upartamama 31.01.14, 10:09 a dopiero 2 godziny nie śpi, nie je, nie pije bo zaraz wyrzyguje. Boże znowu weekend marzeń. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
upartamama Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 10:21 miało być przez "RZ" ale jestem w wielkim stresie Odpowiedz Link
mathiola Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 10:43 pewnie rota, przynajmniej u nas jak rzyganie to na pewno rota Porzyga i skończy, nie ma co się stresować Pod warunkiem, że nie mówimy o noworodku ani niemowlaku. Odpowiedz Link
mamaoskarka18 Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 11:26 Dawaj nawet na przymus dużo picia aby się nie odwodnił Odpowiedz Link
wilowka Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 11:47 Pierwsze i podstawowe pytanie: ile ma lat? Odpowiedz Link
upartamama Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 12:20 4,5. Dostała zastrzyk przeciwwymiotny. Na poczekalni popuściła w majty. Zastrzyk potrzebny żeby orsalit chociaż przyjęła i takie saszetki przeciw biegunce do picia. Narazie leży jak kłoda. Nie wymiotuje bo i nie pije. Zaraz jej podam orsalit Odpowiedz Link
wilowka Re: rzyga już 4 raz 31.01.14, 12:40 Zapytaj, czy można jej podawać słone paluszki - jak już będzie w stanie jeść. Nie jednego znajomego dorosłego pomogły na nogi postawić - kaloryczne i z solą. Nawadniać możesz podając po łyżeczce wody co 3 minuty. Trzymajcie się Odpowiedz Link
beata7305 Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 12:56 Mój sześciolatek zażywał ostatnio acidolit , właśnie po to żeby się nawodnić. Odpowiedz Link
upartamama Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 13:07 od pół godziny utrzymuje w żołądku 4 łyki orsalitu więc chyba ku lepszemu Odpowiedz Link
mathiola Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 13:33 widzisz, mówiłam że porzyga i przestanie. Jak na forum rota, to ja już się przygotowuję, bo to jakoś zawsze przełazi do nas, nie wiem, po kablach czy jak..... Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 13:25 Łączę się w bólu. u nas wczoraj młoda od 8 wieczór do 2 w nocy puściła 6 pawi. Każda próba napojenia kończyła się haftem. Dzisiaj już lepiej, zjadła sucharki, napiła się i na razie trzyma w żołądku. Za to mnie zaczyna coś jeździć po jelitach Odpowiedz Link
annabetka Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 13:48 Weźcie nie straszcie,noo! Taki mróz ,podobno miało wymrozić wszystkie bakterie a wy tu z jakimiś rota wjeżdżacie Zdrówka dla Młodej nie rozsiewać mię tu żadnych wirusów. Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 15:11 gdzie te mrozy? bo u nas na południu to zaledwie przez tydzień były, za krótko na rota. Poza tym rota ma się świetnie, bo u nas dzieci w zimie kisi się w domach, bo od chodzenia na dwór chorują - stwierdzenie mamusiek z naszej klasy Odpowiedz Link
one-smutasek Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 15:43 U nas w takich przypadkach sprawdza się cola rozgazowana, którą podaję łyżeczką. Ważne jest też żeby rozrobić dziecku z wodą brobiotyk i też po łyczku podawać wtedy organizm lepiej sobie radzi i szybciej się regeneruje o ile się da bo wiem,że czasami nawet to nie przejdzie. Trzymajcie się dzielnie! Odpowiedz Link
one-smutasek Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 15:43 U nas w takich przypadkach sprawdza się cola rozgazowana, którą podaję łyżeczką. Ważne jest też żeby rozrobić dziecku z wodą brobiotyk i też po łyczku podawać wtedy organizm lepiej sobie radzi i szybciej się regeneruje o ile się da bo wiem, że czasami nawet to nie przejdzie. Trzymajcie się dzielnie! Odpowiedz Link
mamaoskarka18 Re: żyga już 4 raz 31.01.14, 16:07 Smecta od sra.... i przegotowana oryginalna coca-cola. Wiem coś o tym dwa miesiące temu leżałam z dzieciem w szpitalu na rota Odpowiedz Link