Dodaj do ulubionych

auto na gaz

03.02.14, 20:59
Która z Was ma? Mam pytanko. Ostatnio zima odpuściła a Pandzia na gazie "skacze" znaczy ja jej w gaz a ona jakby się dusiła. Przełaczyłam na benzynę i nie ma takiego problemu.
Obserwuj wątek
    • moonshana Re: auto na gaz 03.02.14, 21:26
      mógl odparownik zamarznąć, mogą być filtry zanieczyszczone. dużo może być. u nas odparownik sobie w kulki igrał.
    • solejrolia Re: auto na gaz 03.02.14, 23:43
      zmień dostawcę gazu, serio, czasem to pomaga- czasem tankuję u siebie na wsi, i jeden raz nie szkodzi, ale gdy raz za razem, to mi zaczynają się dziać różne rzeczy z samochodem, to kaszle, to mi raz zgasł.
      • andziulec Re: auto na gaz 04.02.14, 08:11
        Właśnie a propos gaśnięcia, które opisywałam w wątku o kierowcach świeżakach: jak przełaczyłam na benzynę nie gaśnie wcale i zupełnie inaczej się zachowuje. Czyli problem był wcześniej od gazu a nie ode mnie wink
    • mathiola Re: auto na gaz 04.02.14, 07:26
      Miałam (i nigdy więcej), więc znam to skakanie jak nie wiem co: Najpewniejsza diagnoza: zmienić filtr (ok. 30 zł).
      Mogą też być świece, przewody. Ale to później, teraz pewnie filtr.
      Poza tym przy mrozach gaz tak ma.
      Przyzwyczaić się smile
    • mathiola Re: auto na gaz 04.02.14, 07:31
      A właśnie, nie ma co tankować tych tanich gazów w łał cenie, lepiej zapłacić więcej żeby auto dobrze jeździło.
      • andziulec Re: auto na gaz 04.02.14, 08:10
        Tankowałam na jakiejś dobrej stacji, która zna firmę bo poprzednia użytkowniczka auta zawsze tam tankowała. Tylko to było tydzień temu a akcja skakania nastąpiła w niedzielę.
        Czyli jazda do mechanika niech ogląda. Dzięki dziewczyny.
        • mathiola Re: auto na gaz 04.02.14, 08:32
          do gaziarza smile
    • toffix Re: auto na gaz 04.02.14, 11:26
      U mnie raz były zapchane wtryski, a raz świece do wymiany. przy gazie świece trzeba wymieniać częściej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka