Dodaj do ulubionych

swieze wyniki - zerknijcie prosze :)

04.02.05, 16:26
Kochane, mam nowe wyniki (po 6 tyg Euthyroxu50)

TSH 2.2 (bylo 3.8)
FT3 4.24 (w XII nie zbadalam, a w XI 4.09), polowa normy to 3.77, a gorna granica 5.35, ?
FT4 14.88 (bylo 13.28), polowa normy to 16.47 ale gorna granica to 23.81 - wiec chyba nie
jest najlepiej

PRL 24 (bylo 21), dziwne... znow poszla w gore, castagnus ani E50 nie pomogl, hmmm...

W poniedzialek ide do endo.
Moze macie Dziewczyny jakies mysli, co do tych wynikow, bylabym wdzieczna... latwiej mi
wtedy "atakowac" lekarza smile)

Tess, mierze tempke za Twoja rada, ale cos mi sie zdaje ze moj termometr (nowka sztuka z
apteki) jest do d..., w przeciagu kilku minut mam trzy rozne temperatury i to bardzo
rozbiezne, zadne tam +/- 0.1.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • lu74 Re: swieze wyniki - zerknijcie prosze :) 04.02.05, 18:37
      No prosze jakie ladne wyniki. Malymi kroczkami ale konsekwentnie docierasz do
      endokrynologicznego idealu smile Gratuluje.

Ale Twoja prolaktyna miesci sie w normie, prawda?

Korzystajac z Twojego przykladu pozwole sobie zadac dreczace mnie ostatnio
      pytanie:
      czy jesli TSH jest ksiazkowe: 1.2, a FT4 jest w dolnej granicy normy to co
      wtedy? Czy zwieksza sie dawke leku? Ja tak mam na przyklad, lekarze machaja na
      to lapkami bo norma to norma i same wiecie, czlowiek glupieje.

Maja, zdaj relacje z wizyty u endo. - co tez nowego na Nasz temat ma do
      powiedzenia swiat nauk medycznych. Przepraszam za zgryzliwosc ale doszlam do
      wniosku, ze najwiecej o naszej chorobie to wiemy My moje Drogie, a nie Ci
      Panstwo w bialych fartuszkach. I troche mnie to wkurza bo ostatnio moja wizyta
      u gine za 100 pln polegala na posluchaniu tetna plodu i na powiedzeniu mi, ze
      mam sie zdrowo odzywiac (nic innego nie robie) i ze co prawda na razie wszystko
      jest z moja ciaza w porzadku ale powodow do radosci to jeszcze nie mam i dlugo
      miec nie bede. Jakbym sie chciala nastraszyc to moglabym za ta kase pojsc na 5
      horrorow. I nastepnym razem chyba tak zrobie.

Juz mi lepiej bo mam teraz kontrole co 4 tygodnie wiec zdarze dojsc do siebie
      miedzy jedna, a druga wizyta smile

Ciekawe czy zagladaja tu do nas jacys lekarze endokrynolodzy? Jesli tak, bardzo
      prosimy o ujawnienie sie. Obiecuje, ze nie bede sie odzywala wink ale chetnie
      poczytam.

Sciskam Was, a za TSH Mai trzymam nieustannie kciuki.
      Pa,
      Lu
    • tess-hashi Re: swieze wyniki - zerknijcie prosze :) 04.02.05, 19:08
      Maju!
      czy to mierzenie tem. rano wygląda codziennie tak samo? czy wykonujesz b.
      oszczędne ruchy i tyle samo? to ważne.
      A poza tym temp. przy wahaniach w pracy tarczycy, reaguje również i po to
      mierzy się ją. Jeśli nie wykonywałaś gwałtownych ruchów przed mierzeniem temp.
      to wskazania termometru pokazywały pracę tarczycy.
      Mnie temperatura ustabilizowała się właśnie po unormowaniu dawki euthyroxu.
      Oczywiście były dni kiedy tem. podnosiła się i wiedziałam, że mój stresik
      wpłynął na jej pracę.
      Pozdrawiam.
      • maja744 tempka :) 04.02.05, 20:18
        Z tempka to jest tak, ze staram sie nie wykonywac tych ruchow, ale mam taki nawyk ze najpierw
        siegam po tabletke i popijam woda (na lezaco, ponosze tylko glowe smile) a potem po termometr.
        Rozstrzal tempki mam od 35.1 do 36.2.
        Najczesciej jest 35.4-35.6.

Zaczelam sie wnikliwie przypatrywac tej "maszynce" do mierzenia i jak widze "made in China" to
        mam duze wtpliwosci, niby z apteki, ale...
        Znalazlam microlife'a i chyba zrobie sobie prezent smile
        www.allegro.pl/show_item.php?item=40570162
        Co do prolaktyny, to na poczatku (czyli w XI) byla na poziomie 27ng.
        A ponoc najlepiej do zachodzenia jest w granicach 10-15ng.
        Pomyslalam, ze skoro po miesiacu E25 spadla do 21, to teraz tym barziej bedzie juz na
        wlasciwym poziomie, a tu ... w druga strone...
        Ginekolog dal mi luteine, jak juz bedziemy sie starac, wiec moze nie bedzie tak zle.

Endo ostatnio mi powiedziala, ze dobrze byloby doprowadzic TSH do 1.0. Mysle, ze znow
        zwiekszy mi E i za miesiac do sprawdzenia.

Nie moge sie juz doczekac marca, wiecie dlaczego Dziewczyny....smile))))

Tess, biore biostymine. W W. nie moglam kupic bez recepty - dlaczego? przeciez to lek roslinny.
        Pije co drugi dzien, tak jak kazalas smile

Buziaki

Lu masz juz imie dla Malego???

• maja744 po wizycie u endo 08.02.05, 22:03
          Hej Dziewczyny!
          Bylam wczoraj u endokrynolog.
          Powiedziala, ze jest calkiem niezle i mam sie juz starac smile))
          Euthyrox pozostaje bez zmian, czyli nadal 50. Powiedziala, ze nie bedziemy zbijac dalej tego
          TSH.
          Za jakies 2 miesiace mam sobie zrobic badanko juz tylko TSH. A jak bede w ciazy, to szybko
          do niej z wynikami ft4, ft3 i tsh.

Powiedziala mi cos jeszcze, co mnie bardzo zainteresowalo - ze Euthyrox jest jedynym
          lekiem na swiecie, ktory potrafi zbijac p/ciala. Slyszalyscie o tym???
    • to-ja-007 Re: swieze wyniki - zerknijcie prosze :) 09.02.05, 15:47
      Wyniki masz ok. Prolaktyna troche wysoka.
      A bierzesz dalej castagnus? czy zrobilas przerwe?
      Bo czasami te leki zbijajace prolaktyne powoduja efekt "odbicia" - a wiec po
      zaprzestaniu ich brania prolaktyna skacze w gore. indifferent

Castagnus mozna brac nawet jak sie czlowiek stara o baby. Podobno za wysoka
      prolaktyna moze przeszkadzac w implantacji zarodka....

Mozesz pogadac z gin. czy nie wziac jakiegos silniejszego leku na zbicie
      prolaktyny. Troche zalezy to od Twojego gin. Moj nie wierzy w leczenie
      prolaktyny...

pozdr. ulka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka