Dodaj do ulubionych

Do Zwerzchu

27.02.05, 11:11
Witaj smile
Brałaś jod przy Hashi? Jakie były efekty? Jakieś skutki uboczne?
Jaką dawkę brałaś?
Wiem same pytania ale jestem tym bardzo zainteresowana...smileU mnie preparat
jodowy czeka na próbę. Tak się zastanawiam czy go zacząć brać.
Pozdrawiam Ada
Obserwuj wątek
    • zwierzchu Re: Do Zwerzchu 27.02.05, 20:06
      Czesc,
      bralam Jodid 100 przez pare miesiecy, ale jak juz pisalam, moja nowa endo
      kazala mi go z miejsca odstawic mowiac przy tym z dezaprobata: "Zastanawiam
      sie, co przyswiecalo Pani poprzedniej lekarce, ze dawala Pani jod...". Sama nie
      wiem, co o tym myslec, bo z jednej strony czytam, ze jod jest niewskazany przy
      Hashimoto, nalezy go unikac, itp. a z drugiej strony - dosc znana endo z
      tytulem dr n. med. kazala mi go brac...
      Szczerze powiedziawszy, zadnych zmian w samopoczuciu chyba nie dostrzeglam, ale
      tez nie jestem tak dokladna i spostrzegawcza, jak niektore dziewczyny tutaj
      (podziwiam! zwlaszcza to mierzenie temperatury codziennie rano). Nie wiem, na
      ile moje samopoczucie jest zwiazane z lekami, ktore biore, na ile z pogoda czy
      czymkolwiek innym. Z tego, co zauwazylam, to niestety troche powiekszyly mi sie
      guzki (mam dwa, z czego jeden dosc duzy) - nowa endo sugerowala, ze to moglo
      byc od jodu. TSH poczatkowo spadlo, potem systematycznie roslo powolutku, ATPO
      spadlo, ale jeszcze troche do normy brakuje, ATg juz w normie. W ogole na tle
      forumowiczek to moje wyniki sa calkiem porzadne, nigdy nie mialam np.
      dwucyfrowego TSH, ani ATPO w tysiacach (max. 250). Nowej lekarce na razie
      zaufalam, ale chodze do niej od grudnia, wiec jeszcze jestem na etapie
      testowania smile. Nie jest latwo o dobrego endo, nawet w W-wie, gdzie lekarzy
      sporo.
      Pozdrawiam
    • hashi-tess podnoszę 27.10.05, 16:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka