Dodaj do ulubionych

Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda mamą

14.02.14, 20:25
Kolezanka zwierzyła mi sie, ze zrobiło jej sie strasznie przykro ( i zazdrosc ja zezarła) bo znajoma z porodówki pochwaliła sie, ze jej córeczka powiedziała- tata.
Wszystko ok, ale urodziły na poczatku wrzesnia!
2013 ( wolałam napisac, ktorego roku ).
Sie nie znam, ale to chyba niemozliwe nie?
Bo kolezanke pocieszalam, ze na 100% to niemozliwe smile
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 20:33
      big_grinbig_grin
      • olinka20 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 20:39
        Niu ty sie nie nabijaj, ona mi prawie w rekaw szlochała tongue_out
        A ja walczyłam, zeby sie nie rozesmiac wink
    • mme_marsupilami Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 20:43
      Mozliwe: moj Starszak w wieku 3 miesiecy "powiedzial" AMAMA ( mam 2 swiadkow), i po tak spektakularnym wstepie zdecydowal nie gadac wcale.
      Powaznie, to twierdze ze "pierwsze slowo" bylo przypadkowym, dzwięcznym odglosem czkawki. Ludzie to maja fantazje ...
    • moonshana Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 21:07
      ale tylko po polsku czy w innych językach? moja powiedziała " stół z powyłamywanymi nogami" po rosyjsku, niemiecku oraz w starożytnej grece. a miała wtedy 2 miesiące.

a poważnie: głupi rodzice, głupi. mniejsza bieda, jak chwalą się wyimaginowanymi zdolnościami dzieci. gorzej jak są takie kwiatki.
      a moja trzymiesieczna już siedzi ( obłożona poduchami i sztucznie podpierana)
      a moja już chodzi ( dziewięciomiesięczna) - prowadzona za rączki, stale i stale ( chyba w nadziei, że wreszcie ruszy sama). a mówię o dziecku, które jeszcze samo nie wstawało.
      a moja rozróżnia kolory ( sześciomiesięczna) i tu... uwaga... czerwony samochód posmarowany parówką. serio. dziecko sięgało po to, co pachniało. jak pies.
      a moja sama weszła na krzesło i parapet, taka sprytna ( dziewięciomiesięczna).
      a potem się dziwią, debile - że dziecko obolałe, że pokrzywione. że poobijane. kretyni.
      • arwena_11 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 21:16
        Syn powiedział MAMA patrząc na mnie mając równo 6 miesięcy. Jak miał 20 miesięcy gadał całymi zdaniamismile
        Żeby była równowaga to córka zaczęła mówić mama,tata, itd mając ok 9 miesięcy, ale gadać to dopiero jak miała z 2,5 roku. Tak dla równowagismile
    • mathiola Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 21:14
      moja kuzynka, która ma 2-letnią córkę pochwaliła mi się iż mała: podnosiła główkę już na porodówce, siedziała w wieku 3 miesięcy, zaczęła mówić płynnie w wieku 1 roku.... i tak dalej. Przysięgam z ręką na sercu, że nie przeinaczyłam ani jednego słowa.
      • bronia_84 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 21:28
        Ale ludzie mają napierdolone w tych łepetynach...
        • mysia1103 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 21:43
          bronia... Lubie to!
          • kama_msz Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 22:54
            hahaha, samochód posmarowany parówką mnie rozwaliłbig_grin
            skąd ludzie pomysły takie biorą? pewnie z amerykańskich poradnikówtongue_out
            • stillgrey Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 14.02.14, 22:59
              z amerykanskich poradnikow o nauce psa trickow wink
            • mariolka55 Kama_msz 15.02.14, 16:50
              pochwal się córka czy syn ? smile
              • kama_msz Re: Kama_msz 16.02.14, 19:29
                póki co sprytnie się chowawink
                ale już się nie uchowa mam nadzieję, za 9 dni mam połówkowe i nie wyjdę, póki się nie dowiem kto zaczbig_grin
                a dzisiaj mi się śniło, że syn.
                • mariolka55 Re: Kama_msz 17.02.14, 08:44
                  to córka ,one sie tak chowają smile
                  mój natomiast pokazał sie już w 13 tc ,z głupa zapytałam a potem nawet trochę żałowałam że tak wcześnie chciałam wiedzieć
      • dlania Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 11:36
        Umów się z nia na spotkanie za 25 lat i wtedy porównacie osiągnięcia i sukcesy dzieciwink
    • nagako Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 00:22
      Echh...
      Młody niedawno skończył rok - jestem na bieżąco w tych sprawach wink
      Mam też za sobą trening cierpliwości. Syn miał problemy z napięciem mięśniowym a do tego jest duży i ciężki więc wszystkie umiejętności nabywał później, w normie ale później. Co chwilę:
      - siedzi już? Nie? (Miał 9 miesięcy jak usiadł - nie sadzałam i pilnowalam żeby tego nikt nie robił)
      - O mówi mama! (Coś tam sobie gadał po swojemu, koło mama to nawet nie stało)
      - a chodzi w końcu? Nie? Ale wszystko z nim dobrze? (Nie podeptał roczku - straszliwa tragedia) - teraz zaczyna stawiać kroczki.
      I tak bez końca. Dla mnie jeśli nie robi czegoś sam i w miarę sprawnie to nie robi tego. Także te jego cztery chwiejne kroki to nie jest jeszcze chodzenie moim zdaniem ale dla mojej mamy i teściowej już chodzi wink

Zgadzam się w pełni - ludzie mają nasrane w głowach z tymi wyścigami.

Koleżanki teściowej wnuk w wieku 2 miesięcy "przytulal misia" - leżał sobie na pleckach i na brzuszku kładziono mu misia i tak majtał łapkami - ot przytulał.

Tata w wieku sześciu miesięcy to się raczej dziecku złożyło wink
      • annabetka Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 01:30
        Moja koleżanka rodziła zaraz po mnie(ja lipiec ona po ciężkich przebojach jakoś w wrześniu/październiku?) Moja młoda ,wcześniak ze zwiotczeniem mięśni...no zorientowani wiedzą co to znaczysad leży jak kłoda,śpi non stop aby tylko jej ciepło było po wakacjach w inkubatorzesmile Po 2 miesiącach wyjścia ze szpitala ,koleżanka mnie odwiedziła ze swoim maluchem(miał ze dwa może mniej miesiące) Mały się pręży napina ,koleżanka mówi " No zobacz zobacz jaki ruchliwy on już się do chodzenia rwie taki bohater" i stawia DWU MIESIĘCZNE dziecko na stópki podtrzymując go tylko pod pachami....w szoku byłam delikatnie jej uwagę zwróciłam.Poprosiłam żeby mi dała go na ręce..w porównaniu z moją która się przelewała przez ręce,mały prawie się wyrywał z moich rąk.Więc delikatnie zwróciłam uwagę koleżance że może powinna to skonsultować z neurologiem bo według mnie Młody ma napięcie mięśniowe...Zostałam wyśmiana,w końcu Młody trafił do neurologa,okazało się że ma ogromne napięcie mięśniowe w finale stwierdzono ,że to cytomegalia.Obecnie chodzi do szkoły specjalnej,a tak ładnie chodził w wieku 2 miesięcy sad Głupota ludzka nie zna granic.Obie byłyśmy tak zwanymi "pierworódkami" nie znałyśmy się na dzieciach ale ja się chwaliłam jak moja Fruzia w wieku 4-5 miesiący zaczęła głowę podnosić,w 6-7 zaczęła się turlać a dokładnie w 10 miesiącu życia bardzo chwiejnym krokiem zaczęła raczkować..
    • kaamilka Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 03:13
      "narzeczona" mojego 4-latka w wieku 14 mcy mowila: "to jest aparat mojego taty"
      Mozna? Mozna! tongue_out
      Moj ledwo wtedy mowil "mama". Teraz wyprzedzil kolezanke o lata swietlne w budowaniu zdan i doborem slow.
      Dzieci roznie sie rozwijaja.
    • guderianka Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 07:08
      pewnie gaworzyła i jej wyszło, różne rzeczy dzieciakom wychodzą, czasem nawet "r" smile
      • mamaoskarka18 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 10:28
        Mój dzieć ma 20 miesięcy i mówi mama, tata, baba, pan, amam , daj, dzia , zaczął nieudolnie chodzić w wieku 9 miesięcy- przewrócił się kilka razy i zaprzestał , zaczął znowu jak miał 11 miesięcy i od tamtej pory śmiga jak szalony
        --
        Przed wdaniem się ze mną w kłótnie skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż jedno słowo niewłaściwie sformułowane może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.
      • jowita771 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 10:17
        Moja starsza mówiła rrrrr, jak miała półtora roku, pytalismy ją, jak robi wiertarka, a ona: rrrrrr. W parze z tym szło seplenienie boczne, gadała jak kaczor Donald. Potem przeszło jej to seplenienie, ale razem z rrrrrrrrr. Teraz mów r, ale nauczyła się za tym drugim razem później niż rówieśnicy.
    • pszczolaasia Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 11:22
      ta jasne.
      oczywiscie.
    • one-smutasek Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 18:30
      I co tu się dziwić że 2 latki czytają big_grin big_grin big_grin A tak serio to mogło tak być z tym że to zupełny przypadek a nie świadome użycie tego słowa wink
    • nowi-jka Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 20:21
      ja wierze ze powiedziała
      ta-ta-ta-ta....
    • margotka28 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 20:36
      no a jak, i tak późno nauczyło się mówić, bo moje jak miało 2 miesiące to:.......

swoją drogą ludzie to mają niezłą fantazję wink
    • anna_sla Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 21:19
      tata? Kiepsko to widzę. Mama - to się zgodzę, bo moja też w tym wieku powiedziała..
      • esofik Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 21:41
        big_grinbig_grin
    • mariolka55 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 15.02.14, 22:04
      bo to tak przy pierwszym dziecko często jest ,takie ogłupienie -jakie to moje dziecko wspaniałe i wyjątkowe i wybitne we wszystkim big_grin
      na szczęście ,przy drugim juz mija smile
      • mme_marsupilami Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 10:35
        Niektorym sie nasila i co ciekawe, sa to przewaznie tatusiowie (cos jak Krzysztof z Usta Usta). Co innego byc dumnym z dziecka, co innego opowiadac pierdolety.
    • princy-mincy Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 10:24
      Ja wierze, ze tak powiedziała, choc niekoniecznie mogła użyć słowa tata jako określenie ojca w sposób świadomy.
      Moja corka jak miała chyba 5 czy 6 miesięcy namiętnie jak karabin maszynowy powtarzała nie, nie, nie, nie, nie i baba baba, babababababa.
      Ot zwykły zlepek sylab, takie gaworzenie.
    • zuzanka79 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:04
      Ja tam nie pamiętam kiedy moja Maryśka dziób w celach komunikacyjnych otworzyła, ale nie zapomnę do śmierci ,że pierwszym przez nią wypowiedzianym słowem było PIWO big_grin
      • mme_marsupilami Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:15
        big_grin big_grin big_grin
        • zuzanka79 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:22
          Tja, teraz i ja się z tego śmieję. Ale kiedy mój łysy brzdąc na całe gardło w sklepie zawołał piwo na widok palety puszek z Tyskim do śmiechu mi nie było.
          • prigi Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:54
            ekstra big_grin

Pierwsze zdanie mojej córy brzmiało: mama, tata kota bam smile i się wydało, co się w domu dzieje, gdy ja tyram
      • curry1 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:32
        moje takie mądre, że w obcych językach gadały prawie od urodzenia:
        np. aj, aj, aj
        albo ja, ja, ja
        wink
        • zuzanka79 Re: Wyscig szczurów ( inspirowane rozmowa z młoda 16.02.14, 19:45
          A moja tylko po rusku big_grin da, da, da, jak nakręcona . Już lepsze było to piwo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka