tess-hashi Re: Do jakiego poziomu lekarz powinien obniżyć TS 07.03.05, 13:13 Tak, aby Twoje samopoczucie było ok. Każdy osobnik ma inne stany "Swiadomości". Dlatego normy mają widełki od - do. Pzdr Tess Odpowiedz Link
maja744 Re: Do jakiego poziomu lekarz powinien obniżyć TS 07.03.05, 19:58 Moja endo mowi, ze najlepiej zeby bylo 1.0 (dobrze jesli jest w granicach 0.5-2.0). Ale tak jak mowi Tess, kazdy organizm inaczej "czuje" i reaguje, sprawdzisz sama ) Mam 30l., tsh z 5.1 zeszlo na 2.2 w 3 miesiace. Odpowiedz Link
aada1 Re: Do Maja 744 07.03.05, 20:34 Na jakiej dawce hormoniku jesteś? Bardzo ładnie zbiłaś TSH...Trzymasz się w normie. Oj chciałabym mieć takie wyniki...!! Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link
bubster Re: Do jakiego poziomu lekarz powinien obniżyć TS 30.09.05, 14:09 mi nawsze mówiono że do 1 Odpowiedz Link
pakawsm Re: Do jakiego poziomu lekarz powinien obniżyć TS 30.09.05, 15:33 A moja endo uważa ze ważniejsze jest Ft3 i Ft4 aby były w górnej granicy to jest ok i nie ma co na siłe w takiej sytuacji obniżać TSH jeśli się mieści w normie a ja się czuję oki Paula Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: Do jakiego poziomu lekarz powinien obniżyć TS 30.09.05, 18:31 Ja tam tez uwazam ze - tak jak Tess napisala - wszystko jedno jakie TSH - bylebys sie dobrze czula - nie miala ani niedoczynnosci ani nadczynnosci i zadnych zwiazanych z nimi objawow. Sa osoby ktore sie dobrze czuja z TSH ok 2 a sa takie dla ktorych tsh ok 2 to nadal niedoczynnosc (np. ja). U mnie optymalnie jak do tej pory bylo jak TSH znajdowalo sie miedzy 0.5-1. ula Odpowiedz Link