Dodaj do ulubionych

kur@#(% mać

30.08.14, 16:24
2 tygodnie temu Kamila dostała trzydniówki. Wiadomo, gorączka, sraczka i na koniec krosty na ciele. Dziś znowu temperatura podwyższona (37,4) i już druga dzisiaj kupa.. Młoda od kilku tygodni miała na brodzie krostki, potem weszły nad usta, w środę lekarka powiedziała że to od śliny (intensywne ząbkowanie). Teraz te krosty wlazły na policzki. Nie wiem czy mogę to wiązać z gorączką czy to faktycznie ślina. Aha, w żłobku żadnej zarazy nie było. Macie jakieś pomysły?
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/rj/ynw5/gpLxuNQUHCJTI5NRNX.jpg
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: kur@#(% mać 30.08.14, 16:39
      Reakcja na lek?
      • dziewczyna_bosmana Re: kur@#(% mać 30.08.14, 17:01
        Żadnego leku nie bierze i nie brała. Krosty zaczęły się pojawiać dawno temu a teraz jest ich więcej. Zaczerwienione, bez czubków i pęcherzy, nie swędzą, nie zlewają się w jedną plamę, nie łuszczą się.
    • mandziola Re: kur@#(% mać 30.08.14, 17:30
      www.sosrodzice.pl/rogowacenie-mieszkowe-u-dzieci/
      Mnie to na to wygląda. Moje chłopaki mają na przedramionach.
      • mandziola Re: kur@#(% mać 30.08.14, 17:31
        A. I moi wcale nie maja tych krostek jakiś straszliwie czerwonych.
      • dziewczyna_bosmana Re: kur@#(% mać 30.08.14, 18:08
        Nie pasuje mi opis.
        • dlania Re: kur@#(% mać 30.08.14, 18:21
          Nie wiem, nie znam się juz na małych dzieciach, ale słodka jestwink
        • mandziola Re: kur@#(% mać 31.08.14, 00:06
          Mnie teżsmile) Ale u moich to właśnie to. Moi nie mieli grudek na twarzy.. tylko przedramiona - nic więcej. To co w necie to typowe objawy a w tej chorobie to nie jest takie jednoznaczne.
    • aniuta75 Re: kur@#(% mać 30.08.14, 23:59
      Trzydniówka może się zdarzyć więcej razy. Może znowu zaatakowała?
    • melancho_lia Re: kur@#(% mać 31.08.14, 07:12
      Tez pomyślałam o rogowaceniu. Sama to mam, na ramionach i udach, starszak tak samo. Prawidłową diagnozę otrzymałam dopiero jak mialam 20 kilka lat. Wczesniej wmawiano mi alergie, problemy hormonalne i trądzik.
      • dziewczyna_bosmana Re: kur@#(% mać 31.08.14, 08:25
        Będziemy obserwować. Mamy zajebistego dermatologa a wmówić mi teraz alergię będzie bardzo trudno tongue_out
    • totorotot Re: kur@#(% mać 01.09.14, 08:29
      O jaki ładny pyszczek smile
      A krostki u dzieci ciągle są lub ich nie ma smile przy czym na sam przód bym odstawiła jogurty truskawkowe oraz picia z barwnikami czerwonymi-jeśli oczywiście dziecko to spożywa. Podejrzana jest też pasta do zębów jeśli nie całkiem zmyta.
      • dziewczyna_bosmana Re: kur@#(% mać 01.09.14, 17:26
        Nie je tego co piszesz a zębów jej nie myję bo bym ryjek musiała rozwierakiem otwierać tongue_out
        Dla odmiany Patrycja wyszła z przedszkola z gorączką, w sobotę skończyła antybiotyk po zapaleniu oskrzeli.. Jak nie urok to przemarsz wojska uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka