Dodaj do ulubionych

golarka damska

08.09.14, 11:21
Poradzić się chciałam ..
Coś takiego chciałabym dla córki mojej osobistej zakupić :
allegro.pl/nowa-golarka-damska-braun-ls5160-wetdry-i4572922988.html
bo mnie panna do palpitacji ( albo wkurwu wiekszego) doprowadzi .
Depilator - nie (próbowała mój i więcej nie chce ) , krem do depilacji też nie - bo brzydko pachnie i ją szczypie , do koncepcji z woskiem podeszła mocno podejrzliwie , a golenie zwykłą maszynką zajmuje jej 3 dni i pojemnik pianki do golenia :p .
ma któraś coś takiego ? polecacie ? czy lepiej paskudzie nogi z tyłka powyrywać i problem zniknie ?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: golarka damska 08.09.14, 11:53
      > a golenie zwykłą maszynką zajmuje jej 3 dni i pojemnik pianki do golenia :p

nie rozumiem.
      niech sie goli jak chce i jak długo chce.
      tylko niech piankę kupuje za swoje kieszonkowe.
    • solejrolia Re: golarka damska 08.09.14, 12:34
      mam tego typu remingtona www.bazarek.pl/produkt/779191/golarka-damska-remington-wdf1250.html
      tylko jakiś stary model. działa od lat bez zarzutu.
      raz, albo dwa razy w sezonie depilator idzie w ruch, a tak co kilka dni taką golareczką i jest piękniesmile
    • grave_digger Re: golarka damska 08.09.14, 13:33
      Ile ma lat?
      Jakby mi córka tak wydziwiała to bym ją wyśmiała i zostawiła z problemem sama tongue_out
      Ja moim córkom golę nogi kremem. Naprawdę nic nie szczypie, a one by mi powiedziały, bo to panikary.
    • solejrolia apropo 08.09.14, 13:59
      a w jakim wieku dziewczęta wasze są?

moja nie podbiera mi moich utensyliów, ani nie wyraża chęci choćby wypróbowania, więc tematu nie zaczynam. za to gonię do używania antyperspirantu, i poszukuję dla niej najbardziej skutecznego- ach to dojrzewanie, w jej wieku miałam ten sam problemindifferent
      • grave_digger Re: apropo 08.09.14, 14:04
        Moje mają 7 i 9 lat. Ostatnio zaniedbałyśmy golenie i jak przedwczoraj zobaczyłam ich łydki w blasku słońca to sie wystraszyłam wink
        • dziennik-niecodziennik Re: apropo 08.09.14, 14:28
          eee
          zartujesz suspicious
        • solejrolia Re: apropo 08.09.14, 16:31
          yyyyy....
          .......
          https://www.emotikony.friko.pl/emots/1/krecka_dostal.gif
          • grave_digger Re: apropo 08.09.14, 17:41
            No, niestety to po rodzinie eksa. Tam wszyscy zarośnięci sad
            • solejrolia Re: apropo 09.09.14, 20:47
              no dobrze, ale czyj to pomysł, czy takie dziewczynki same wpadły na pomysł, ze czas używać golarek, kremów in.?
              pytam, bo moja nieco starsza, na imprezki już by chciała chodzićwink, ale nie wykazuje żadnego w tym temacie zainteresowania, wręcz nie dostrzega problemu (problemu?).
              • grave_digger Re: apropo 09.09.14, 21:26
                No same zauważyły, same. Golimy (żadnych golarek, tylko krem), bo to po prostu widać. I by też dzieci inne się nie śmiały lub coś w ten deseń. Ja nie widzę problemu, by to robić. To zawsze starsza mówi, żeby już, to i młodsza przy okazji też musi, bo ona musi wszystko to, co starsza. wink
                • solejrolia Re: apropo 09.09.14, 21:51
                  że młodsza za starszą- to zrozumiałe. ale że w ogóle wpadły na to. się zdziwiłam.hm, 7 i 9lat,
                  jak mojej zacznie przeszkadzać, to pewnie, że pokażę, co i jak, udostępnię maszynkę, golarkę, krem czy co tam. ale skoro nie pyta, nie zaczyna tematu, to sama wychylać się nie będę wink
                  • grave_digger Re: apropo 10.09.14, 19:26
                    Widocznie nie ma widoczne. wink
                    Tak, jak ja. Ja na ten przykład jestem mało owłosiona i nie zaprzątam sobie zbyt często głowy golenie. A u nich włos może nie jest gruby, ale już gęsty. Dość mówić, że kiedyś starsza miała na ramionach też, to był dla mnie szok. Na szczęście jakimś cudem zniknęły, czyli nie odrosły, gdy wypadły. U eksa kobiety w rodzinie golą szczeciny gęste też na udach. I moje chyba to odziedziczyły. Koszmar. A ja mam 5 włosów na całym ciele tongue_out
    • patr-isha Re: golarka damska 03.07.15, 15:44
      jeśli chodzi o depialcję bikini to proponuję raczej taką golarkę panasonic, co wygląda jak maszynka do golenia zwykła, ale można ją też przekręcić w taki sposób że wygląda jak przytwa, wtedy dotarcie do każdego włsoka jest proste - sma używam.
      • kaskooo Re: golarka damska 28.07.15, 19:14
        ja już od dłuższego czasu polecam i będę to dalej robić depilator. Tańsza sprawa niż ciągły wosk albo depilacja laserowa, a skuteczny na dłuuuższy czas. Osobiście używam depilatora z panasonica- takiego którego można używać i na mokro i na sucho. Sprawdza się też w depilacji bikini bo ma specjalne, wymienne nakładki do różnych części ciała. Oczywiście nie każda skóra może dobrze reagować, ale jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem to zdecydowanie polecam taki sprzęt smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka