam! 09.12.04, 18:09
          bożenko, rozumiem, że tam właśnie korzystałaś z porad immunologa. czy możesz napisać, którego, np. na prv.?
        • to-ja-007 Re: Witam! 10.12.04, 17:01
          Bozenko
          Witam Cie na forum. Dzieki za namiary na pryzchodnie. Ja mam niestety troche za
          daleko do Krakowa.
          pozdrawiam
          ulka
    • eoia Re: Witam! 15.01.05, 20:04
      witam,

ja tez jestem dziewczyną Hashimoto smile
      pozdrawiam Was serdecznie
      • zwierzchu Re: Witam! 26.02.05, 19:16
        I ja witam. Regularnie czytywalam na Zdrowiu watki o tarczycy, potem nie mialam
        czasu i dzis przypadkiem Was znalazlam smile. Moze dzieki Wam rozwijeje pare moich
        watpliwosci. Ale to pozniej. Teraz pare slow o sobie smile): 27 lat, diagnoza
        prawie 3 lata temu. To, co piszecie o Waszym samopoczuciu i innych bonusach zw.
        z Hashi troche mnie zdolowalo - poza waga, niestety przytylam, i co jakis czas
        depresyjnym samopoczuciem nie mam na razie dodatkowych dolegliwosci. Mam sie
        ich spodziewac?
        Pozdrawiam wszystkie "dziewczyny Hashimoto"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka